BLOG

BLOG

KIŞ TATİLİ İÇİN TERCİH EDEBİLECEĞİNİZ 8 MUHTEŞEM ROTA


Tatil demek; elbette sadece deniz, kum, güneş ve sıcacık yaz günleri demek değildir. Çünkü aslında, kışın da çok güzel tatil seçenekleri vardır. Üstelik, ülkemiz dört mevsimi en güzel haliyle yaşayan ender yerlerden bir tanesi olduğu için, kış tatili konusunda da ilk sıralarda yer alır. Yani kış tatili yapmak için başka yerlere gitmenize gerek yok. Ülkemizdeki beyaz cennetler, size hayal ettiğiniz kış tatilini fazlasıyla yaşatabilir. İşte kış tatili için tercih edebileceğiniz muhteşem rotalar...

1. Yedigöller- Bolu

abant

Her mevsim harika bir yer olan Yedigöller, karın yağmasıyla birlikte daha da muhteşem bir yer oluyor. Üstelik, İstanbul'a da oldukça yakın. Yedi tane gölün bulunduğu bu doğa harikası bölgenin dört bir yanı doğa ile süslenmiş. Sabahları ormanda yürüyüş yapabileceğiniz, özgürlüğün ve doğanın tadını çıkarabileceğiniz daha güzel bir yer olmayabilir...

 
2. Kapadokya- Nevşehir


Kapadokya da her mevsim ayrı güzel olan yerlerden. Bu nedenle, kış aylarında da nefes kesen manzaralarıyla tatil için muhteşem bir seçenek oluyor. Ürgüp, Göreme, Avanos gibi yerleri dolaşırken harika manzaralara tanık olabilir, balon turlarına katılarak da bu büyüleyici bölgeyi gökyüzünden seyredebilirsiniz. Kapadokya size, kış mevsiminin sakinliğini en harika haliyle yaşamayı vaat ediyor.

 
3. Ayder Yaylası- Rize

Karadeniz'in eşsiz manzaralara sahip yaylaları, çoğu kişi bilmese de kış tatili için de harika bir seçenek. Ayder Yaylası ve çevresinde bulunan kaplıcalar, size dinlenirken şifa bulabileceğiniz bir tatil sunuyor. Ayrıca, Karadeniz mutfağının eşsiz lezzetleri sayesinde de tatiliniz daha keyifli bir hal alabilir!

 
4. Ilgaz- Kastamonu

Ilgaz, Karadeniz bölgesinin en güzel kayak tesislerinden bir tanesine sahip. Kastamonu- Ilgaz arasında yer alan Ilgaz Kayak Tesisleri, kış tatili için tercih edebileceğiniz en harika rotalardan bir tanesi. Tesisin bulunduğu Ilgaz Milli Parkı, köknar ve çam ağaçlarının arasında oksijene doyabileceğiniz cinsten. Üstelik fiyatlar da birçok yere göre daha uygun.


5. Uludağ- Bursa

uludag


Listemizde, kış tatili denince akla ilk gelen yer olan Uludağ'a da yer vermesek olmazdı. Çünkü Uludağ; sadece Türkiye'den değil, dünyanın dört bir yanından da kış tatili için ziyaretçi ağırlıyor. Böyle olması hiç de boşuna değil. Bu bembeyaz cennet; kayak, snowboard, teleferik gibi aklınıza gelen tüm kış etkinliklerini size en keyifli haliyle sunuyor. Üstelik İstanbul'dan günübirlik gidilebileceği gibi, dağda yer alan oteller de uzun süreli konaklama için son derece mantıklı. Eğlence ve keyif dolu bir kış tatili yapmak istiyorsanız, mutlaka Uludağ'ı da gidilecek yerler listesine eklemelisiniz.

 
6. Palandöken- Erzurum

palandoken


Erzurum kış aylarında oldukça soğuk bir yer olsa da Palandöken kayak tesisleri, bu bölgeyi kış tatili için vazgeçilmez bölgelerden biri yapıyor. 6 ay boyunca karla kaplı olan bu topraklar, her yıl hem günübirlik gelen ziyaretçileri hem de kış tatilini burada geçirmek isteyen misafirlerini ağırlıyor. Siz de şehir merkezinde konaklayarak Palandöken'e gelebilir ya da direkt Palandöken'deki muhteşem kış otellerinden birini tercih edebilirsiniz.

 
7. Sarıkamış- Kars

Ülkenin en doğusu, elbette kış tatili için de akla ilk gelen yerlerden olacak. Çünkü burası, ülkemizdeki en soğuk yerlerden biri. Kars'taki kayak tesislerini ise diğerlerinden ayıran çok büyük bir özellik var: Alplerde yer alan kristal kar yapısının burada da olması. Sarıçam ağaçlarıyla kaplı bu beyaz yeri, kış tatili için hiç düşünmeden tercih edebilirsiniz.

 
8. Şirince- İzmir

Kış tatili deyince ille de kar olan bir yerlere gitmek niyetinde değilseniz, Şirince tam da size göre bir yer. Çünkü kış aylarında Şirince, karlı olsa da olmasa da manzaraya karşı sıcak içecekler veya şarap keyfi için oldukça ideal. Köy kahvaltısı ve lezzetli şaraplarıyla her mevsim ziyaretçi ağırlayan bu tatlı yeri, kış tatiliniz için de gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: