BLOG

BLOG

En Güzel Bahar... Sonbaharda Mutlu Olmak İçin 8 Neden


sonbaharda mutlu olmak için nedenlerYazın son demlerini yaşarken yeni bir mevsimin gelişiyle de hepimiz heyecanlanıyoruz. Sonbaharın uzun yürüyüş fırsatlarının yanı sıra yemyeşil bir ormanda sevdiklerinizle yapabileceğiniz kamplar, evde birlikte hazırlayabileceğiniz kahveler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Evden çıkmak istemeyenler içinse kitap okuma saatleri ve film geceleri günü çok daha keyifli bir hâle getiriyor. İşte sonbaharı sevmeniz için 8 neden!

 

1. Keyifli Yürüyüşler İçin Harika Bir Hava 

İster evcil hayvanınızla, ister yalnız başınıza, isterseniz de sevdiklerinizle beraber hafif esintili bir havada güzel bir yürüyüş yapmak keyifli bir gün yaşamanızı sağlayabilir. Sonbaharın gelişiyle birlikte kahve tonlarıyla bezeli bir ormanda şehrin gürültüsünden kaçarak dinlenebilirsiniz. 

Dilerseniz yürüyüşten sonra küçük egzersizler yaparak kendinizi çok daha dinç ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Sonbaharın enfes manzarasında yaptığınız yürüyüşler esnasında birbirinden güzel fotoğraflar çekmeniz de mümkün!

 

2. Sakin Bir Ortam: Bir Kupa Kahveyle Kitap Okuma Hazzı 

Hemen hemen herkesin kütüphanesinde okunmayı bekleyen kitaplar vardır. Şimdi o kitapları tozlu raflardan çıkarma zamanı! Sonbahar mevsimi deyince genellikle akıllara kapalı havalar gelir. Böyle havalarda pek çok kişi gibi siz de sakin bir gün geçirmeyi tercih edersiniz.

Böyle zamanlarda bir kupa kahve veya size huzur verecek bir bitki çayı yapıp koltuğunuza yerleşin ve kitabınızın tadını çıkarın! Eğer bu sakinliği evinizin dışına taşımak isterseniz içeceğinizi termosa doldurup bir sahil kenarında ya da ormanlık alanda kendinize sakin bir köşe bulabilirsiniz.

 

3. Eğlenceli Kutlamalar: Halloween İçin Hazırlıklar Tamamlansın!

Davetleri, kutlamaları sevenlerden misiniz? Öyleyse sonbaharın en eğlenceli günü için hazırlıklara başlayabilirsiniz! Ekim ayının sonunda gerçekleşen Cadılar Bayramı için isterseniz kendi evinizde bir parti düzenleyin isterseniz de davet aldığınız partiler arasından bir seçim yapın. Eğer kendi partinizi düzenleyecekseniz evinizin dekorasyonuyla ilgilenmek son derece keyifli olabilir. Bal kabaklarınızı süsleyin, şakalar hazırlayın!

 

4. Mevsime Göre Lezzetli Yemekler ve Tatlılar

Enfes sonbahar lezzetleri kapıda! Ayva dolmasından ıspanak gratene, karnabahar kızartmasından bal kabağı çorbasına kadar pek çok yiyecek ile bir lezzet şöleni yaşayabilirsiniz. Mevsim meyvelerinden ve sebzelerinden faydalanarak kendi tariflerinizi yapabilir veya sevdiğiniz restoranlarda özlediğiniz yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Arkadaşlarınıza, sevdiklerinize, ailenize güzel ve şık bir masa hazırlayarak sonbaharın gelişini kutlayabilirsiniz. Fırında usul usul pişirebileceğiniz harika bir kereviz yapabilir, mevsim yeşillikleriyle dolu bir salata tabağıyla da sofranızı tamamlayabilirsiniz.

 

5. Bisiklet Sürmek İçin En Güzel Mevsimlerden

sonbaharda mutlu olmak için nedenler

Sonbahar, tıpkı yürüyüşler için olduğu gibi bisiklet sürmek için de en keyifli mevsimlerden biri! Sahil kenarlarında, ormanlarda, bahçelerde bisiklet sürmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Rengârenk yapraklarla dolu bir ormanda sessiz bir bisiklet sürüşüyle düşüncelerinizden arınabilir, temiz hava alabilirsiniz. Yaprakların hışırtısı, rüzgârın esintisi bisiklet sürüşünüzde size eşlik edecek. Dilerseniz bu gezinti sırasında kozalak toplayıp boyayabilir veya nehir kenarında küçük bir piknik yapabilirsiniz.

 

6. Birbirinden Şık Yeni Sezon Kıyafetler Sizi Bekliyor

Yaz mevsimi yerini sonbahara bırakırken yavaş yavaş havalar da soğuyor. Dilerseniz kışlıklarınızı çıkartabilir ya da kendinize yeni bir gardırop düzenleyebilirsiniz. Mevsime göre trend kabanlar, pançolar, eldivenler, atkılar ve sweatshirtler alabilirsiniz. Yapacağınız yeni kombinlerle kendinizi şımartabilirsiniz. Hatta isterseniz bunları kendiniz bile örebilirsiniz! Böylece yeni bir hobi edinmiş olur, hem kendi ihtiyaçlarınızı karşılar hem sevdiklerinize vereceğiniz hediyelerle onları mutlu etmiş olursunuz.

 

7. Battaniyelere Sarılıp Film İzlemek İçin Doğru Bir Zaman

Yazın hareketliliğinin ardından sonbaharla birlikte biraz dinlenme vakti! Serin sonbahar akşamlarında film geceleri düzenleyebilirsiniz. Sevdiklerinizle mısır patlatıp battaniyelerinize sarıldığınız keyifli bir akşam geçirebilirsiniz. Sıcak çikolata ile iç ısıtan bir film izlemek sizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilir. Romantik bir film açıp duygulanabilir, komedi filmleriyle kahkaha atabilir ya da dram filmleriyle gözyaşlarınıza engel olamayabilirsiniz!

 

8. Mevsime Uygun Şekilde Evinize Bambaşka Bir Hava Katabilirsiniz

Evinizin görüntüsünden sıkıldıysanız sizlere yepyeni bir fikirle geldik! Evinizin bir yerine kendinize ait sonbahar temalı bir köşe hazırlayabilirsiniz. Bu bölüm için yeni mobilyalar alabilir, ortamı ledlerle ışıklandırabilir ve hatta duvarı bambaşka bir renge boyayabilirsiniz. Cam kenarına sevdiğiniz çiçeklerin olduğu küçük bir köşe hazırlayabilirsiniz. İsterseniz kitaplarınız için okuma alanı hazırlayabilir isterseniz tuvallerinizi kullanarak ufak bir hobi alanı yaratabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: