BLOG

BLOG

DÜĞÜN PLANLAMASI YAPMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLECEKLER


Düğün günü öncesi hem aileler hem de evlenecek çift tatlı bir telaş içerisinde olur. Yapılacak çok iş vardır fakat nerden başlanacağına ve ne zaman yapılması gerektiğine bir türlü karar verilemez. Bu yüzden düğün planlaması yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası var. Kısaca bahsedelim…

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Çeyize Ne Konmalıdır?

Fikir Paylaşımı Yapın

Öncelikli olarak yapılması gereken en önemli şeylerden biri fikir alışverişidir. Müstakbel eşinizle düğün hakkında detaylıca konuşmanız gerekir. Karşılıklı fikir alışverişi yaparak ortak kararlar vermeli ve birbirinizin isteklerine saygı göstermelisiniz. Verdiğiniz ortak kararlar ile kusursuz bir düğünün temelini de atmış olacaksınız!

Bütçenizi Belirleyin

Düğün planlarına yaklaşık 1 yıl önceden başlamak gerekiyor. Planlamadaki en önemli noktalardan biri de düğün bütçesini belirlemek! Evlilik için ayırdığınız bütçenin bir kısmını balayı, bir kısmını düğün, bir kısmını da yeni evinizi dekore etmek ve evinizin eksiklerini gidermek için ayırmalısınız.

Hayallerinizi İnşa Edin

Nasıl bir düğün hayal ettiğinizi düşünün. Sonrasında ise hayallerinizi defterinize not düşerek daha kalıcı hale getirin. Düğün kaç kişi olacak? Mekan kapalı bir salon mu, yoksa yazlık bir bahçe mi olacak? Tüm bu detayları düşünerek hayallerinizle yapmanız gerekenleri ortak bir noktada buluşturun.

Davetli Listenizi Belirleyin

Düğün planlamasının en önemli noktalarından biri de davetli listesinin belirlenmesidir. Düğün sonrasında elinizde fazladan davetiye kalmaması için davetli sayınızı önceden belirleyerek ihtiyacınız kadar davetiye yaptırmanızı öneriyoruz.

Formunuzu Koruyun

Düğününüzde olduğunuzdan daha ince görünmek istiyorsanız diyete ve spora aylar öncesinden başlamalı ve gelinlik dikimi başladıktan sonra kilo vermeyi tamamen durdurmalısınız. Dikilen gelinliğin son anda bol gelmesini kimse istemez! Saçınızı boyatmak gibi radikal değişiklikler yapacaksanız, düğünden birkaç hafta öncesinde yaparak yeni görünümünüze alışmanızı öneriyoruz.

Kesin Kararlar Verin

Düğün mekanı yazlık bir bahçe mi yoksa kapalı bir salon mu olacak? Gelinliğinizi özel olarak mı diktireceksiniz yoksa hazır olarak mı alacaksınız? Balayınızı Türkiye’nin güney sahillerinde mi yoksa yurt dışında mı yapmak istiyorsunuz? Bütün bu sorular aklınızı kurcalarken iyi düşünüp kesin kararlar almalısınız. Sonradan değişen fikirlerin planlarınızı aksatabileceğini aklınızdan çıkarmayın!

Mutluluklar dileriz!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: