BLOG

BLOG

İSTANBUL’DA HAMBURGER YAPAN EN İYİ 7 MEKÂN


Yeni nesil hayatın en popüler yiyecekleri arasında bulunan hamburger, gün geçtikçe önem kazanmaya devam ediyor. 7’den 70’e tüm kişilerin sevilen yiyeceği olarak öne çıkan hamburger, tercih edilen etin kalitesine ve mekânın özelliğine göre daha lezzetli ve tercih edilir bir hal alıyor. Hamburger denildiğinde özellikle İstanbul’un farklı semtlerinde yer edinmiş olan lezzetli ve ünlü restoranlar akla geliyor. Son derece leziz kokuların yayıldığı mekanlara göz atmak için yazının devamını okuyabilirsiniz.

1-Dobby’s Burger Palace

Kendine has üretimleri ile bir adım öne çıkmayı başaran Dobby’s, her gün gerek yerli İstanbul halkı gerekse gelen yerli-yabancı turistlerin akınına uğruyor. Ekmek üretimini kendi gerçekleştiren ve taze şekilde müşterilerine sunan mekânda, farklı ve lezzetli bir tadı olan erik turşusunu tatmanız da mümkün. Özellikle tandır burgeri, bol ve lezzetli et içeriği ile hamburger severlere, muazzam bir yemek şöleni sunuyor. Zühtüpaşa Mahallesi’nde karşınıza çıkan mekâna uğrayarak, kendinize güzel bir hamburger ziyafeti yaşatabilirsiniz. İster arkadaşlarınızla birlikte gelerek hoş sohbetler eşliğinde yemeğinizi yiyebilir, isterseniz de bireysel olarak farklı tatları yeme deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

2- Bosnjak Mutfak

Karaköy’de bulabileceğiniz enfes bir hamburgerci daha… Özellikle ismi ilk bakışta akıllarda soru işareti yaratsa da tatmadan yorum yapılmaması gereken son derece etkileyici bir mekân denilebilir. “Köftenin Ataları” olarak bilinen Balkan ülkelerinde hamburger üretilmesi de aslında şaşılmaması gereken bir durum. Eşsiz tatlarını, mükemmel görsellikle buluşturan Bosnjak Mutfak’ını gün içerisinde dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

 

3- Jimmy’s Burger, Yeniköy

Yeniköy’e farklı bir hava ve canlılık kazandıran Jimmy’s, farklı bir hamburger deneyimi ile karşılaşabileceğiniz bir lezzet durağı. Özellikle markanın kendi imzası olan karamelize soğan, Cheddar ve dana bacon üçgeni, Avrupa mutfağını aratmayan bir tatla sizleri karşılıyor. Patates ve hamburger ikilisinin damaklarınızda bırakacağı nefis uyuma, Jimmy’s Burger farkıyla şahit olabilirsiniz.

 

4- Ora Steak & Burgers

Üsküdar’ın gözdesi olan Ora Steak& Burgers, hamburger lezzetini mangal tadının ayrıcalığı ile birleştiren sayılı mekânlar arasından karşınıza çıkıyor. Gerek mekânın loş havası gerekse etin kalitesi ile müşterilerini her daim tatmin etmeyi başaran mekânda lezzet dolu anlar yaşayabilirsiniz. Üstelik mekâna gelmeden önce telefon ile kolaylıkla randevu alarak siparişinizin daha çabuk hazırlanmasını da sağlayabilirsiniz.

 

5- Burgerlab

Karaköy’ün bir diğer nezih mekânlarından birisi de Burgerlab. İşinin ehli çalışanlarıyla başarılı işlere imza atan mekân, geçmişten beri süregelen et kalitesini günümüzde de aynı şekilde sergilemeye devam ediyor. Turşu, peynir ve kalın et üçlemesiyle ağızlara layık bir lezzet ile tanışmak istiyorsanız Burgerlab’ı hamburger rotalarınız arasına eklemeyi unutmamalısınız.

 

6- City Burger

Beşiktaş’ın hamburgercisi City Burger; öğrencilerden yetişkinlere, çocuklardan ebeveynlere kadar pek çok insanın vazgeçemediği yemek mekânlarından biri oluyor. Özellikle son dönemlerin rokforlu burgeri, gençlerin en sevdiği yemek seçeneklerinden birisini oluşturuyor. Hamburger fiyatlarının makul aralıklarda oluşu ise mekâna karşı olan olumlu algıyı daha fazla güçlendiriyor. Siz de dışarı çıktığınızda ve çok fazla acıktığınızı hissettiğinizde City Burger’i ziyaret edebilirsiniz.

 

7- Mano Burger 

İstanbul’un favori mekânları içerisinde değerlendirilen Mano Burger, tünel meydanından Karaköy’e inen cadde üzerinde sizleri karşılıyor. Tavuk veya et, her türlü hamburger çeşidinde başarı yakalamış olan mekân, hafif çıtır tadındaki ekmeğinde de kalitesini yansıtıyor. M, L ve XL türünde olan menü içerisinde kendi damak zevkinizi yansıtan seçimler yaparak güzel bir öğün geçirebilirsiniz. Caddebostan ve Asmalımescit’te bulunan Mano Burger, kısaca son derece başarılı bir mekân olarak tanımlanabilir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'a İlk Kez Gelecekler İçin Seyahat Rehberi

İstanbul’da Görülmeye Değer 10 Alternatif Müze

İstanbul’un Simgesi Galata Kulesi’nin Hikayesi

İstanbul’da Yenilebilecek Geleneksel Yemekler

İstanbul’da Baklava Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul’da Caz Dinleyebileceğiniz En İyi 8 Mekân

İstanbul’da Mantı Ustası Sayılan 7 Mekân

İstanbul’u Anlatan 10 Roman

İstanbul’da Manzarasıyla Ünlü 6 Yer

İstanbul’daki En İyi 7 Konser Mekânı

İstanbul’da Yer Alan Kendinizi Dinleyebileceğiniz 7 Huzur Dolu Yer

İstanbul’daki En İyi 8 Kahvaltı Mekânı

İstanbul’da Gece Dışarı Çıkacaklara Öneriler

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nin Geçmişten Gelen Hikayesi

İstanbul’da Yer Alan Lahmacun Severlerin Mutlaka Gitmesi Gereken En İyi 10 Lahmacuncu