BLOG

BLOG

İSTANBUL'DAKİ EN İYİ ET DÖNERİ YİYEBİLECEĞİNİZ 13 YER


Et döner

İstanbul’daki döner sektörünü düşündüğümüz zaman durum pek de iç açıcı değil. Memleketinden gelip istediği tadı bulamayanların sayısı bir hayli fazla. Peki şöyle güzel bir döner yiyelim ama nerede? Lezzete önem veriyorsanız listemize bir göz atın deriz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Türkiye'deki Kebap Çeşitleri (Resimli)

Bayramoğlu Döner, Kavacık

Vedat Milor'un sevdiği mekanlardan birisidir Bayramoğlu Döner. Eti kararında ve odun ateşinde pişer, lezzetli bir lavaş yanında gelir; parmaklarınızı yersiniz. Sürekli dolu olan mekanda döner et, dana ve koyun etinin karışımından yapılır. Etler kurumaz ve üzerinde yağ ile servis edilir. 23 yıldır güvenilir bir şekilde hizmet veren bu mekanı kaçırmayın deriz.

 

Tatar Salim Döner Lokantası, Ataşehir

Ataşehir’deki Tatar Salim Döner Lokantası da Vedat Milor’un sevdiği bir diğer mekan. Odun ateşinde pişen lezzetli döneri koyun etinden imal ediliyor ve incecik kesiliyor. Şık ve ferah olan mekanda dönerinizin yanında manda yoğurdundan yapılmış ayran servis ediliyor.

 

Zümrüt Büfe, Eminönü

Zümrüf Büfe'nin döneri biraz pahalı olmasına rağmen yanında getirdikleri patates püresi ile damakta bir şenlik havası yaratıyor. Yani verdiğiniz fiyata değiyor.

 

Kasap Osman, Sirkeci

Sirkeci'de yer alan Kasap Osman, adından da anlaşılacağı gibi kasaplık geçmişine sahip.  Mekanın giriş katı lokantayken, üst katı kasap olarak hizmet veriyor. Kasap Osman'ın etleri lüks restoranlara ve otellere gidiyor.

 

Kemerburgaz Kardeşler Lokantası, Kemerburgaz

Dönerin biber ve domates ile servis edildiği Kemerburgaz Kardeşler Lokantası muhteşem bir lezzete sahip. Fazla garnitür göremiyorsunuz çünkü döner gerçekten lezzetli. Dönerin üstüne fırın sütlaç yemeyi unutmayın.

 

Dönerci Şahin Usta, Kapalıçarşı

İstanbul'daki en popüler ve lezzetli dönercilerdendir Şahin Usta. Döneri lezzetli olduğu gibi lokasyonu da mükemmeldir. Önünde uzun kuyruklar görmeniz olası fakat beklemeye değer. Dönerinizi yedikten sonra Kapalıçarşı tarafında kısa bir gezintiye çıkabilirsiniz.

 

Karadeniz Dönercisi Asım Usta, Beşiktaş

Asım Usta günün her saatinde çok kalabalık ve önünde kuyruk var. Ama inanın beklemeye değiyor! Asım Usta 1973’ten beri Beşiktaş'ın simgesi haline gelmiş durumda. Eğer yolunuz Beşiktaş'a düşerse mutlaka uğrayın.

 

Dönerci Sadık Usta, Aksaray

Sadık Usta, kendini hiç bozmayan mekanlardan bir tanesi. Yıllar geçti ama onun lezzeti hiçbir zaman değişmedi. Dükkanı küçük fakat porsiyonları büyük ve doyurucu. Salaş mekanları seviyorsanız burası tam da size göre.

 

Ali Usta, Maltepe

2004 yılında hizmet vermeye başlayan Ali Usta'nın döneri, güzel oranlanmış dana-kuzu karışımı ve özel terbiyesi ile onu diğer mekanlardan farklı kılıyor.

 

Abdülkadir, Bakırköy

Abdülkadir Bakırköy'de Kastamonu mutfağının eşsiz güzellikteki yemeklerini bulabilirsiniz. Buna ek olarak bir de Kastamonu usulü dönerleri var.  Dönerleri oldukça lezzetli.

 

Berdan Odun Döneri, Gazi Mahallesi

Berdan Döner'de döner, odun ateşiyle pişiyor ve fiyatlar çok uygun. Bu da etin lezzetini iki katına çıkartıyor. Yağsız döner sevenler için muhteşem bir seçim.

 

Gelik Et Restoranları

Gelik tombik döner deyince aklan gelen ilk mekanlardan. Tabii ki mekan sadece döner yapmıyor; mekanda onlarca lezzet bulabilirsiniz. Fiyatlar biraz pahalı olsa da mekan temiz ve güvenilir.

 

Celal Usta, Ümraniye

1975 yılından beri hizmet veren Celal Usta'da dönerin yanında gelen lavaşlar ve patates kızartması dönerin lezzetini ikiye katlıyor. Yanında köpüklü ayran, sonrasında künefe yemeyi unutmayın!

 

Türk ve dünya mutfaklarında deneyimli şefler tarafından hazırlanan lezzetleri keşfetmek için The Grill Ocakbaşı’na davetlisiniz. Şubelerimizi incelemek için;

The Grill

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres -The Grill

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - The Grill

Elite World İstanbul Florya - The Grill

Elite World Grand Sapanca - The Grill

Elite World Van - The Grill

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir :