BLOG

BLOG

AÇIK HAVADA LEZZETLİ BİR KAHVALTI EDEBİLECEĞİNİZ 8 LOKASYON!


Günün en güzel öğünü olan kahvaltının tadı en iyi sevdiklerimizle çıkar, öyle değil mi? Hele bir de bu kahvaltı açık havada, doğanın içinde veya muhteşem bir manzaraya karşı gerçekleşiyorsa değmeyin keyfimize! Hazır havalar da ısınmışken açık havada lezzetli kahvaltının adreslerini bilmekte fayda var. İşte güzel havaların tadını muhteşem bir kahvaltıyla taçlandırmak için tercih edebileceğiniz 8 harika lokasyon!

 

1. Polonezköy

Polonezköy

Bahar ve yaz aylarında açık havada kahvaltı yapılacak en güzel lokasyonlardan biri, hiç şüphesiz Polonezköy'dür. Polonezköy'de muhteşem bir doğanın içinde lezzetli mi lezzetli kahvaltılar yapabilirsiniz. Çünkü yemyeşil ambiyansıyla insanı büyüleyen ve huzur veren bu yerde birçok farklı seçeneğe hitap eden kahvaltı mekânları mevcut. Bunlardan birini tercih ederek siz de güzel havanın tadını keyifli bir kahvaltı ile çıkarabilirsiniz.

 

2. Anadolu Kavağı

Yoros Kalesi'ne ev sahipliği yapan ve muhteşem manzarasıyla dikkat çeken Anadolu Kavağı da açık havada kahvaltı yapılabilecek güzel lokasyonların başında geliyor. İstanbul'un eşsiz boğaz manzarasını gören, kaleye çıkan yol üzerinde kahvaltı yapabileceğiniz mekânlar mevcut. Siz de açık havada lezzetli bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Anadolu Kavağı'nı mutlaka bir görün deriz!

 

3. Emirgan

emirgan

İstanbul'un en güzel korularından biri olan Emirgan Korusu, özellikle bahar ve yaz aylarında bir başka güzel oluyor. Emirgan Korusu'nun içinde laleleri seyrederek muhteşem bir kahvaltıya kim hayır der ki? İsterseniz piknik tadında bir kahvaltı için kendi kahvaltılıklarınızı getirin, isterseniz de korunun içinde bulunan mekânlarda lezzetli bir kahvaltı yapın. Emirgan, gerek sahili gerekse korusu ile açık havada kahvaltının tadını çıkarmak için en ideal lokasyonlardan!

 

4. Rumeli Hisarı

rumeli hisarı

İstanbul'da kahvaltı dendiğinde ilk akla gelen lokasyon şüphesiz ki Rumeli Hisarı'dır. Çünkü bu sahil şeridinde sayısız kahvaltı mekânı mevcuttur. Bu yüzden siz de Rumeli Hisarı'nda denizin kokusunu içinize çekerek lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz. Ancak hafta sonları çok yoğun olduğunu özellikle belirtmekte fayda var. İstediğiniz mekânda konumlanabilmek için mümkün olduğunca erken saatlerde gitmenizi tavsiye ederiz.

 

5. Saklıgöl- Şile

Şile, muhteşem doğası nedeniyle İstanbul'un kalabalığından uzaklaşmak isteyenlerin yaz- kış tercih ettiği özel bir lokasyon. Ancak bu doğa harikası yer, özellikle bahar ve yaz aylarında keyifli oluyor. Açık havada kahvaltının tadına doymak için siz de Şile'de bulunan Saklıgöl'ün kıyısına konumlanmış mekânlarda bal kaymağın ve diğer kahvaltılıkların en doğal hallerini tadabilirsiniz.

 

6. Yıldız Parkı

Hem İstanbul'un göbeğinde olan hem de kalabalıktan uzak saklı bir orman hayal edin... İşte orası Yıldız Parkı! Bu doğayla iç içe yerde dilerseniz kendi kahvaltılıklarınızı getirerek piknik yapabilir; dilerseniz de parkın içinde bulunan mekânda lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

 

7. Caddebostan

Caddebostan

Caddebostan sahili de açık havada lezzetli kahvaltının adreslerinden. Özellikle bahar ve yaz aylarında hafta sonu çok yoğun olsa da denemeye değer! Dilerseniz hafta içi, dilerseniz hafta sonu erken saatlerde çimenlerdeki yerinizi alarak muhteşem bir kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz.

 

8. Balat

balat

Özellikle son yıllarda giderek daha popüler bir hal alan Balat; sadece açık hava değil nostalji sevenlerin de sık sık ziyaret ettiği lokasyonlardan. Bu tarihi semtte, popülerleşmesine bağlı olarak artık birçok kahvaltı mekânı mevcut. Dilerseniz siz de bir hafta sonu, buradaki hoş mekânlardan birinde lezzetli bir kahvaltı yapabilir; ardından tarihi binalarla dolu sokakları gezerek nostalji yaşayabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: