BLOG

BLOG

İSTANBUL’DA YER ALAN LAHMACUN SEVERLERİN MUTLAKA GİTMESİ GEREKEN EN İYİ 10 LAHMACUNCU


Lahmacun, her insanın sevebileceği bir yemek olmasa da genelde seveni tarafından "fanatik" bir şekilde sevilir. :) Belki de bu mükemmel lezzeti sevmek için, iyi yapan bir yerde tatmak gerekir. Biz de bu nedenle, sizlere İstanbul'daki en iyi lahmacuncuları listeledik. İşte lahmacun severlerin acilen gitmesi gereken o eşsiz mekânlar…

 

1. Buketist Lahmacun

Siz bu harika lahmacuncuyu "Buket" olarak da biliyor olabilirsiniz; çünkü eski adı Buket'ti. Eğer İstanbul'da lezzetli bir lahmacun bulamamaktan yakınıyorsanız, burası tam size göre. Diyarbakır usulü ve ufak dilimler halinde servis edilen bu harika lahmacunu ister adresinize sipariş edin ister yerinde deneyin; iki şekilde de hayranı olacağınız kesin!

 

Adres: Mecidiyeköy Mahallesi, Selahattin Pınar Caddesi, No: 5/A, Şişli

 

2. Borsam Taşfırın

 

borsam

Kadıköy'deki en iyi lahmacunun adresi olan bu mekân taş fırın olduğu için, özlediğiniz o lahmacun tadını burada rahatlıkla bulabilirsiniz. Eğer siz de İstanbul'da lezzetli lahmacun yemeyi özlediyseniz, Borsam Taşfırın'ı mutlaka deneyin deriz. 

 

Adres: Caferağa Mahallesi, Güneşli Bahçe Sokak, No: 22, Kadıköy

 

3. Öz Kilis Kebap ve Lahmacun Salonu

İstanbul'un en eski lahmacuncularından olan bu mekân, sarımsaklı lahmacunu ile meşhur. Eğer daha önce denemediyseniz; gittiğinizde kapıda oluşan kuyruk sizi şaşırtabilir. Ancak tattıktan sonra bu kalabalığın nedenini gayet iyi anlayacaksınız! 

 

Adres: Akşemsettin Mahallesi, Hırka-i Şerif Caddesi, Bedrettin Simavi Sokak, No: 5, Fatih

 

4. Çıtır Pide ve Lahmacun

Eğer farklı bir lahmacun deneyimi yaşamak istiyorsanız Beşiktaş'ta bulunan bu mekân tam da size göre. Çünkü burada Malatya usulü olarak bilinen; daha büyük ve daha kalın hamurlu lahmacunlar, odun ateşinde pişiriliyor. Ortaya ise bambaşka bir lezzet çıkıyor!

 

Adres: Türkali Mahallesi, Ihlamurdere Caddesi, Altıntaş Sokak, No: 38/B, Beşiktaş

 

5. Develi

Lezzetli et menüsüyle dikkat çeken Develi, doğal olarak en iyi lahmacunun da adresleri arasında yer alıyor. İddia ediyoruz; Develi'nin ince hamurlu, sarımsaklı, nar ekşili fındık lahmacunlarını yemeye doyamayacaksınız. Bu yüzden Eminönü, Etiler, Florya, Nişantaşı gibi birçok yerde şubesi olan Develi'lerden herhangi birinde lahmacun yemeyi unutmayın deriz!

 

Adres: Koca Mustafapaşa Mahallesi, Gümüş Yüksük Sokak, No: 7, Fatih

 

6. Halil Lahmacun

halil lahmacum

Kadıköy'de bulunan Halil Lahmacun da İstanbul'da lahmacun yapmanın hakkını verenlerden. Uzun yıllardır aynı yerinde hizmet veren bu şirin mekâna, lahmacun deneyimini en güzel şekilde yaşamak için bir şans vermenizi öneririz.

 

Adres: Caferağa Mahallesi, Güneşli Bahçe Sokak, No: 26, Kadıköy

 

7. Tatbak

tatbak

Kuruluşu 1960 yılına dayanan bu tarihi mekân, ilk günden beri aynı muhteşem lezzet ile konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Menüsünde yer alan muhteşem lezzetlerden biri de hiç şüphesiz lahmacun! 

 

Adres: Teşvikiye Mahallesi, Valikonağı Caddesi, Akkavak Sokak, No: 38/B, Şişli

 

8. Datlı Maya

datlı maya

Cihangir'de bulunan bu şirin mekân, birbirinden lezzetli yemekler çıkarıyor ve menüsünün en önemli lezzetlerinden biri de tabii ki lahmacun. Bu yüzden, Datlı Maya'nın kürekte servis edilen ve lezzetiyle mideleri bayram ettiren lahmacunlarını mutlaka denemelisiniz.

 

Adres: Firuzağa Mahallesi, Türkgücü Caddesi, No: 59/A, Beyoğlu

 

9. Çiya

çiya

Menüsündeki çeşitli lezzetler ile uzun yıllardır büyük beğeni toplayan Çiya, lahmacunlarıyla da bir o kadar da ünlü. Üstelik lahmacun konusunda vejetaryenlerin de gönlünü fethetmeyi başarıyor! İster etli ister etsiz; Çiya'ya yolunuz düştüğünde lahmacunlarını tatmadan dönmeyin deriz.

 

Adres: Caferağa Mahallesi, Güneşli Bahçe Sokak, No: 43/A, Kadıköy

 

10. Gaziantepli Mehmet Usta

1986'dan beri hizmet veren ve esnaf lokantası görünümlü bu mekân, Gaziantep usulü lahmacunun en iyi adreslerinden biri. Bu nedenle yolunuz Cerrahpaşa'ya düştüğünde, Gaziantepli Mehmet Usta'nın bol sarımsaklı ve maydanozlu lahmacunlarını tatmayı unutmayın!

 

Adres: Cerrahpaşa Mahallesi, Koca Mustafapaşa Caddesi, No: 126, Fatih

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: