BLOG

BLOG

ANADOLU YAKASINDA KOŞU VE YÜRÜYÜŞ YAPABİLECEĞİNİZ YEŞİLLİK YERLER


İstanbul'un kalabalığından ve stresinden sıyrılmak, yoğun geçen iş haftasının stresini unutmak; bununla birlikte bir de vücudunuz için faydalı bir şey yapmak istiyorsanız, koşu ve yürüyüş sizin için en ideal aktivitelerden olabilir. Koşu ve yürüyüş için tercih edebileceğiniz yerler ise en keyifli haliyle sizleri Anadolu Yakası'nda bekliyor. Çünkü Anadolu Yakası, İstanbul'un yeşil kalabilen nadir yerlerinden. Koşu, yürüyüş gibi aktivitelerin tadı ise en güzel yeşilin içerisinde çıkıyor! Peki, Anadolu Yakası'nda yeşilin içerisinde koşu ve yürüyüş yapabileceğimiz yerler hangileri? İşte o keyifli rotalar! 

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: İstanbul Piknik Yerleri

Aydos Ormanı / Kartal

Anadolu Yakası- Kartal'da bulunan Aydos Ormanı, çam ağaçlarıyla çevrili muhteşem bir doğaya sahip. Bu nedenle İstanbulluların koşu, yürüyüş ve piknik gibi aktiviteler için en fazla tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Ulaşım konusunda ise ister özel aracınızla isterseniz de toplu taşıma ile ormana ulaşma şansınız var. Dolayısıyla “Hem spor yapayım hem de bol oksijen alayım.” diyenlerdenseniz, Aydos Ormanı sizin için ideal bir seçim olabilir. Sporunuzu yaptıktan sonra kamp sandalyenizde, bu yemyeşil doğanın keyfini, yanınızda getirdiğiniz kahvenizi yudumlarken ikiye katlayabilirsiniz. Belki kahvenize güzel bir kitap da eşlik eder!

Daha fazla bilgi için: Anadolu Yakasının Akciğeri Aydos Ormanı Gezi Rehberi

Polonezköy Tabiat Parkı / Beykoz

Eski bir Polonyalı köyü olan Polonezköy, hafta sonu doğayla buluşmak isteyenlerin uğrak noktası. Polonezköy; ev sahipliği yaptığı kahvaltıcılar ve kendin pişir kendin ye mekânları nedeniyle sıkça tercih edildiği gibi, yürüyüş ve koşu yapmak isteyenler için de son derece ideal. Polonezköy Tabiat Parkı içerisinde, şehrin gürültüsünden uzak ve doğayla iç içe bir parkur bulunuyor. Bu nedenle eğer siz de yeşilin içerisinde spor yapmayı sevenlerdenseniz Polonezköy'ü rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Yürüyüş sırasında kulağınızda kuş cıvıltıları ve yaprak sesleri size eşlik edecek. Sporunuzu her gün burada yapmak isteyeceksiniz!

Daha fazla bilgi için: Polonezköy Gezi Rehberi... Kahvaltı, Yürüyüş, Doğa Aktiviteleri

Caddebostan Sahili / Kadıköy

Caddebostan, Kadıköy'ün en sevilen muhitlerinden biri. Çünkü hem bu kadar canlı hem de bu kadar yeşil bir yer, gerçekten ender bulunuyor. Eğer siz de yeşille mavinin buluştuğu bir noktada koşu ve yürüyüş yapmak istiyorsanız, Caddebostan Sahili'ni rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Eğer evcil hayvanınız varsa yürüyüşünüze onu da dahil edebilirsiniz. Siz sporunuzu yaparken o da sevimli dostlarıyla eğlenebilir. 

 

Göztepe 60. Yıl Parkı

Göztepe 60. Yıl Parkı,  Anadolu Yakası’nın huzur dolu, sakin rotalarından bir tanesi. Özellilkle bahar aylarında, yürüyüş yaptığınız sırada etrafınızdaki rengarenk çiçekler sizi mest edecek. Taptaze havayı içinize çekerek yürüyüş yapmak sporunuzu daha kaliteli hale getirerek keyifli dakikalar geçirmenizi sağlayacak. Bu rengarenk destinasyonda yürüyüşünüz hiç bitmesin isteyeceksiniz!

 

Hidiv Korusu / Beykoz

Şehir manzarasını izlerken yürüyüş yapmanın keyfi anlatılamaz! Bir de bu panoramik manzaraya yemyeşil ağaçların taze kokusu eklenince…Beykoz'da bulunan Hidiv Korusu, Çubuklu Korusu adıyla da bilinir. Bu keyifli koru, harika bir İstanbul manzarasının yanı sıra büyüleyici bir atmosfere sahip. İçerisinde ortalama 1,5 km uzunluğunda bir parkur bulunuyor. Parkurun kenarında bulunan spor aletleriyle yürüyüşünüzü destekleyebilir, farklı kas gruplarını çalıştırabilirsiniz. Henüz Hidiv Korusu’nu ziyaret etmediyseniz hiç vakit kaybetmeyin deriz!

 

Avcıkoru Tabiat Parkı

Avcıkoru Tabiat Parkı’nı hem spor yapmak için hem de kamp yapmak için tercih edebilirsiniz. Çekmeköy mevkiinde bulunan bu parkın şehrin içinde yer aldığına inanamayacaksınız. Adeta metropolün içinde saklı kalan doğal bir hazine gibi! Her tarafınızı çevreleyen yeşil, kocaman ağaçları ve bungalovları izleyerek yürüyüş yapmak size şehir hayatının bütün stresini unutturacak! Hayali bile derin bir nefes aldırıyor, değil mi?

 

Keyifli bir deneyim için Elite World Hotels & Resorts bünyesinde yer alan Fit Life Spa & Health Center’ı tercih edin. 

Keyifli bir antrenmanın ardından SPA  keyfi yaparak vücudunuzu dinlendirebilirsiniz. Spordan sonra tercih edebileceğiniz SPA ve masaj, kaslara kan akışını artırarak vücudun zindeliğe ulaşmasını, bedenin dinlenmesini sağlar. Elite World Hotels & Resorts ailesine bağlı Fit Life Spa & Health Center'ların farklı lokasyonlarda sunduğu hizmetlerle keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Siz de sporunuzu yaptıktan sonra Osmanlı mimarisinde tasarlanan Türk hamamında rahatlamak, farklı yöntemler sunan kişiye özel masaj paketleriyle günün yorgunluğunu atmak için Fit Life Spa & Health Center ile iletişime geçebilirsiniz. Bilgi almak için tıklayın: 

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı - Fit Life Spa & Health Center

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres - Fit Life Spa & Health Center

Elite World İstanbul Florya - Fit Life Spa & Health Center

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: