BLOG

BLOG

KIŞ AYLARINDA CİLT BAKIMI İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?


kışın cilt bakımı

Nasıl ki yaz aylarında güneşin zararlı ışınları cildimiz için tehlike oluşturuyorsa, kış ayları da soğuk hava ve rüzgâr sebebiyle cildimize özen göstermemizi gerektiriyor. Aksi takdirde, sert hava koşulları cildimize ciddi zararlar verebilir! Peki, kış aylarında sağlıklı ve pırıl pırıl bir cilde sahip olabilmek için neler yapmalı? Elbette bunun için en başta düzenli ve doğru şekilde bakım yapmak gerekiyor. İşte, kış aylarında cilt bakımı için sizlere yardımcı olabilecek bazı cilt bakımı önerileri!

 

1. Mevsimine uygun cilt bakımı

Nasıl ki kış aylarında kıyafet alırken kalın, yaz içinse ince kumaştan yapılmış giysiler tercih ediyorsak, bu yöntemi cilt bakım ürünleri alırken de uygulamalıyız. Kış aylarında cilt bakım ürünleri alırken mevsimi mutlaka göz önünde bulundurun ve buna uygun içeriğe sahip ürünleri tercih edin!

 

2. El kremi ve eldivenler

Kış aylarının soğuk ve rüzgârlı havasından en fazla etkilenen, hiç şüphesiz ellerimiz! Bu nedenle en çok özene onların ihtiyacı var. Aksi takdirde derimiz kuruyup kaşınabilir ve çatlak oluşumu görülebilir. Kışın dışarıya çıkmadan önce mutlaka ellerinize nemlendirici sürün ve eldiven takmayı da ihmal etmeyin. Hatta her el yıkama işleminden sonra ellerinizi kremleyin.

 

3. Duş kremi ve duş yağı

Kış aylarında duş jeli kullanmak yerine duş kremi veya duş yağı tercih edebilirsiniz. Çünkü krem ve yağlar daha az su kaybı demektir, bu da cildinizin daha uzun süre nemli kalmasına yardımcı olacaktır.

 

4. Vücut ve yüz peelingi

Vücut ve yüz peelingi

Kış ayları, peeling yapmak için en uygun zaman. Sağlıklı bir cilde sahip olmak içinse cildi ölü derilerden arındırmak şart. Bu nedenle kış aylarında düzenli olarak vücut ve yüz peelingi yapabilir, böylece kullandığınız bakım ürünlerinden maksimum fayda alabilirsiniz.

 

5. Dudak kremi ve dudak balmı

Kış aylarında yıpranmaya en müsait kısımlardan biri de dudaklarımız! Kışın soğuk hava şartları nedeniyle dudak ve dudak çevresinde çatlamalar oluşabilir. Bu nedenle dudaklarınızı gece yatmadan önce dudak kremiyle nemlendirmeli, sokağa çıkmadan ise dudak balmı kullanabilirsiniz.

 

6. Gliserin etkisi

Kış aylarında sürekli kapalı giysilerin içinde kalan bacaklarımız kurur ve çatlama eğilimine girer. Bu nedenle her banyodan sonra bacaklarınıza da mutlaka nemlendirici losyon sürmeli; ayaklarınızı yumuşatmak içinse gliserin içeren losyonlar tercih etmelisiniz.

 

7. Nemlendirici, serum ve bakım kremi

bakım kremi

Kış aylarında cilt bakım ürünleri konusunda genelde tek ürün yetmez. Çünkü kış mevsiminin hava şartları cildimize daha fazla zarar verme eğilimindedir ve bu da birden fazla ürünü kullanmayı gerektirebilir. Bu nedenle kış aylarında tek ürün yerine nemlendirici, serum ve bakım kremi gibi ürünleri bir arada kullanmayı tercih etmelisiniz.

 

8. Parfüm kullanımına dikkat!

Cilt uzmanları, genelde kış aylarında parfüm kullanılmamasını tavsiye ediyor. Çünkü parfümlerin içinde bulunan alkol cildimizi daha fazla kurutuyor. Bu nedenle kış aylarında parfümünüzü cildinize uygulamak yerine giysilerinize sıkarak cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Kış Mevsiminde En Çok Yenmesi Gereken Yiyecekler

Kış Aylarında Hastalıklardan Korunmak İçin Yapmanız Gerekenler

Kış Depresyonundan Korunmanın Yolları

Kış Aylarında Vücudumuzu Zinde Tutacak Egzersiz Önerileri