BLOG

BLOG

İLKBAHAR AYLARINDA DÜĞÜN YAPACAKLARA TAVSİYELER


ilkbaharda düğün

Her insan, düğün gününün tıpkı hayallerindeki gibi kusursuz olmasını ister. Bu özel günün kendisi ve eşiyle birlikte; düğüne gelen konuklar için de unutulmaz bir anıya dönüşmesini ümit eder. Tüm bunların gerçek olması için ise elbette düğünle ilgili tüm detayları önceden düşünmek gerekir. Çünkü söz konusu düğün olduğunda; tüm ayrıntılar üzerine uzun uzun düşünmek, yapılması muhtemel hatalardan mümkün olduğunca kaçınmayı sağlar; bu da kusursuz bir düğün demektir. Bu yazımızda, düğün yapmak için en fazla tercih edilen dönem olan ilkbahar aylarında evlenecek çiftlerin özellikle dikkat etmesi gereken ayrıntılara değineceğiz. İşte, ilkbahar aylarında düğün yapmayı planlayan çiftlere özel; önemli mi önemli tavsiyeler!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  En İyi Hareketli Düğün Giriş Müzikleri

Mekân seçimine dikkat!

İlkbahar düğünü dendiğinde akla ilk gelen şey, doğal olarak kır düğünleridir. Hatta birçok insan sırf kır düğünü yapabilmek için, düğün tarihini ilkbahar ayları içerisinden seçmeye çalışır. Ancak bu seçim yapılırken göz önünde bulundurulması gereken oldukça önemli bir detay vardır: Hava durumu! İlkbahar aylarında, genelde hayal ettiğimiz cinsten güneşli günler mevcut olsa da aslında her an yağmur yağabilme ihtimali vardır. Bu nedenle kır düğünü yapacaksanız bile, düğün mekânının kapalı bir bölümünün olup olmadığına mutlaka dikkat etmelisiniz. Bu konuda organizasyon firmanızla iletişime geçerek yedekte bulunduracağınız davetli çadırları ile de olumsuz hava koşullarının düğününüze gölge düşürmesine engel olabilirsiniz.

 

Dekorasyonda ilkbahar çiçeklerinin önemi

bahar çiçekleri

İlkbahar aylarında, doğa adeta uyanışa geçer ve bu uyanış taze ilkbahar çiçekleri olarak karşımıza çıkar. Dolayısıyla düğün dekorasyonunda kullanılan yapay çiçeklerin yerini de artık taze mevsim çiçekleri alır. Bu nedenle, düğün süslemelerinizde ve özellikle masa üzeri dekorlarınızda canlı çiçekler kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu, çok daha hoş ve şık bir seçim olacaktır.

 

Gelinlik ve ayakkabı seçimi

ilkbahar gelinliği

İlkbahar aylarında düğün yapacaksanız dikkat etmeniz gereken önemli konulardan ilk ikisi, gelinlik ve ayakkabı seçimi olmalıdır. Çünkü, ilkbahar aylarında hava sıcaklığı sık sık değişiklik gösterebilir. Sıcak olacağını düşündüğünüz düğün gününüzde, hava tahmin ettiğinizden çok daha soğuk olabilir. Eğer balayı tatilinizi hasta geçirmek istemiyorsanız bu ihtimali göz önünde bulundurarak, yanınızda gelinliğinizle uyumlu bir gelinlik etolü bulundurmalısınız. Aynı şekilde yağmur yağma ihtimaline karşı, dantel veya kumaş bir gelin ayakkabısı yerine deri bir ayakkabı tercih edebilirsiniz.

 

Peki ya konuklar?

Yukarıda saydığımız tüm detaylar, fark ettiğiniz gibi ilkbahar aylarında sık sık yaşanan hava değişiklikleriyle ilgili. Kendinizi ve eşinizi, tüm bu detayları göz önünde bulundurarak olumsuz hava koşullarından koruyabilirsiniz. Peki ya misafirleriniz? Eminiz, misafirleriniz de sizin bu özel gününüze layığıyla eşlik edebilmek için oldukça şık ve hava koşulları nedeniyle de bir parça ince giyinecekler. Bu yüzden; eğer açık bir mekânda düğün yapacaksanız havanın serin ve yağışlı olma ihtimaline karşı konuklarınızı da düşünerek, onlara konsepte uygun şallar dağıtabilirsiniz. Bu sayede hem onlara unutulmaz bir düğün anısı bırakmış hem de onların düğün boyunca konforunu sağlamış olacaksınız!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: