BLOG

BLOG

CİLT BAKIMINDA SIK YAPILAN HATALAR


Güzellik sektörü her geçen gün yeni trendlerle cilt bakımına bakışımızı değiştiriyor. Sosyal medya ikonları ve influencerların tavsiyeleri sayesinde cilt bakımındaki seçeneklerimiz her geçen gün artıyor. Peki, buna rağmen neden bebeksi bir cilde kavuşamıyoruz? Bu sorunun cevabı, cilt bakım rutininizde saklı olabilir. Doğru bildiğiniz yanlışlarla şekillendirdiğiniz bir cilt bakım alışkanlığınız varsa farklı problemler yaşayabilirsiniz. Cilt bakımınızda gözden kaçırdığınız bazı önemli detaylar; canlı, parlak ve pürüzsüz bir cilde kavuşmanızı engelleyebilir. Dilerseniz cilt bakımında sıklıkla yapılan hataları ve dikkat etmeniz gereken noktaları birlikte keşfedelim.

 

1. Cildi Doğru Temizlememek

Cildi Doğru Temizlememek

Cildinizi sabah ve akşam olmak üzere iki kez temizlemeniz gerekir. İşe cilt tipinize uygun bir temizleyici seçerek başlayabilirsiniz. Cildi kurutarak pul pul dökülmesine neden olan katı sabunlar yerine jel, köpük ve yağ bazlı temizleyiciler arasından bir seçim yapabilirsiniz. Ancak özelikle düzenli makyaj yapıyorsanız cildinizi tek bir ürünle temizlemeniz yeterli olmaz. Böyle bir durumda cildinizi tüm kir, yağ ve makyaj artıklarından arındırmak için iki aşamalı bir temizlik yapmanız gerekir.

 

2. Nemlendiriciye Gereken Özeni Göstermemek

Nemlendiriciye Gereken Özeni Göstermemek

Temizliğin ardından gelen nemlendirme aşaması, doğru uygulanmadığında cilt problemlerinin kaynağı olabilir. Cildin nem kaybını azaltmak için nemlendiriciyi yüzünüzü temizledikten hemen sonra uygulamalısınız. Benzer şekilde nemlendiricinizden maksimum fayda sağlamak için ürünü fazla kullanmaktan da kaçınmanız gerekir. Gereğinden fazla ürün kullanımı, gözeneklerin tıkanmasına ve sebum kaynaklı cilt problemlerine yol açabilir. Yağlı bir cilt tipine sahipseniz nemlendiriciye ihtiyacınız olmadığını düşünebilirsiniz. Oysa diğer tüm cilt tiplerinde olduğu gibi yağlı ciltler de nem kaybeder. Dolayısıyla cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmanız şart.

 

3. Cildi Temizlemeden Uyumak

Cildi Temizlemeden Uyumak

Cildinizi temizlemeden, özellikle de makyajınızı çıkarmadan uyumak, bir yorgunluk bahanesi olabilir. Oysa bu üşengeçlik, cilt hücreleri üzerinde oldukça yıpratıcı bir etkiye sahip. Makyaj malzemeleri, cilt yüzeyinde birkaç saat kalacak şekilde tasarlanır. Makyajınızı çıkarmadan uyumak ise siyah nokta ve sivilce gibi cilt problemlerine sebep olabilir. Aynı zamanda cildinizi temizlemeden uyumak, erken yaşlanma belirtilerini de hızlandırabilir. Bu kuralın güneş koruyucular için de geçerli olduğunu hemen ekleyelim.

 

4. Aşındırıcı Peeling Uygulamaları Yapmak

Aşındırıcı Peeling Uygulamaları Yapmak

Cildi ölü derilerden arındırarak temizlemek, dokuları yenilemek açısından oldukça önemli; ancak sert peeling uygulamaları, cilt yüzeyinde tahriş ve kızarıklıklara neden olabilir. Agresif bir formülasyona sahip ürünlerle peeling yapmak cildinizi aşındırır. Dolayısıyla hassasiyete ve inatçı kızarıklıklara yol açmamak için haftada en fazla 2 kez, cildinize uygun ürünlerle peeling yapmanız gerekir.

 

5. Güneş Kremini İhmal Etmek

UV ışınlarının cilt üzerindeki olumsuz etkileri giderek artıyor. Uzmanlar, özelikle güneşin yaşlandırıcı etkilerine karşı güneş kremi kullanmayı öneriyor ancak bu öneri genel olarak sadece yaz aylarında dikkate alınıyor. Oysa UV ışınları, kış ve sonbahar aylarında da cilt yüzeyini tehdit ediyor. Bu nedenle güneş koruyucunuzu sonbaharda rafa kaldırmak yerine yıl boyunca kullanmaya devam etmelisiniz.

 

6. Ürün İçeriklerine Özen Göstermemek

Cilt bakım ürünleri, teninize derinlemesine nüfuz edecek şekilde tasarlanır. Özelikle hassas bir cilde sahipseniz kullanacağınız ürünlerin içeriği oldukça önemli. Genel olarak kimyasal içeriklerden uzak, daha "temiz" formüle edilmiş ürünler, cilt sağlığınızı korumanıza yardımcı olur. Alerji ve tahriş riskine karşı komedojenik olmayan, paraben ve alkol içermeyen ürünlere yönelebilirsiniz.

 

7. Ürünlerin Bozulmasına İzin Vermek

Bu konuya pek dikkat edilmese de aslında tüm cilt bakım ürünleri, bir son kullanma tarihine sahip. Bu tarih sonrasında ürünün bileşimi etkisini kaybederek bozulabilir. Etkinliğini yitirmiş bir ürünü kullanmaya devam etmek, çeşitli cilt problemlerine yol açabilir. Ayrıca kullandığınız ürünü oda sıcaklığında ve güneş görmeyecek bir biçimde saklamanız gerekir. Aksi takdirde bu ürünler, son kullanma tarihinden önce bozulabilir.

 

Hassasiyetle Hazırlanmış Cilt Bakım Uygulamaları İçin Elite World Grand Sapanca Sizleri Bekliyor

Hassasiyetle Hazırlanmış Cilt Bakım Uygulamaları İçin Elite World Sapanca Sizleri Bekliyor

Elite World Grand Sapanca, bünyesindeki Fit Life SPA & Wellness Center ile misafirlerine etkili cilt bakım programları sunuyor. Cildin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak uzmanlar eşliğinde yapılan bakımlar, konukların nem dengesini sağlamış ve beslenmiş bir tene kavuşmalarını sağlıyor. Fit Life SPA & Wellness, cilt bakım programlarının yanı sıra well-being uygulamaları ve holistik ritüeller ile misafirlerinin ruhunu da besliyor. Siz de hem cildinizi hem ruhunuzu beslemek ve unutulmaz bir konaklama deneyimi yaşamak için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts bünyesinde bulunan Fit Life Spa & Health Center'lar zengin ekipmanları ve uzman ekibiyle size sağlıklı ve verimli bir spor deneyimi sunuyor. Bilgi almak için sitemizi ziyaret edin:

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - Fit Life Spa & Health Center

Elite World İstanbul Florya - Fit Life Spa & Health Center 

Elite World İstanbul Taksim - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand Sapanca - Fit Life Spa & Health Center

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Yaz Aylarında Almamız Gereken Vitaminler

Avokadonun Belki Sizin de Bilmediğiniz 6 Faydası

Hindistan Cevizi Yağının Bilmeniz Gereken 11 Faydası

Yazın Bolca Tüketmeniz Gereken Vücudunuzun Su İhtiyacını Karşılayan 10 Sağlıklı Yiyecek

Kış Aylarında Cilt Bakımı İçin Neler Yapabiliriz?