BLOG

BLOG

İSTANBUL'DA YER ALAN, KENDİNİZİ DİNLEYEBİLECEĞİNİZ 7 HUZUR DOLU YER


İstanbul güzelliğiyle, hareketli hayatıyla ve içinde binbir çeşit macera barındıran semtleriyle birçok insan için cazibenin merkezi. Bu büyülü metropol insanı adeta içine çekiyor! Tabii bu hareketli hayatın yanında bazen sessizliğe çekilip sadece kendi iç sesimizi dinlemeye de ihtiyacımız olmuyor değil. Hem İstanbul’da yaşayanlar hem de bu şehre dışarıdan gelenler için huzurunuzu yeşertecek, dinginliği doyasıya yaşayacağınız o nadide yerleri sizin için yazımızda sıraladık. Siz de bu huzur noktalarını merak ediyorsanız haydi gelin! İşte İstanbul'da gezilmesi gereken sessiz sakin yerler! 

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul Gezilecek Yerler

1. Kuzguncuk

İstanbul'daki sakin yerler dediğimiz zaman tabii ki de ilk sırayı Kuzguncuk alıyor! Boğaz’ın hemen kıyısında, koca çınarların arasında huzur bulacağınız şirin semt Kuzguncuk, kendinizi dinleyebileceğiniz nadide yerlerden bir tanesi. Üsküdar'dan yürüyerek 20 dakikada varabileceğiniz bu tatlı semtte gezinirken kendinizi masal kitabının içinde hissedeceksiniz. Çünkü evler, şehir hayatında görmeye alışkın olmadığımız kadar güzel! Rengarenk konaklar, korunmuş yeşil, insana kendisini başka bir tatil beldesindeymiş gibi hissettiriyor. Bu nedenle bir hafta sonu, hele ki mevsim yazsa Kuzguncuk'un muhteşem sokaklarında yürüyebilir; rengarenk konakların fotoğraflarını çekebilir ve şirin mi şirin kafelerinde oturarak kendinizi dinleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: Bilmeyenler Ve Yeni Keşfedecekler İçin Kuzguncuk Rehberi

2. Polonezköy

Beykoz'a bağlı olan bu doğa harikası yer de orman manzarası ve yemyeşil ambiyansı ile kendinizi dinleyebileceğiniz nadir yerlerden. İstanbul'da sessiz yerler dendiği zaman ilk kaçış noktalarından bir tanesi. Dilerseniz günübirlik gezilerinizde ormanda bir yürüyüş yapabilir, doğayla iç içe olan mekânlardan birinde kahvaltı ya da mangal yapabilirsiniz. Hafta sonu şehirden çok uzaklaşmak istemiyor, aynı zamanda da ‘’Kendimi doğaya bırakayım!’’ diyorsanız, Polonezköy tam size göre bir yer! Yeşilin her tonuna şahit olacağınız, kocaman ağaçlarla çevrili yollardan geçerken harika doğa kareleri yakalayacağınıza eminiz! 

Daha fazla bilgi için: Polonezköy Gezi Rehberi... Kahvaltı, Yürüyüş, Doğa Aktiviteleri

3. Heybeliada

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan Heybeliada’ya daha önce hiç yolunuz düştü mü? Eğer düşmediyse çok şey kaçırıyorsunuz! Özellikle bu güzel havalarda şehirden biraz uzaklaşarak rüya gibi bir gün geçirebilirsiniz. İstanbul Adaları arasında en huzurlu ve sakin olan adalardan bir tanesi Heybeliada!  Çiçeklerle dolu rengarenk ada sokaklarında bisikletinizle turlayabilir, karşılaştığınız güzel manzaraları kadrajınıza alabilirsiniz. Küçük bir piknik çantası hazırlayıp yeşillikler içindeki bir köşeden denizi izleyerek doğanın sakinliğine kendinizi bırakabilirsiniz. Bu keyifli Heybeliada turundan sonra finalde kendinize dondurma ısmarlamayı unutmayın!

Daha fazla bilgi için: Hafta Sonu Bir Günlük Kaçamak Olarak Heybeliada

4. Anadolu Kavağı

Anadolu Kavağı da bahar ve yaz aylarında çok rağbet gören yerlerden. Doğanın içindeki bu nadide yerde önce Yoros Kalesi’ni gezip Boğaz’ı tepeden seyredebilir, sonrasında da oradaki mekanlardan birinde güzel bir çay keyfi yapabilirsiniz. Ardından Poyrazköy’deki balıkçılardan birinde oturarak kumsalı seyredebilir, dalga sesleri eşliğinde kitabınızın sayfalarını çevirebilirsiniz. Harika bir meditasyon yöntemi değil mi? Hafta sonu yaklaşırken hazırlıklarınızı yapın ve bu cennet köşesini keşfedin!

Daha fazla bilgi için: Anadolu Kavağı Gezi Rehberi, Ne Yapılır? Nereleri Ziyaret Etmeliyiz?

5. Aydos Ormanı

Biri kafa dinlemek mi dedi? O zaman hiç vakit kaybetmeden Aydos Ormanı’na doğru yola çıkın! Anadolu Yakası’nda bulunan Aydos Ormanı, şehir hayatının içinde sessiz bir kaçış noktası arayanlar için muhteşem seçenek. Binbir çeşit endemik bitkiyle ve sevimli hayvanlarla karşılaşacağınız ormanda bir de göl bulunuyor. İstanbul'un sakin yerleri arasında yer alan Aydos Ormanı'nda gününüzü geçirmek, verimli bir doğa turu atmak size çok iyi gelecek, haftaya bambaşka bir siz gibi başlayacaksınız!

Daha fazla bilgi için: Aydos Ormanları'nda Bir Gün... Ne Tür Aktiviteler Yapmalı?

6. Japon Bahçesi

Baltalimanı'nda bulunan Japon Bahçesi,İstanbul'da yaşayanların bile hala pek bilmediği doğa harikası yerlerden. İçeride Japon kültürünü yansıtan motifler, farklı bitki türleri ve yapay bir göl bulunuyor. Bu göz alıcı bitki şenliğine eşlik eden sakin anlar, sizi alıp bambaşka yerlere götürecek. Bu renkli atmosfere adım atar atmaz şehir hayatının yoğunluğunu geride bırakacaksınız. Japon Bahçesi’ni ziyaret ettikten sonra burası İstanbul'da gezilecek sakin yerler arasında favori mekanlarınızdan birisi haline gelecek!

 

7. Göktürk Göleti Tabiat Parkı

Göktürk Tabiat Parkı tam da istediğiniz gibi dingin vakit geçirebileceğiniz yerlerden. 

Göl kenarında bulunan masalarda kahvaltı keyfi yapabilir, bisikletle doğanın içinde bol oksijenli bir tur atabilir, finalde de yine manzaraya karşı kahvenizi yudumlayarak ihtiyacınız olan sakinliğe kavuşabilirsiniz! Hafta içi ziyaret etme şansınız varsa daha da sessiz anlar yaşayacaksınız, bizden söylemesi!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul’daki En İyi 7 Konser Mekanı

İstanbul'da Koşu İçin En Şahane 10 Parkur

İstanbul'un En Pahalı Restoranları

İstanbul'daki En Güzel Piknik Yerleri

İstanbul'da Caz Dinleyebileceğiniz En İyi 8 Mekân