BLOG

BLOG

İSTANBUL'DA BAKLAVA YAPAN EN İYİ 7 MEKAN


Baklava

Şüphesiz ki Türk tatlı kültürü denilince akla ilk olarak baklava geliyor. Her geçen gün keşfedilen farklı çeşitleri ile damakları büyülemeye devam eden baklava, en özel günlere ve keyifli anlara çok yakışan bir tatlı. Tabii ki hepimizin bildiği gibi baklavanın ana vatanı Gaziantep fakat bu şehrimize ek olarak yurt içindeki diğer pek çok ilde de mükemmel şekilde yapılan baklavalar, en güzel anları tatlandırmaya devam ediyor. Siz de tam bir baklava tutkunuysanız ve İstanbul’da en güzel baklava yapan mekanları merak ediyorsanız, sizin için hazırladığımız yazıyı mutlaka okumalısınız!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  En Lezzetli Kebaplar Hangileridir?

Karaköy- Güllüoğlu

Karaköy’ün değişmez lezzet adreslerinden biri olan Güllüoğlu, 5 kuşaktır tatlıseverleri, baklava ile buluşturmaya devam ediyor. İstanbul’un ilk fırınlı baklavacısı olma özelliğini taşıyan bu mekanın tek bir şubesi bulunuyor. Galata Kulesi ve Nadir Güllü logosu ile Karaköy Güllüoğlu’nu diğer baklavacılardan ayırt edebilirsiniz. Fıstıklı, cevizli, çikolatalı, fıstık dürümlü, fıstıklı nadir dolama, şöbiyet, saray sarması ve birçok enfes baklava çeşidini hem yerinde deneyebilir hem de özel kutularda paket yaptırarak sevdiklerinize lezzetli bir hediye verebilirsiniz.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Kemankeş Cd. No:67, 34425 Beyoğlu, İstanbul

Tel: 0212 225 52 82
 

Köşkeroğlu Restoran

İlk olarak Gaziantep’te kurulan Köşkeroğlu’nun İstanbul’da, özellikle baklava ve şöbiyetleriyle ünlü olan mekanı her yıl hem yerli hem de yabancı olmak üzere pek çok tatlıseveri ağırlıyor. Cevizli, fıstıklı, çikolatalı baklava, sarma ve şöbiyet gibi pek çok çeşit bulunduran restauranta, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere her gün gidebilir ve kendinize lezzetli anlar hediye edebilirsiniz. 

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Mumhane Cd. No:16, 34425 Beyoğlu, İstanbul

Tel: 0212 245 52 45
 

Gazi Burma

Gaziantepli iki kardeşin Pendik’te açtığı Gazi Burma, şehrin en iyi baklavacıları arasında yer alıyor. Eğer Pendik yakınlarındaysanız mutlaka Gazi Burma’ya uğrayın ve damağınızı şenlendirecek baklavaları deneyimleyin. Gazmi Burma’da, kaymaklı, cevizli, fıstıklı ve farklı çeşitlerdeki baklavaların yanı sıra diğer yöresel tatlılarımızı da deneyebilir, gününüze lezzet katabilirsiniz.

Adres: Batı Mahallesi, Dr. Orhan Maltepe Caddesi, No 52/A, Pendik, İstanbul 

Tel: 0216 354 27 27

 

Emiroğlu Baklavacısı

İstanbulda, baklava denildiği zaman akla ilk gelen mekanlardan biri olan Emiroğlu Baklavacısı, enfes tatlı çeşitleriyle ziyaretçilerine adeta lezzet şöleni yaşatıyor. Onlarca baklava çeşidi arasından damak zevkinize uygun olanı seçin ve yemeye başlayın, ne zaman bittiğini anlamayacaksınız bile! 

Adres: Murat Reis Mahallesi, Nuh Kuyusu Caddesi, No 289/A, Üsküdar, İstanbul 

Tel: 0216 334 58 26

 

Hacı Bozan Oğulları

Geniş lezzet yelpazesi ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakan ve tatlı konusunda adını duyurmuş olan Hacı Bozan Oğulları, hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. Özellikle çikolatalı baklavası ve şöbiyeti ile ün salan mekana, hem hafta içi hem de hafta sonu gidebilirsiniz. Sevdiklerinizle birlikte lezzetli bir mola vermek isterseniz Hacı Bozan Oğulları çok tatlı bir lezzet durağı olabilir! 🙂

Adres: Levent Mahallesi, Çarşı Caddesi, No 28, Beşiktaş, İstanbul

Tel: 0212 268 03 07

 

Gaziantep Baklavacısı

İstanbul’da, baklava konusunda harikalar yaratan başka bir mekan da Gaziantep Baklavacısı. Sıcak, taze ve bol tereyağlı baklavaları ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakan lezzetler, ağızda öyle hoş dağılıyor ki gerçekten tarifi imkansız!

Adres: Küçükyalı Merkez Merkez Mahallesi, Rüştü Sarp Caddesi, No 25/A, Maltepe, İstanbul 

Tel: 0216 417 71 20

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: