BLOG

BLOG

KAMP VE DOĞA TUTKUNLARI İÇİN MUHTEŞEM GÜZELLİKTE YURT İÇİ VE YURT DIŞI 7 FARKLI DESTİNASYON


Kamp yapmanın yaşattığı duygular bambaşkadır; bunu en iyi kamp yapanlar bilir. Çünkü güzel bir lokasyonda bulunan kamp alanında; doğa en derinden hissedilir, muhteşem manzaralar seyredilir, kişi kendini psikolojik ve fiziksel olarak daha iyi hisseder. Gün, çadırın fermuarını açarak enfes bir manzarayla başlar; ateş başında yapılan hoş sohbetler ile biter. Ateşte pişen çayların tadı ise bambaşkadır! Eğer siz de ilk defa kamp yapmak istiyor veya yeni kamp alanları arıyorsanız bu yazımızı mutlaka okuyun!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Türkçe Kamp Ateşi Şarkıları

Kelebekler Vadisi, Fethiye

Kelebekler vadisi

Kamp denince akla ilk gelen lokasyonlardan bir tanesi olan Kelebekler Vadisi, Ölüdeniz'de bulunuyor. Hem denizi hem de yeşili hissetmek isteyenler için muhteşem bir lokasyon olan Kelebekler Vadisi, oldukça güzel bir atmosfere sahip. 125 çadır kapasiteli bu yerde tuvalet, duş ve elektrik gibi birçok olanak da mevcut.

 

Kapılı Göller, Rize

kapılı göller

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı olan bu kamp alanı, gerçekten inanılmaz bir doğaya sahip. Eğer kamp alanına yürüyerek gitmeyi sevenlerdenseniz, burası tam size göre. Çünkü kamp alanına ulaşmak için epey yürümeniz gerekiyor. Şöyle söyleyelim; en yakın yerleşim yeri 5 km mesafede bulunuyor! Türkiye'nin en yüksek noktalarından bir tanesi olan Veçernik Dağı, 3.709 metre yüksekliğe sahip. Kapılı Göller ise bu dağların eteklerinde yer alıyor.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Sümela Manastırı'nın Bilinmeyen Hikayesi

Camping Pefkari, Yunanistan

Thassos Adası'nda bulunan Camping Pefkari’nin berrak bir denizi ve taşlı bir sahili bulunuyor. Burası geniş bir kamp alanına, uzun ağaçlara ve birçok olanağa sahip. Kamp alanında temiz duş ve tuvaletler, prizler ve barbekü mevcut. Kampın hemen yanında 800 metre yüksekliğe sahip olan bir tepe bulunuyor. Dilerseniz buraya çıkarak manzarayı seyredebilirsiniz.

 

Çubucak Orman Kampı, Muğla

Datça- Marmaris yolu üzerinde yer alan Çubucak Orman Kampı, güzelliğini muhafaza edebilmiş ender lokasyonlardan bir tanesidir. Eğer olanakların bol olduğu bir lokasyon arıyorsanız, burası tam size göre! Çünkü burada çocuk alanı, market, oyun alanı, kafe ve restoran gibi birçok olanak mevcut. Eğer kamp yaparken taze sebze ve meyve yemek istiyorsanız, tesisin hemen karşısında yer alan ve yerli halk tarafından kurulan bir pazarın yer aldığını da söyleyelim!

 

Tiszavirág Kemping, Macaristan

Macaristan'ın şarap köyü olarak bilinen Tokaj'da yer alan Tiszavirág Kemping, büyük bir alana yayılıyor. Yanında Tisza Nehri bulunan bu yer, yeşilin her tonunu barındırıyor. Tesiste karavanlar, çadırlar ve bungalovlar bulunuyor. Kampın olanakları biraz eski olsa da wc ve duşların bakımları düzenli olarak yapılıyor. Kamp alanı nehir kenarında olduğu için su sporları sevenler burayı sıkça tercih ediyor. Ekstrem bir sporla ilgilenmeseniz bile kano ve kayık kiralayarak keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kamp alanında bir de restoran bulunduğunu belirtelim.

 

Borçka Karagöl, Artvin

Borçka Karagöl, Artvin'in Borçka ilçesinde yer almaktadır. Bu kamp alanı Borçka'ya yaklaşık 25 km uzaklıkta konumlanmaktadır. Borçka Karagöl'de yeşilin her tonunu görmek mümkündür. Burası, ziyaretçilerine her mevsimde ayrı bir güzellik sunmaktadır.

 

Kemp Krumlov, Çekya

Kemp Krumlov

Cesky Krumlov kasabasının hemen dışında bulunan Kemp Krumlov’da çadırlar, bungalovlar ve karavanlar bulunuyor. Eğer düzlükte kamp yapmayı seviyorsanız, burası yemyeşil ve büyük bir düzlükte kurulmuş. Ağaçlar ise kamp alanının yalnızca kenarlarında yer alıyor. Kamp alanında tuvalet ve duş mevcut. Fakat duş için 2 veya 3 jeton almayı unutmayın. Çünkü bir jeton ile 4 dakika duş alınabiliyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: