BLOG

BLOG

BAYRAM TATİLİNİ GEÇİREBİLECEĞİNİZ YURT İÇİ 10 LOKASYON


Yoğun bir dönemin ardından dinlenme, huzur bulma ve keşfetme fırsatlarıyla dolu bayram tatili size ilaç gibi gelecek. Siz de bu bayram tatilini evde geçirmek istemiyorsanız tatil rotanızı oluşturmadan önce sizin için derlediğimiz birbirinden güzel tatil lokasyonlarına bakmanızı öneririz. İşte yurt içinde bayram tatilinizi geçirebileceğiniz 10 tatil lokasyonu.

 

1. Yolu Karadeniz'e Düşenlere: Trabzon

Trabzon

Yemyeşil doğasıyla büyüleyen, Karadeniz'in hırçın dalgalarıyla şaşırtan, yöresel yemekleriyle mideye bayram yaşatan Trabzon, bayram tatilini Karadeniz'de geçirmek isteyenler için harika bir alternatif. Sümela Manastırı, Ayasofya Camii, Sera Gölü ve birbirinden güzel yaylalarıyla Trabzon, bayram tatilinde gezmeyi sevenleri bekliyor.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Sümela Manastırı Neden Yapıldı?

2. Taş Duvarlarla Çevrili Bir Şehir: Mardin

Mardin

Bayram tatilini taş duvarlarla çevrili, her köşesinde ayrı bir kültürün yattığı bir şehirde geçirme fikri sizi cezbediyorsa kesinlikle Mardin'e listenizde yer vermelisiniz. Açık hava müzesi hissi uyandıran Mardin'de eski konakları gezebilir, Süryani Şarabı'nı tadabilir, el emeği göz nuru telkarilerden kendinize ve sevdiklerinize hediyelik alabilirsiniz.

 

3. Saklı Güzellik: Sapanca

Sapanca

Bu bayram tatilinde sakin ve huzurlu doğasıyla Sapanca, güzel bir alternatif olabilir. Göl kenarında yapılan ufak bir doğa yürüyüşünün bile size vereceği huzur, inanılmaz boyutlarda olacak. Sapanca'daki bayram tatilinizi daha konforlu geçirmek isterseniz doğadan ilham alınarak tasarlanmış odalarıyla Elite World Grand Sapanca sizin için muhteşem bir konaklama adresi olacak. Üstelik bünyesinde bulunan SPA merkezi ile kendinizi şımartmaya hazır olun.

 

4. Deniz Kum ve Güneş Üçlüsünün En Güzel Adı: Antalya

Antalya

Tatil deyince bazılarının aklına hemen deniz gelir. Eğer denizin ferahlığını hissetmeden kendisini tatil yapmış saymayanlardansanız Antalya sizin rüyalarınızın tatil yeri olabilir. Bayram tatilini deniz, kum ve güneşe doyarak geçirmek isteyenler için Antalya, listemizin en gözde mekanlarından biri.

 

5. Gökyüzünden Yeryüzüne: Kapadokya

Kapadokya

Dünyanın en büyülü ve eşsiz mekanlarından biri olan Kapadokya, dünyanın her yerinden gelen turistlerin akınına uğruyor. Bayram tatilinde kendinizi yeni deneyimlere açmak istiyorsanız sıcak hava balonu turu ile Peribacaları'na gökyüzünden bakarak nefes kesici bir macera yaşayabilirsiniz.

 

6. Doğu'nun İncisi: Van

Van Gölü'nün efsanevi güzelliğine hayran hayran bakarak keyifli bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız bayramı bu şehirde geçirebilirsiniz. Tarihi ve doğal güzelliklerini keşfe başlamadan önce meşhur Van kahvaltısıyla güne başlamanızı öneriyoruz. Van Merkez'de bulunan Elite World Van ise neoklasik mimari ve saray mimarisini birleştiren şık dekorasyonu ile size krallara layık konforlu bir konaklama sağlama konusunda iddialı.

 

7. Tadı Damağınızda Kalacak Kebapların Memleketi: Gaziantep

Gaziantep

Bayram tatilinde sadece dinlenmek değil, yeni kültürler görüp yeni tatlar denemek isteyenlerdenseniz Gaziantep kesinlikle listenizde olması gereken bir lokasyon. Alinazik kebabı, ayva kebabı, nohut dürüm, elma kebabı gibi yöresel yiyecekleri tatmak bile günlerinizi alabilir. Üstelik sokaklarında gezerken karşılaştığınız birbirinden muhteşem tarihi mekanlar ise sizi bambaşka bir maceraya doğru yola çıkarır.

 

8. Mavinin En Güzel Tonu: Marmaris

Marmaris

"Bayram tatilinde denizden uzak kalmak istemem" diyenlerden biriyseniz tatil mekanı olarak Marmaris'i bir düşünmenizi öneririz. Gün içinde dünyaca ünlü plajlarında denize girebilir, boş vakitlerinizde ise Marmaris Kalesi, Amos Antik Kenti, arkeolojik müzeler gibi birçok tarihi ve kültürel mekanı ziyaret edebilirsiniz. Bayram tatilinde yolunuz Marmaris'e düşerse, konaklama olarak konforlu ve modern odalarıyla kusursuz bir tatil için tüm detayların düşünüldüğü Elite World Marmaris'i tercih edebilirsiniz.

 

9. Karmaşadan Uzak Mini Kent: Yalova

Yalova

Özellikle günbatımıyla sizi kendisine hayran bırakacak olan Yalova, metropolün yorucu kalabalığından bıkanlara güzel bir alternatif olabilir. Atatürk'ün "Yalova, benim kentimdir" dediği bu kıyı kentinde gündüzleri şehri keşfe çıkabilir, akşamları ise Marmara Denizi boyunca yer alan kıyı şeridinde güzel bir yürüyüşün tadını çıkarabilirsiniz. Hazır gelmişken Atatürk Köşkü, Termal Kaplıcaları, Yürüyen Köşk, Teşvikiye Şelalesi gibi turistik mekanları ziyaret etmeyi unutmayın. Üstelik bu güzel kent, İstanbul'a feribot ile sadece 1 saat 15 dakika uzaklıkta.

 

10. Dağ Havası Almak İsteyenlere: Ayder Yaylası / Rize

Temiz havası, rüya gibi yemyeşil doğasıyla Ayder Yaylası, sakin ve huzurlu bir bayram tatili geçirmek isteyenlerin listesinde yer alması gereken bir lokasyon. Türkülere konu olan sisli dağlara doğru doğa yürüyüşlerine çıkıp Rize'nin meşhur çayını yudumlayarak bu görkemli manzarayı seyre dalabilirsiniz. Ahşap bungalovlardan modern otellere kadar birçok konaklama alternatifinin bulunduğu Ayder Yaylası, merkeze sadece bir saat uzaklıkta.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: