BLOG

BLOG

İSTANBUL VE ÇEVRESİNDE DEĞERLENDİREBİLECEĞİNİZ EN İYİ 8 BİSİKLET ROTASI


Doğayla buluşmak, spor yapmak ve yeni yerler keşfetmek isteyen bir bisiklet sevdalısı mısınız? O zaman doğru yerdesiniz. Çünkü, İstanbul'da ve İstanbul'un çevresinde oldukça keyifli bisiklet rotaları bulunuyor. İşte gönül rahatlığıyla pedal çevirebileceğiniz, İstanbul ve çevresinde bulunan bisiklet rotaları…

 

Caddebostan Sahili

Caddebostan Sahili, Anadolu Yakası'nda yaşayan birçok bisiklet severin uğrak noktası. Bu rota aslında, Fenerbahçe'den Kartal'a kadar uzanıyor. Bu parkur sizin için çok uzun ise Caddebostan'da bulunan parkurda keyifle vakit geçirebilirsiniz. Bu parkurda bisiklet sürüldüğü gibi, kaykay veya paten kullanabilir ya da koşu yapabilirsiniz.

 

İznik Gölü

iznik gölü

İznik Gölü, Marmara Bölgesi'nin en büyük doğal gölü ve Bursa sınırlarında yer alıyor. Elips şeklinde olan bu göl, 85 km uzunluğa sahip. İstanbul'dan İDO feribotları ile ulaşabileceğiniz rotada, aşırı rampa kısımlar bulunmuyor. Yani, günübirlik geziler için oldukça ideal.

 

Ortaköy- Bebek Sahili

Ortaköy- Bebek Sahili

Ortaköy- Bebek Sahili; tartışmasız, İstanbul'un en güzel manzarasına sahip. Birçok kişi bu rotayı yürümek için tercih etse de burada bisiklet sürmek de oldukça keyifli. Rotanın sonunda lezzetli mi lezzetli bir kahvaltı yapabileceğiniz oldukça fazla mekân bulunuyor. Haydi o zaman, deniz kokusu eşliğinde bisiklet sürmeye!

 

Adalar

İstanbul'u ziyarete gelen veya İstanbul'da yaşayan birçok bisiklet severin uğrak noktası, Adalar ilçesidir. Adalar ilçesi; Tavşan Adası, Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada, Sedef Adası, Sivriada ve Yassıada’dan oluşur. Kış aylarında oldukça sakin olan adaların, bahar ve yaz aylarında ziyaretçileri artar. Adalar arasında en çok Heybeliada, Büyükada ve Kınalıada rotaları tercih edilir. Bu adaların parkur uzunlukları ise şu şekildedir; Kınalı 4 km, Burgaz 4,5 km, Heybeli, Büyükada 12 km.

 

Belgrad Ormanı

İstanbul'un önemli mesire yerlerinden bir tanesi olan Belgrad Ormanı, aynı zamanda bisiklet sürmek için de son derece idealdir. Belgrad Ormanı'nda bisiklet sürerken doğayla iç içe olmanız mümkündür. Orman içinde, yaklaşık 16 km'lik bir parkur bulunmaktadır.

 

Yedigöller- Bolu

Doğaya aşıksanız, bu rota tam sizlik! Bu rotanın neredeyse tamamı, ormanın içinde bulunuyor. Rota boyunca kızıl, kahverengi, yeşil ve sarının tüm tonlarını görmeniz mümkün. Ayrıca İstanbul’a yakın olması sebebiyle de alternatifler içinde yer alıyor.

 

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü

Sapanca Gölü'nde bulunan bisiklet rotası, 4 mevsim bisiklet severlerin uğrak noktası. Rotada ilerlerken orman ve tepeler ile keyifli anlara tanıklık edebilirsiniz. Rotada bulunan restoranlarda, oldukça lezzetli yemekler yiyebilir veya piknik yapabilirsiniz. Sapanca Gölü rotası tam 50 km’den oluşmaktadır.

 

Polonezköy

Polonezköy, İstanbul için ne uzak ne de yakın bir konumda bulunuyor. Adeta saklı bir cennet olan Polonezköy, oksijene hasret kalıp da bisiklet sürmek isteyenler için muhteşem bir rota. 5 km'lik bir parkura sahip olan Polonezköy'e bisikletiniz ile gidebilir veya oradan bisiklet kiralayabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: