BLOG

BLOG

İSTANBUL VE ÇEVRESİNDE KAMP YAPABİLECEĞİNİZ 8 NOKTA


Birçok kişi, İstanbul'un stresinden uzaklaşmak için hafta sonu kaçamakları yapıyor. Bazı insanlar bu kaçamakları İstanbul'a yakın gezilecek yerlerde bulunan otellerde, bazıları da doğayla iç içe kamp ile değerlendiriyor. Birçok kişi çevre kirliliğinden ve gürültüden bu şekilde kaçıyor, kafalarını dinliyor ve yeni bakış açıları kazanıyor. Hayatın olumsuzluklarından bir süreliğine uzak kalabilmek, beraberinde birçok olumlu hissi yaşatıyor. Eğer siz de İstanbul ve çevresinde kamp yapabileceğiniz noktalar arıyorsanız, yazımızı okumaya devam edin.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul Piknik Alanları & Ateş Başında Dinlenecek Şarkılar

Ballıkaya Tabiat Parkı – Kocaeli

Kocaeli'nde bulunan Ballıkaya Tabiat Parkı, İstanbul'a yakın bir lokasyonda yer alıyor. Öyle ki İstanbul'dan buraya tam bir saatte ulaşmanız mümkün. Doğal sit alanı olan bu yerde, yılın her mevsiminde kamp yapılabiliyor. Kamp alanları ile piknik alanlarının ayrı olması ise kampçıları oldukça sevindiriyor. Piknik alanları parkın girişinde yer alırken, kamp yapılabilecek alanlar daha ileride yer alıyor. Tabii ki piknik alanı bölgesinde de kamp yapmak mümkün.

 

Uçmakdere – Tekirdağ

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine bağlı olan Uçmakdere, yüksekte ve yeşilin içinde kamp yapmak isteyenler için muhteşem bir yer. Lezzetli üzümlerin yetiştiği bu yerde; samimi bir köy, az sayıda ev, anıt ağaç ve muhteşem bir manzara yer alıyor. Yol üstünde birçok yerde çadır kurmaya elverişli alan bulunuyor.

 

İğneada Longozu – Kırklareli

iğneada longozu

Eğer deniz, akarsu ve ormanın bir arada olduğu bir yer istiyorsanız burası tam size göre! Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde bulunan bu yerin Karadeniz'e kıyısı bulunuyor. Buraya gelindiğinde herhangi bir ücret talep edilmiyor. İstanbul'dan buraya gelmek üç saat sürüyor. Bölgede yemyeşil bir doğa ve temiz su kaynakları yer alıyor.

 

Kömür Limanı – Gelibolu

Gelibolu Saroz'da yer alan Kömür Limanı, muhteşem bir denize sahip. Bu yüzden de kampçıların olduğu kadar dalgıçların da uğrak yerlerinden bir tanesi. Despot Limanı'nın tam karşısında yer alan Kömür Limanı, yaz aylarında biraz kalabalık olabiliyor. Bu yüzden nisan - mayıs ve eylül - ekim ayları; buraya gelinebilecek en iyi aylar.

 

Acarlar Longozu – Sakarya

acarlar longozu

Sakarya'nın Karasu ilçesinde yer alan Acarlar Longozu, hafta sonu kamp yapmak isteyenlerin sevdiği noktalardan bir tanesi. Dünyanın en büyük ikinci longozu olan bu yer, geniş bir araziye sahip. Herhangi bir ücretin talep edilmediği bu yerde, istediğiniz bölgeye kamp atmanız mümkün. Burası, bölgede imar izni bulunmadığından doğanın tam kalbinde kamp yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olarak öne çıkıyor.

 

Yenice Ormanları – Karabük

yenice ormanları

Eğer coğrafi olarak biraz daha ilerlemek ve daha farklı bir doğaya tanık olmak isterseniz, Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı olan Yenice Ormanları’nı deneyimleyebilirsiniz. Şelale gibi doğal güzelliklerin bulunduğu bu yer, geniş bir araziye sahip. Burada 5 kamp alanı, 7 bisiklet parkuru ve 15 yürüyüş bölgesi yer alıyor. İstanbul’dan bu bölgeye gelmek, dört buçuk saat sürüyor.

 

Pürenli Yaylası – Düzce

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde yer alan Pürenli Yaylası, 1400 metre yükseklikte konumlanıyor. Bu yüzden Gölyaka'ya geldikten sonra 1400 metre yukarı tırmanmak gerekiyor. Yemyeşil bir düzlüğe sahip olan bu yerde, Güzeldere Şelalesi ve Efteni Gölü gibi muhteşem güzellikler yer alıyor. Bölgede imar izni bulunmadığı için doğa tam anlamıyla hissediliyor. Çok sık tercih edilmemesi ise tabelaların ve yönlendirmelerin tam anlamıyla oturmamasına neden olmuş. Bu yüzden yola çıkmadan önce rotayı iyi belirlemekte fayda var. İstanbul’dan buraya 3 saatte gelmeniz mümkün.

 

Sülüklü Göl – Bolu

Bolu tarafında yer alan Sülüklü Göl, yazın bile gece sıcaklığının oldukça düşük olduğu bir yer. Burada doğal ortam çok iyi korunduğu için boz ayı gibi vahşi hayvan türlerine rastlamak mümkün. Doğası iyi bir şekilde korunduğu için kamp yapacak kişilerin de hassas davranması, bölgeyi koruması oldukça önemli. Burada herhangi bir kurum olmadığı için ücret istenmiyor. Buraya gelmeden önce Mudurnu ilçesi çalışanlarına nerede, ne kadar ve kaç kişi kalınacağının iletilmesi güvenlik açısından oldukça önemli. Buraya gelme süresi ise 3 saat.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: