BLOG

BLOG

BİRBİRİNDEN LEZZETLİ VE SERİNLETİCİ 7 YAZ MEYVESİ


yaz meyveleri

Havaların giderek ısındığı ve yaz aylarına yavaştan girdiğimiz şu günlerde, hepimiz serinletici yiyecekler yemek istiyoruz. Çünkü yaz aylarında vücudumuzda ki su ihtiyacı artıyor ve bu ihtiyacı karşılamanın en iyi yolu da yüksek su içeriğine sahip meyve ve sebzeler tüketmek. Üstelik bu meyve ve sebzeler, antioksidan bakımından da oldukça zengin. Lezzetinden söz etmiyoruz bile! Çünkü yaz meyveleri faydalı olduğu kadar da lezzetli. Bu yazımızda, hepsi birbirinden lezzetli ve serinletici bazı yaz meyvelerine ve faydalarına yer vereceğiz. İşte yaz aylarında bolca tüketmeniz gereken o meyveler!

 

Karpuz

karpuz

Yaz meyvesi deyince akla ilk gelen meyve, doğal olarak karpuzdur. Karpuz hem lezzeti hem de yüksek su içeriği ile yaz sofralarının vazgeçilmezidir. %92'si sudan oluşmaktadır ve gerçek bir A ve C vitamini kaynağıdır. Ayrıca yağsızdır, kolesterolsüzdür ve oldukça düşük kalorilidir.

 

Kavun

Yaz meyvelerinin en lezzetlilerinden biri de kavundur. Kavunun da tıpkı karpuz gibi %90'ı sudan oluşmaktadır. Yağsızdır, kolesterol ve sodyum içermez. Ayrıca düşük kalorilidir ve gerçek bir A, C vitamini ve potasyum kaynağıdır.

 

Üzüm

Bir yaz meyvesi olan üzüm, sayısız faydaya sahiptir. A, B1, C ve E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Ayrıca gerçek bir demir, kalsiyum, potasyum, fosfor kaynağıdır. Bu nedenle yazın serinlemek ve sağlık kazanmak için mutlaka tüketilmelidir.

 

Şeftali

şeftali

Şeftali, bol sulu ve lezzetli yaz meyvelerinden birisidir. Bol miktarda C vitamini ve A, B vitaminleri içerir. Ayrıca magnezyum, potasyum, demir ve kalsiyum açısından da oldukça zengindir.

 

Erik

erik

Erik tam bir C vitamini deposudur. Zengin lif içeriği ile sindirim sistemi sağlığı için çok yararlıdır. Ayrıca A ve K vitamini, sodyum, potasyum, protein, kalsiyum, fosfor açısından da oldukça zengindir.

 

Kiraz

Bir diğer lezzetli yaz meyvesi olan kiraz, sindirim sistemi sağlığı için çok yararlıdır. A, C ve K vitaminleri ile fosfor, kalsiyum, demir gibi mineraller bakımından zengindir. Ayrıca su ve antioksidan içeriğe sahiptir.

 

Çilek 

çilek

Çilek, en sevilen yaz meyvelerinden biridir. B, C ve K vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Çok iyi bir antioksidandır. Vücuda enerji verir, damar tıkanıklığını önler ve kötü kolesterolü düşürür. Bu nedenle yazın keyifle ve sağlıklı tüketilmesi gereken meyveler arasında yer almaktadır.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: