BLOG

BLOG

İLKBAHARDA YURT İÇİNDE MUTLAKA ZİYARET ETMENİZ GEREKEN 10 YER


Havalar ısınmaya başlarken yavaş yavaş ilkbahar planları yapılıyor. Güzel Türkiye’mizin dört bir yanı ziyaretçi akınına uğruyor; fakat mevsim bahar olduğu için bazı yerler daha fazla ilgi görüyor. Peki ilkbaharda sıkça tercih edilen bu yerler nereler? İşte, ilkbaharda yurt içinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken 10 yer…

 

Adalar, İstanbul

adalar

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız ve çok uzağa gitmek istemiyorsanız Adalar iyi bir seçenek olabilir. Kolay ulaşımı ve kendine has dokusuyla hafta sonu günübirlik veya iki günlüğüne Adalar’ı ziyaret edebilirsiniz. Baharda yeşillenen doğasında şehirden birazcık da olsa uzaklaşıp güzel bir bisiklet turu yapabilirsiniz.

 

Adatepe, Kaz Dağları

Kuzey Ege- Kaz Dağları’nda bulunan Adatepe, Edremit Körfezi’ne bakan bir köye kurulmuş. Burada oksijen oranı oldukça yüksek. Arnavut kaldırımları ve taş evleri ile şehrin stresinden uzaklaşmak isteyenler için muhteşem bir rota. Ayrıca Adatepe’ye gittiğiniz zaman, Adatepe Zeytinyağı Müzesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın!

 

Ayvalık

Önemli bahar rotaları arasında bulunan Ayvalık, tatlı sokakları ve taş evleriyle mutlaka gitmeniz gereken rotalar arasında bulunuyor. Ayvalık'a gittiğiniz zaman Lale Adası, Cunda Adası, Patrice, Yumurta Adası gibi Ayvalık’ın önemli yerlerini gezmeyi unutmayın.

 

Datça

datca

’Başka türlü bir şey benim istediğim. Ne ağaca benzer ne de buluta… Burası gibi değil gideceğim memleket; denizi ayrı deniz, havası ayrı hava.’’

Aslında Can Yücel’in Datça için söylediği bu sözlerin üzerine söyleyecek fazla bir şey yok. İlkbaharda denizi biraz soğuk olabilir ama Datça’nın o muhteşem plajları, yeşil doğası ve rahatlatıcı havasıyla kendinize bir güzellik yapabilirsiniz. Datça’ya gittiğiniz zaman Knidos’u ve Eski Datça’yı gezmeyi unutmayın. Ayrıca buradan direkt olarak 1 saat uzaklıkta bulunan Marmaris’e de geçiş yapabilirsiniz.

 

Göynük, Bolu

Tarihi M. Ö. 8. yüzyıla kadar uzanan Bolu'nun Göynük ilçesi Roma, Osmanlı ve Bizans gibi onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. 20. yüzyıldan kalan Osmanlı evleri ise koruma altında bulunuyor. Göynük Bursa, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan ve ilkbaharda keyifli bir yere gitmek isteyenler için oldukça yakın bir lokasyon. Göynük’e vardığınız zaman Sünnet ve Çubuk göllerini ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Kapadokya

kapadokya baharda

Kapadokya, baharda gezmek için oldukça uygun bir yer. Çünkü ne yaz mevsimi kadar aşırı sıcak ne de kış mevsimi gibi aşırı soğuk. Kapadokya’ya gittiğiniz zaman balon turu ile baharın güzelliklerine şahit olabilir; Ihlara Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi ve yeraltı mağaralarını gezebilirsiniz.

 

Kaş

İşte Datça'ya alternatif olabilecek bir başka lokasyon! Muhteşem doğası ve tarihi güzellikleriyle baharda gidilebilecek en iyi yerlerden bir tanesi olan Kaş'ta Likya turlarına katılmayı unutmayın.

 

Safranbolu, Karabük

safranbolu

Karabük’ün bir ilçesi olan Safranbolu, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunuyor. İpek Yolu üzerinde bulunması nedeniyle de birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kendine has evleri ve tarihi dokusuyla ünlü olan Safranbolu’ya gittiğiniz zaman; Bulak Mencilis Mağarası, Kristal Teras ve Tokatlı Kanyon gibi bilindik güzellikleri gezmeyi unutmayın.

 

Şirince, İzmir

Ege Denizi boyunca uzanan İzmir çok önemli plajları, sahilleri ve tarihi yapıları bünyesinde bulunduruyor. E tabii ki bazı lokasyonlar baharda bir adım öne çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince Köyü. Şirince, muhteşem lezzetleri ve kendine has dokusu ile ilkbaharda mutlaka gidilmesi gereken yerler arasında yer alıyor.

 

Trilye, Bursa

Eski bir Rum köyü olan Trilye, Bursa'nın Mudanya ilçesinde bulunuyor. Bu köyde cumhuriyetin ilk yıllarında Rum ve Türkler birlikte yaşamışlar. O zamandan bu zamana köyün dokusu hiç değişmemiş. Etkileyici sahil şeridi, tarihi yapıları ve kiliseleri ile baharda gidebileceğiniz bir başka tatil lokasyonudur.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: