BLOG

BLOG

KAR YAĞDIĞINDA GÜZELLİĞİ KAT KAT ARTAN 7 LOKASYON!


Cennet vatan Türkiye'nin her yeri, dört mevsim boyunca mükemmel güzelliktedir. Fakat bazı yerler var ki üç mevsimin güzelliği kışın on ile çarpılır; o yer muhteşem bir görüntüye ve muhteşem bir atmosfere sahip olur. Şöyle sakince manzarayı seyretmek, şehirden biraz olsun uzaklaşmak, yeni keşifler yapmak ve gidince dönmemek istiyorsanız listemizi okumaya devam edin. 

Abant Gölü

abant

Ankara ve İstanbul'a yakın bir konumda olmasından dolayı ziyaretçisi bol olan Abant, Bolu'da yer alıyor. Kışın beyaza bürünen çamlar, enfes bir görüntü yaratıyor. Abant Gölü kışın donuyor ve muhteşem bir deneyimi beraberinde getiriyor. Giderken fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın!

Kapadokya

kapadokya

Kapadokya'nın, 60 milyon yıl önce volkanik dağlardan püsküren lavlardan oluşan peri bacalarını düşünün; o eşsiz ve spiritüel görüntünün üzerine kar serpiştirin. Şimdiden içinize huzur doldu değil mi? Bu bölge kar yağdığında güzel olmasının yanı sıra, kolay ulaşımı ve gezilecek yerlerinin çok olması ile kışın mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında oluyor.

Yedigöller

Bolu'da yer alan Yedigöller sadece kışın değil, her mevsim ayrı bir güzel. Fakat kar yağdığında bu güzellik kat kat artar! Öylece oturup, bütün gün bu güzelliği izlemek istersiniz. Bu baş döndüren güzellik, size başka bir dünyadaymışsınız gibi hissettirir. Toprak kaymaları sonucunda oluşan 7 adet gölü de görmeyi unutmayın.

Uzungöl

“Ben Karadeniz taraflarına gitmek istiyorum.” diyorsanız burada da muhteşem seçenekler var. Trabzon'da yer alan Uzungöl bölgesi, doğa yürüyüşü yapmayı ve huzur bulmayı sevenler için biçilmiş kaftan. Cennetten bir köşe olan bu bölgeye mutlaka gitmelisiniz.

Ayder Yaylası

Bir diğer Karadeniz seçeneği olan Ayder Yaylası, ilkbahar ve yaz aylarında muhteşem güzellikte olduğu gibi, kışın da ayrıca güzel oluyor. Bölgede birçok şifalı su ve kaplıca bulunuyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist, Ayder Yaylası’nı ziyaret ediyor.

Şirince

Şirince, kıştan çok yaz ve bahar aylarında ziyaretçi alıyor olsa da kışın apayrı bir güzellikte oluyor! Muhteşem yemekleri, manzarası ve evleriyle mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında yer alıyor. Kışın karın güzelleştirdiği romantik bir yer arıyorsanız Şirince’ye gitmeyi unutmayın!

Uludağ

uludağ

Kışın kar ile güzelleşen yerler arasında Uludağ'dan bahsetmesek olmazdı. Bursa'dan ve İstanbul'dan ulaşımın kolay olduğu bu yer, atmosferi ile muhteşemdir. Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli kayak pistlerinden bir tanesinin de burada olduğunu unutmayın. Belki kayak yapmak istersiniz!

Bu yazılarımız da ilgini çekebilir:

İstanbul'daki En Güzel Piknik Yerleri

Fransa'da Mutlaka Görmeniz Gereken 9 Yer

İstanbul'a Yakın Muhteşem Güzellikte 13 Tatil Yeri

Kış Tatili için Tercih Edebileceğiniz 8 Muhteşem Rota

Ucuza Seyahat Edebileceğiniz 8 Şehir