BLOG

BLOG

İSTANBUL’DA MANTI USTASI SAYILAN 7 MEKÂN


En sevilen ve popüler yiyecekler arasında olan mantı, insanı şaşırtan, cezbeden, bağımlılık yaratan, mutluluk saçan bir lezzettir. İlginizi çekeceğini düşündüğümüz yazımızda, İstanbul’da mantı müdavimlerini coşkuyla karşılayan 7 ünlü mekânı sizin için bir araya getirdik.

 

Bodrum Mantı & Cafe

İstanbul’da “mantı” denildiği zaman ilk akla gelen isimlerden olan Bodrum Mantı & Cafe ünlü isimlerin uğrak mekânlarından… Haşlanmış ve kızartılmış alternatifleri ile sunulan çeşit çeşit mantısı, çiğ böreği, çökertmesi, tatlısı ile 20 yılı aşkın süredir hizmet veren Bodrum Mantı & Cafe, klasik Türk mantısını, farklı türlerde yapması, special nefis tatları ve kaliteli servisi ile mantı severlere inanılmaz keyifli bir ortam sunuyor.

İstanbul ve Bodrum şubeleri ile bir marka zinciri olan Bodrum Mantı & Cafe’nin, Arnavutköy ve Fenerbahçe şubelerinde de 7/24 eşsiz bir mantı keyfi yaşayabilirsiniz. Mantıda iddiasını ispatlayan markanın, hafta sonları zengin ve renkli kahvaltı menüsünü de düşünebilirsiniz.

 

Fıccın Restoran

Sunum, hijyen ve kalite performansı en iyi olan İstanbul restoranlarından Fıccın, yapılan bir araştırmada 1. olan Çerkes mantısı Gabın sayesinde şöhret olmuş çok özel bir mekân. Beyoğlu’na yolunuz düşerse mutlaka bu lezzetli mantıyı denemenizi öneririz.

 

Lita Restoran Mantı & Pizza

Moda’nın çeyrek yüzyıllık mantı ustası Lita Restoran, klasik mantıyı en iyi yorumlayan ve lezzetini hiç bozmayan İstanbul’un ünlü mantıcılarından biri. Bu mekana sırf mantı için gitmek biraz haksızlık olabilir.  Oldukça geniş ve ferah olan restoranda, mantı ve pizza başta olmak üzere 40 çeşit ana yemek, salatalar ve tatlılardan oluşan zengin bir menü bulunuyor.

 

Casita Mantı

Etiler’in ünlü mekânı Casita Mantı, İstanbul’un diğer ilçeleri olan Nişantaşı, Şaşkınbakkal, Ataşehir, Bebek, ve Yeşilköy şubeleri ile de hizmet veriyor. İstanbul’da mantı lezzetini 30 yıldır sürdüren Casita Mantı’nın seçkin menüsünde 3 farklı mantı çeşidi bulunuyor. Her birini denemeniz ve bu lezzetlerin tadına varmanız için tüm çeşitler aynı tabakta karışık bir şekilde sunuluyor. Bu karışık mantı tabağını seçerek damak tadınızı yeni lezzetler ile tanıştırabilirsiniz.

 

Sayla Mantı

Mantı restoranı girişiminin öncüsü, Kadıköy’ün en eski mantıcılarından Sayla Mantı, 40 yıldır aynı adresteki mekânda lezzetli mantılarını hazırlıyor. Geleneksel mantı lezzetinde ün kazanmış olan Kadıköy’deki Sayla Mantı’ya yolunuz düşerse mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

 

Guşef Mantı Evi

Guşef Mantı Evi, Kafkasya’dan yeşerip Kayseri’ye kadar uzanan ve Anadolu topraklarında geliştirilen lezzetleri, Üsküdar’daki mütevazı restoranında özenle sunuyor. Kayseri mantısı yanında, mutlaka tatmanızı tavsiye edeceğimiz Tepsi Mantısı ve Feraye var.

 

Aşkana

Türkiye’nin en iyi 10 mantıcısı arasında yer alan Tarihi İstanbul mantıcılarından Aşkana, 30 yılı aşkın süredir, küçük, samimi ve sıcak atmosferdeki restoranlarında İstanbulluları ve yerli yabancı misafirlerini ağırlıyor. Sadece mantı ve çiğ börek olan restoranı ziyaret ederseniz yanınızda nakit bulundurmanızı tavsiye ederiz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'un En Pahalı Mekanları Hangileridir?

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler İçin Seyahat Rehberi

İstanbul’un Simgesi Galata Kulesi’nin Hikayesi

İstanbul’da Yenilebilecek Geleneksel Yemekler

İstanbul’da Baklava Yapan En İyi 7 Mekân