BLOG

BLOG

SONBAHARDA YURT İÇİNDE ZİYARET EDEBİLECEĞİNİZ EN GÜZEL 10 LOKASYON


Yaz tatilinin bitmesinden dolayı şikayetçi misiniz? Tatili hemen özlediniz mi? Hiç tasalanmayın! Çünkü sonbahar; yazın sıcağından esintilerin kaldığı, en dingin anların yaşandığı ve muhteşem renk cümbüşlerinin gerçekleştiği bir zamandır. Türkiye’de sonbahar bir başkadır. İşte sonbaharda yurt içinde ziyaret edebileceğiniz, birbirinden güzel lokasyonlar…

 

Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya

Sonbaharda gidilebilecek en güzel yerlerden bir tanesi olan Kapadokya'da balon turu yapabilir, Peri Bacaları’nın içinde yer alan konsept otellerde kalabilir, muhteşem doğa gezileri yapabilirsiniz. Sonbaharda bambaşka bir atmosfere sahip olan bu yerde, oldukça keyifli ve huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

 

Datça, Muğla

datça

Ünlü Yunan tarihçi Strabon'un da dediği gibi ''Tanrı çok sevdiği kulunu ömürlü olsun diye Datça'ya gönderir.'' Kim demiş yazlık yerlere sadece yazın gidilir diye? Datça yazın çok sakin, kışın çok çok daha sakindir. Bu güzel yere giderken, Marmaris üzerinden geçersiniz. Datça sadece merkeziyle veya beldeleriyle güzel değildir; aynı zamanda Marmaris’ten Datça’ya giderken dağların üzerinden muhteşem manzaralara şahit olursunuz. Burada ekime, hatta kasıma kadar denize girilebilir. Kim bilir, belki siz de sonbaharda deniz keyfi yaparsınız.

 

Şirince, İzmir

İzmir'de bulunan ve bir dağ köyü olan Şirince’nin halkının önemli bir bölümü, geçimini ev şarapçılığından sağlıyor. Burası sezonda biraz kalabalık olsa da sonbahar aylarında kalabalıktan arınıyor ve klasik görüntüsünü tekrardan kazanıyor. Siz de Şirince'yi ziyaret ederek Eski Rum evleri arasında kalan sokaklarda rahatça gezebilir, lezzetli şarapları tadabilir ve Ege usulü sakızlı Türk kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

 

Gökçeada, Çanakkale

gökçeada

Gökçeada sonbaharda mutlaka gidilmesi gereken bir başka lokasyondur. Havadaki kekik kokusu, tatlı tatlı esen rüzgâr, keçilerin güzellikleri sizi epey etkiler. Gün batımının en güzel yaşandığı bu yerde, muhteşem ev şaraplarını tadabilirsiniz.

 

İğneada, Kırklareli

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı olan İğneada, Trakya'nın Karadeniz sahilindeki noktalardan bir tanesidir. Saklı kalmış bir cennet olan bu yer, ormanı ve lagünleri ile insana muhteşem bir deneyim sunar. İğneada'ya geldiğinizde Longoz Ormanları'nda kanoyla gezinti yapabilir, balık lokantalarında lezzetli balıklar tadabilir ve romantik dakikalar geçirebilirsiniz.

 

Şile

şile

Sonbaharda İstanbul'a yakın gidilebilecek lokasyonlardan bir tanesi olan Şile; çeşitli mağaralara, görkemli kayalıklara, güzel bir denize ve muhteşem bir manzaraya sahip olan bir yerdir. Bu yere İstanbul'dan kolay bir şekilde ulaşmak mümkündür. Eğer isterseniz burada konaklayabilir, doğada bisiklet turları veya trekking yapabilirsiniz.

 

Kaz Dağları, Balıkesir

İda Dağı olarak da bilinen Kaz Dağları, Çanakkale ve Balıkesir arasında bulunmaktadır. Edremit Körfezi'ne yayılan bu dağlar, 1774 metre yüksekliğe kadar ulaşmaktadır. Buraya yaban hayatını, şelaleleri, minik gölleri ve ormanları görmek için gidilebilir. Sonbaharda adeta renk cümbüşünün yaşandığı bu yerde konaklamak da mümkündür.

 

Bozcaada, Çanakkale

Ege'de bulunan ikinci en büyük ada olan Bozcaada, Çanakkale'de yer alıyor. Burada bağ bozumu şenliklerine veya sonbaharda buraya özgü yapılan etkinliklere katılabilirsiniz. Sonbaharda sakin akşamların yaşandığı bu yerde güzel müzikler dinleyebilir ve Ege mutfağının en güzel lezzetlerini tadabilirsiniz.

 

Yedigöller, Bolu

Yedigöller

1965 yılından beri milli park olan Yedigöller, Bolu'nun 42 km uzağında yer alıyor. Yedigöller’de Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Seringöl ve Büyükgöl olmak üzere 7 adet göl bulunuyor. Eğer siz de sonbaharda büyülenmek istiyorsanız, Yedigöller’e mutlaka gidin deriz.

 

Mardin

Sonbaharda gidilebilecek bir başka lokasyon ise Mardin'dir. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan güzide şehrimiz; harabeleri, müzeleri, medreseleri, tarihî evleri ve muhteşem tatlarıyla sizleri bekliyor. Mardin, eski Mezopotamya bölgesini görmek isteyenler için muhteşem bir seçenek!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: