BLOG

BLOG

İSTANBUL’DA MANZARASIYLA ÜNLÜ 6 YER


Görkemli binaları ve gezilecek sayısız mekanlarıyla gerek yerli halkın, gerekse gelen ziyaretçilerin büyülendiği İstanbul, Türkiye’nin en büyük metropol kentlerinden birisidir.

Kozmopolit yapısında birbirinden farklı etnik kültüre yer veren şehrin görülmeye değer unsurlarının başında şehir manzaralı pek çok mekan bulunur. Göz alıcı görüntüler sunan manzaralı mekânları gezi listenize ekleyerek kendinize doyumsuz bir İstanbul turu yapabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Sevgiliyle Piknik Yapılacak Yerler

Mecidiye Köşkü Terası

Size eşsiz bir İstanbul manzarası sunan Mecidiye Köşkü, Kız Kulesi’ni tam karşıdan izlemenize yardımcı olan başlıca mekânlardandır. Orta düzeyde yüksekliğe sahip olan teras, Topkapı Sarayı’nın bahçesinde yer alır. Sultan Abdülmecid tarafından inşa ettirilen teras, adeta Boğaziçi’nin giriş çizgisini oluşturur. Sarayburnu, Tophane, Dolmabahçe, Beşiktaş, Boğaziçi Köprüsü ve adaları dilediğiniz şekilde izleyebileceğiniz terası görmeniz gereken yerler arasına mutlaka eklemelisiniz.

 

Nakkaş Tepe/ Kuzguncuk

Nakkaş Tepe; gözlerden uzak, sakin vakit geçirmek isteyenlerin tercih edeceği en muazzam mekânlar içerisinde yer alır.  Çırağan Sarayı, Ortaköy Camii ve Feriye gibi görkemli mekânları tam karşıdan gören tepeye çıktığınızda sıcak çayınızı yudumlarken İstanbul’un çarpıcılığını tüm iliklerinizde hissedebilirsiniz.

 

Molla Aşkı Parkı

Yeşil dokusuyla size doğal bir şehir havası yaşatan Molla Aşkı Parkı, renkli ve sevimli bahçesinde yer alan kafeleriyle her zaman ziyaretçi akınına uğrar. Galata, Sütlüce ve Fener gibi semtleri yekpare açıdan izleyebileceğiniz parka, isterseniz dışarıdan yiyecek getirebilir, isterseniz de kafeden satın alabilirsiniz. Yaz aylarında geldiğinizde çocuklarınızla birlikte güzel ve eğlenceli piknikler yapabilirsiniz.

 

Süleymaniye ve Kalafat Yeri

Denizden 5-10 metre yüksekte bulunan Kalafat Yeri; Sarayburnu, Ayasofya, Galata Köprüsü, Çamlıca Tepesi ve Kız Kulesi gibi eşsiz mekanları izleyebilmenize olanak veren muhteşem bir durak. Galata Köprüsü ve Unkapanı Köprüsü arasında uzanan 700 metrelik bölge; Perşembe Pazarı’ndan başlayarak Haliç’e kadar uzanır. Akşamları şehrin ışıklandırılmasıyla ayrı bir güzelliğe bürünen mekânda Türk kahvenizi yudumlarken dostlarınızla keyif dolu sohbetler edebilirsiniz.

 

Yavuz Sultan Selim Cami Avlusu

Doğu Roma döneminden itibaren 5. tepe olarak anılmaya başlayan Yavuz Sultan Selim Tepesi, İstanbul‘u daha geniş açıdan izlemek isteyenler için öne çıkan mekânlardandır. Caminin avlusunda yer alan sekizgen türbe ise o manevi ruhun daha açık yansıtılmasına yardım eder. Ayrıca Kanuni Sultan Selim’in annesi Hafsa Sultan’ın ve Abdülmecid’in türbeleri de yine bu cami içerisinde göze çarpar.

 

Büyük Çamlıca Tepesi

Kozmopolit şehir İstanbul’da sıklıkla ziyaret edilen seyir yerlerinden birisi de Büyük Çamlıca Tepesi’dir. 268 metre yüksekliğine sahip olan tepe, Avrupa Yakası’nda yer alan gökdelenlere karşı uzanan renkli bir balkon görünümü çizer. Tepeye çıktığınız zaman manzara boyunca size; Galata, Haydarpaşa, Rumeli Hisarı, Kandilli, Topkapı ve Sultanahmet ve Adalar eşlik eder. Panoramik görünümüyle günün her saatinde sizi büyüleyecek olan Çamlıca Tepesi’ne çıktığınız zaman gezinizden hatıra olarak bırakabileceğiniz güzel kareler yakalayabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: