BLOG

BLOG

İSTANBUL'DAKİ EN İYİ 8 KAHVALTI MEKANI


 

Mega kent İstanbul’da güne keyifli bir şekilde başlayabileceğiniz çok sayıda kahvaltı mekanı bulunuyor. Konuklarınızı ağırlayabileceğiniz, eşsiz bir manzara eşliğinde kahvaltı yapabileceğiniz ve damak tadınızı şenlendirebilecek lezzetleri deneyebileceğiniz kahvaltı mekanlarına her geçen dönem yenileri ekleniyor. Ancak kente yabancıysanız, bu keyfi yaşamak için rotanızı hangi adreslere çevirmeniz gerektiğini bilmeyebilirsiniz. Kentin en iyi kahvaltı mekanlarını sizler için derledik.

 

Lokma

Zengin bir menü eşliğinde karşılandığınız Lokma, kahvaltıda en çok tercih edilen adresler arasında yer alıyor. Elbette bu denli popüler olmasının nedeni menüde yer alan tüm seçeneklerin son derece leziz olması… Ayrıca çayı da aroması ve lezzeti ile büyük beğeni alıyor. Hafta sonları oldukça yoğun olan mekana kısa sürede erişim için sahil yolunu tercih edebilirsiniz.

Adres: Rumelihisarı Mah. Yahya Kemal Cad. No: 18 Rumelihisarı / İstanbul – Avrupa
Telefon: 0 212 265 71 71

 

Aşşk Kahve

Kahvaltı masanızda tamamı ev yapımı olan reçeller, % 100 ekolojik zeytinler, leziz otlarla yapılmış omletler ve sıcacık tostlar görmek istiyorsanız seçiminizi Aşşk Kahve yönünde yapabilirsiniz. Mekanın biri Nişantaşı’nda, diğeri ise Kuruçeşme’de olmak üzere iki farklı şubesi var. Nişantaşı’nda kahvaltı yapabileceğiniz bu mekanda ev kahvaltısı keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.

Adres: Kuruçeşme Mah. Muallim Naci Cd No: 64 Beşiktaş / İstanbul

Tel: 0 212 265 47 34

 

Fincan Kahve

Eğer kahvaltı çeşitleri arasında sizin favoriniz serpme kahvaltı ise Fincan Kahve kısa sürede uğrak mekanınız haline gelebilir. Serpme kahvaltı istediğinizde masanız anında leziz kahvaltılıklar ile donatılıyor. Bu da iki kişi için yeterli olabiliyor. Mekanın eşsiz bir manzaraya sahip olması da hem kahvaltısıyla hem de manzarasıyla tam bir ziyafet yaşamanızı sağlıyor.

Adres: Rumeli Hisarı Caddesi No: 1 Sarıyer - İSTANBUL 

Tel: 0212 263 60 10 

 

Mangerie

Şık bir mekanda kahvaltı yapma keyfini sadece hafta sonları değil, hafta içi de yaşamak isterseniz Mangerie sizin için harika bir tercih olabilir. Haftanın her günü kahvaltı servisleri bulunuyor. Mekanın Bebek manzaralı ve Boğaz manzaralı balkonlarında göz ziyafeti de yaşayabilirsiniz. Kentin keşmekeş havasından biraz uzaklaşmak için ideal bir seçim olabilir. Zeytinyağı gezdirilmiş kekikli domatesler, tereyağı ve kaymak ikilisi, leziz reçeller kahvaltının müdavimi olmanız için yeter de artar bile…

Adres: Bebek Mah. Cevdet Paşa Caddesi No: 69 34342 Bebek / İstanbul

Tel: 0 212 263 51 99

 

Moda Teras

Kadıköy’de kahvaltı yapılabilecek bir mekan arayanlar rotasını hiç düşünmeden Moda Teras yönüne çevirebilir. Açık büfe kahvaltı sunan mekan özellikle Pazar günleri büyük talep görüyor. Eğer siz de Kalamış Koyu, Adalar ve deniz manzaralı bir Pazar kahvaltısı yapmak istiyorsanız önceden yerinizi ayırtmanızda fayda var. Aksi halde doluluk nedeniyle bu keyiften mahrum kalabilirsiniz.

Adres: Moda Mektebi Sokak No:1 Moda / Kadıköy / İstanbul

Tel: 0 216 338 70 40

 

Kırıntı Cafe

Kahvaltı menüsünde sunulan seçeneklerle dahi doymaya başlayabileceğiniz bir mekan olan Kırıntı Cafe, Amerikan stilinde kahvaltı arayanlar için ideal bir tercih olabilir. Gözleme yerine pancake gibi bir seçenek istiyorsanız ve kahvaltı yaparken aynı zamanda sokaktaki hayatın da içinde hissetmek istiyorsanız mutlaka Kırıntı Cafe’ye uğrayın. Üstelik mekan Nişantaşı’nda!

Adres: Abdi İpekçi Caddesi 32 Nişantaşı / İstanbul  

Tel: 0 212 291 26 92

 

Namlı Gurme

Kahvaltı keyfinizi taçlandıran şarküteri ürünleriyse, Namlı Gurme’den daha ideal bir mekan bulmakta zorlanabilirsiniz. Peynir çeşitleri hem şık sunumları hem de lezzetleriyle başınızı döndürebilir. Sucuk, mekanın en beğenilen kahvaltılıkları arasında yer alıyor. Seçenekleriniz arasında muhteşem kokusuyla daha da acıkmanızı sağlayacak menemen de var.

Adres: Rıhtım Cad. Katotopark altı 1/1 Karaköy / İstanbul

Tel: 0212 293 68 80

 

Van Kahvaltı Evi

Bildiğiniz gibi Van, kahvaltısıyla ünlü bir kent. Zengin bir kahvaltılık seçeneği eşliğinde hazırlanan bu eşsiz keyfi yaşamak için mutlaka Van’a gitmeniz gerekmiyor. Nişantaşı’da yer alan Van Kahvaltı Evi bu keyfi masanıza taşıyor. Özellikle menemen bu mekanı tercih etmeniz için başlı başına bir sebep olabilir. Ancak tahmin edebileceğiniz gibi oldukça talep gören bir yer ve önceden mutlaka rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Adres: Vali Konağı Cad. Sezai Selek Sok. No: 19/A Nişantaşı / İstanbul

Tel: 0212 240 47 76

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'un En Lüks Restoranları Hangileridir?

İstanbul'da Hamburger Yapan En İyi 7 Mekân

İstanbul'daki En İyi Et Döneri Yiyebileceğiniz 13 Yer

İstanbul'da Baklava Yapan En İyi 7 Mekan

İstanbul'da Mantı Ustası Sayılan 7 Mekan