BLOG

BLOG

İstanbul'da Lezzetli Bir Yolculuk: Şehrin Meşhur Tatları


İstanbul, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan tek şehir olma özelliğine sahip. Bu benzersiz ve görkemli şehir, eşsiz tatlara da ev sahipliği yapmasıyla oldukça popüler bir konumda. Bu sebeple, pek çok kültürle harmanlanmış İstanbul mutfağı, dünya mutfakları arasında da önemli bir yere sahip. İstanbul’un zengin yemek kültürü, Osmanlı mutfağına kadar uzanıyor. Öyle ki İstanbul mutfağı kuzu, koyun ve dana etli yemekleri ile yiyenlerin bu tatlardan vazgeçememesine neden oluyor. Et yemeklerinin yanı sıra zengin börek çeşitleri, kuru fasulye, zeytinyağlı sebze yemekleri, bulgur ve pirinç pilavı da bu benzersiz mutfağın olmazsa olmazlarından. İstanbul’da mutlaka tadılması gereken meşhur yiyecekleri sizler için derledik. Yoksa siz hala İstanbul’da yenmesi gereken yiyecekleri tatmadınız mı?
 

Hafızalardan Silinmeyecek Tatlar

İstanbul denilince akıllara şehrin eşsiz mimari yapıları ve geleneksel lezzetleri geliyor. Bu geleneksel tatlar, semt semt ayrı lezzetlere sahip olmalarıyla da oldukça popüler durumdalar. Örneğin; Ortaköy’ün kumpiri, Eminönü’nün balık ekmeği, Beyoğlu’nun ıslak hamburgeri, Sarıyer’in böreği, Vefa’nın bozası, Eyüp’ün kebabı ve kaymağı, Beykoz’un paçası, Karaköy fırınlarının kuru poğaçası, Üsküdar Şemsipaşa’nın turşusu, Hacıbekir’in akide şekerleri gibi pek çok enfes lezzet sıralanabilir. İstanbul’a gelip de bu tatları deneyimlemeden dönmeyin sakın!

 

Tarihi Sultanahmet Köftesi

Sultanahmet’e kadar gidip de dillere destan Sultanahmet köftesini yemeden dönmek olmaz. Ayrıca bir gerçek var ki bu tarihi tarifle hazırlanan köfte bir kez bile tadılınca damaklarda ve gönüllerde yer tutar ve insan bir daha yemek için adeta can atar. Sultanahmet köftesi, denemeye değer lezzetlerin ilk sıralarında yerini alıyor. Canınız çekti değil mi?

 

Meşhur Lezzet: Balık Ekmek

Sırada lezzetiyle ün salmış leziz mi leziz balık ekmek var. Eminönü dendiğinde aklımıza gelen ilk şey tabii ki balıkçıları oluyor. Eminönü’ne geldiğiniz anda dört bir yanınızdan burnunuza gelen mis gibi balık kokusu iştahınızı açacak. Alışverişinizi, turistik gezinizi bu baş tacı lezzetle sonlandırmayı unutmayın.Damak tadınıza uygun malzemelerle hazırlanan balık ekmeğinizi alın ve Boğaz manzarası eşliğinde yemeye başlayın, şimdiden afiyet olsun!

 

 Kanlıca Yoğurdu

Geleneksel lezzetlerimizin başında gelen Kanlıca yoğurdu 1893 tarihinde imal edilmeye başlanan ve kuşaktan kuşağa aktarılan bir lezzet olarak biliniyor. Yıllardan beri aynı lezzeti korumayı başardıkları için İstanbul’da oldukça meşhur! Üstüne bir de pudra şekeri eklettiğinizde bambaşka bir lezzete dönüşecek. Yoksa siz hala denemediniz mi? 

 

Unutulmayacak Tadıyla Kumpir

Kocaman tereyağlı ve kaşarlı patatesin içinde bir sürü iştah açıcı malzeme! Hem görüntüsüyle hem tadıyla hem de kokusuyla adeta baş tacı bir lezzet. En sevdiğiniz malzemeleri seçin ve Ortaköy’ün iç açıcı, masmavi deniz manzarasına karşı kumprinizi kaşıklamaya başlayın, afiyet olsun!

 

Hayır Diyemeyeceğiniz Lezzet: Kebap

‘’Et yemeden duramam.’’ diyorsanız, ocakbaşı lezzetleri hayat biçiminiz ise işte tam da size göre bir tat! Servis edildiği anda kokusuyla ve görüntüsüyle mutluluk veren ocakbaşı lezzetlerinden olan kebap, Türk mutfağının gözdesi. Bu gözde lezzet bir de odun ateşinde pişiyorsa lezzetiyle sizi büyüleyecek, biz baştan uyaralım! Tadına doyamayacağınız bu geleneksel lezzeti; Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres, Elite World Grand İstanbul Küçükyalı, Elite World İstanbul Florya’da yer alan The Grill Ocakbaşı’nda denediniz mi hiç? Denemediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz. Şehrin kalbinde, nezih atmosferde, deneyimli şeflerin mutfağından çıkan mezelerle taçlanan muhteşem bir ocakbaşı deneyimi için hiç vakit kaybetmeden rezervasyonunuzu yaptırın!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: