BLOG

BLOG

İSTANBUL’DA DÜNYA MUTFAĞINDAN LEZZETLER DENEYEBİLECEĞİNİZ RESTORANLAR


İstanbul sadece tarihi mekânları ve kültür sanat etkinlikleriyle varlık gösteren bir kent değil. Bu kadim şehir, hemen hemen her alanda büyük bir zenginlik sunmaktan geri kalmıyor. Bu zenginlikten elbette mutfak kültürleri de nasibini alıyor. İstanbul sınırları içinde hizmet veren restoranlar çeşitli lezzetleri bu kente taşıyor. Böylelikle dünya mutfağında iz bırakan ülkelerin lezzetleri, İstanbul'da meraklıları ile buluşuyor ve aynı zamanda İstanbul'un bir dünya kenti olduğunu da kanıtlıyor. Peki, İstanbul'da dünya mutfağından lezzetler deneyebileceğiniz restoranlara geçmeden önce farklı ülkelerin mutfaklarını keşfetmeye ne dersiniz?

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul En Lüks Restoranlar

Meksika Mutfağı

Meksika Mutfağı

Meksika mutfağı, baharatları ve özellikle de bol acılı yemekleri ile meşhur. Meksika mutfağının karakteristik özellikleri arasında baharatı ve bol acısı dışında birçok kültürden izler taşıyor olması da yer alıyor. İspanyol, Fransız, Arap ve Karayip mutfaklarıyla bazı yönlerden benzerlik gösteriyor. Bununla birlikte mısır, fasulye, kakao, vanilya, çili, domates ve çeşitli meyveler Meksika mutfağının vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyor. Dünya genelinde olduğu gibi İstanbul'da da Meksika mutfağının bir hayli tutkunu var. Bu nedenle de İstanbul'da menüsünde Meksika mutfağına yer açan pek çok restoran bulunuyor.

 

Fransız Mutfağı

Fransız Mutfağı

Fransız mutfağında yemeğin lezzetiyle mideye, görünümüyle de göze hitap ediyor olması gerekiyor. Bu nedenle Fransız mutfağında yemekler bir tür sanat eseri olarak ele alınıyor. Fransız mutfağında bölge bölge farklılıklar görülmekle birlikte genel olarak şarap, peynir ve tereyağı önemli bir yer tutuyor. Meksika mutfağının aksine yemeklerde baharata fazla yer verilmiyor. Bunun yerine başta beşamel sos olmak üzere genellikle leziz sos çeşitleri tercih ediliyor. Bunların yanı sıra balıklar ve kabuklu deniz mahsulleri, jambon ve mantarın da mutfakta büyük bir yeri bulunuyor.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Fransız Mutfağının En Lezzetli Yemekleri

İtalyan Mutfağı

İtalyan Mutfağı

Dünya mutfağına damgasını vuran ülkelerden biri de İtalya. İtalyan mutfağı denildiği zaman akla ilk olarak pizza, makarna, peynir ve şarap geliyor. İtalyan mutfağı bazı açılardan Fransız mutfağı ile benzerlik gösteriyor olsa da elbette ülkenin yemek kültürü bunlarla sınırlı değil. İtalya'da en çok tüketilen diğer besinlerin başında patates, mısır, pirinç, zeytinyağı, zeytin, sarımsak, biber ve domates geliyor. Bu besinlerin yanı sıra sosların da önemli bir yeri bulunuyor. Bunların başında da pesto sos yer alıyor. Dolayısıyla İtalyan mutfağı, meraklılarına büyük bir zenginlik sunuyor.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İtalyan Mutfağının En Lezzetli Yemekleri

Akdeniz Mutfağı

Akdeniz Mutfağı

Akdeniz mutfağı, adından da anlaşılacağı üzere Akdeniz bölgesinde yer alan ülkelerin eşsiz lezzetlerinden ve yemek kültüründen besleniyor. Bunlar arasında ise Türk, Yunan, İspanyol, Mağrip ve Levant mutfağı yer alıyor. Akdeniz mutfağının temel unsuru ise tabii ki zeytinyağı olarak kabul ediliyor. Akdeniz mutfağında kırmızı etten ziyade deniz ürünleri tercih ediliyor. Deniz ürünlerinin yanı sıra sebze, tahıl, baklagil, zeytin ve peynir çeşitleri, yoğurt ve baharatlar da Akdeniz mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

 

Dünya Mutfağından Farklı Lezzetler The Grill Ocakbaşı'nda!

The grill ocakbaşı

Elite World Hotels & Resorts bünyesinde hizmet veren The Grill Ocakbaşı, yerel lezzetlerin yanı sıra dünya mutfağının eşsiz tatlarına da yer veriyor. Ödüllü şeflerin ellerinden çıkan lezzetler, damaklarınızda benzersiz bir tat bırakmayı vadediyor. Elite World Grand Sapanca, Elite World Van, Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, Elite World Grand İstanbul Küçükyalı ve Elite World İstanbul Florya'da yer alan The Grill Ocakbaşı; zengin menüsüyle her damak tadına hitap etmeyi başarıyor. Menüsünde ızgara yemekleri, meze çeşitleri ve yerli tatlıların yanı sıra pizza, makarna ve balık çeşitlerine de yer veriyor.

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: