BLOG

BLOG

Sizi Büyüleyecek Sonbahar Destinasyonları


sonbaharda gidilecek yerler, sonbaharda nereye gidilir

Türkiye sadece tarihî ve jeopolitik konumuyla değil, üç tarafının denizlerle çevrili olması ve dört mevsimin yaşanabilmesiyle de tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Her mevsimin olduğu gibi sonbaharın da bazıları için ayrı bir cazibesi var. Dökülen yapraklar, pastel rengi ve kartpostal tadındaki manzaralar, kapalı gökyüzü, rüzgâr ve usul usul yağan yağmur; sanki sonbaharı benzersiz bir konuma yerleştirmek için ahenkle yan yana getirilmiş gibi. Âdeta bir ressamın özenle tuvaline aktardığı tabloyu andıran sonbaharın keyfini bazı noktalarda daha fazla yaşamak mümkün. Gelin; o resmin içinden hiç çıkmak istemeyeceğiniz, sizi büyüleyecek sonbahar destinasyonlarına birlikte göz atalım!

 

Doğayı Hissetmek İsteyenlere: Kaz Dağları 

sonbaharda gidilecek yerler kazdağlar

Sonbaharı doğanın kalbinde yaşamaya ne dersiniz? İstanbul'dan yaklaşık 4 saatlik uzaklıkta yer alan Kaz Dağları; Edremit Körfezi'nin kuzeyinde, Çanakkale ve Balıkesir arasında konumlanıyor. Yemyeşil bitki örtüsüne sahip olan Kaz Dağları, sonbaharda kahverengi ve tonlarına bürünerek doğaseverleri kendine hayran bırakıyor. Lokasyon, aynı zamanda tertemiz havası ile âdeta bir oksijen deposu. Antik dönemden bu yana birçok efsaneye de konu olan Kaz Dağları'nda üç adet tepe bulunuyor: Babadağ, Sarıkız Tepesi ve Karatepe. Sonbaharda Kaz Dağları'nı ziyaret ederek bu tepelerin kartpostal niteliğindeki manzaralarını seyredebilir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz.

 

Huzura Doymak İçin: Abant 

sonbaharda gidilecek yerler abant

Bolu sınırları içerisinde yer alan Abant, millî park niteliğinde ve koruma altında olan bir yer. Eşsiz dokusuyla ziyaretçilerini karşılayan Abant'ta harika bir göl manzarası sizleri bekliyor. Gölü çevreleyen ağaçlar ise sonbaharda yeşilden sarıya dönerken ayrı bir güzelliğe ulaşıyor. Böylelikle her mevsimde olduğu gibi sonbaharın karakteristik güzelliklerini de cömertçe sizlere sunuyor. Bölgede harika göl manzarasının yanı sıra Yedigöller Millî Parkı, Sinekli Yaylası, Seben Kaya Evleri, Abant Doğal Yaşam Müzesi, Örmeci Yaylası ve Yıldırım Beyazıt Camii gibi adresler de rotanızı zenginleştirme imkânı veriyor. Kamp yapmayı sevenlerin ilk duraklarından biri olan Abant'ta safari, hiking ve trekking gibi doğa sporlarıyla tatilinizi daha da renklendirebilirsiniz.

 

Masallar Diyarı: Kapadokya 

sonbaharda gidilecek yerler kapadokya

Sonbaharda dikkat çeken destinasyonlardan biri olan Kapadokya, geniş bir coğrafyaya yayılıyor. Dünyaca ünlü peribacalarına ev sahipliği yapmasıyla meşhur olan Kapadokya'nın ünü, tüm dünyaya yayılmış durumda. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne de adını yazdırmayı başaran Kapadokya'da peribacalarının üzerinde yükselen rengârenk balonlar, masalsı bir atmosfer ve görsel şölen sunuyor. Bölgede Ürgüp, Ihlara Vadisi, Göreme, Uçhisar, Avanos ve Zelve de oldukça popüler. Pers dilinde "İyi Atlar Ülkesi" anlamına gelen Kapadokya'da balona binmenin dışında ATV turuna çıkabilir, trekking yapabilir ya da meşhur çömlek atölyesine katılabilirsiniz.

 

Ada Keyfi Arayanlara: Cunda Adası 

sonbaharda gidilecek yerler cunda

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adası, dingin bir tatilin keyfini çıkarabileceğiniz eşsiz bir destinasyon. Alibey Adası olarak da bilinen Cunda, sonbaharın cezbedici güzelliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Rumların karakteristik mimarisiyle güzelliğini perçinleyen ada, deniz manzarasıyla da baş döndürüyor ve her yönü ile ziyaretçilerini etkisi altına almayı başarıyor. Unutamayacağınız anlar vadeden Cunda Adası, deniz mahsullerine düşkün olanlar için de her daim taze ürünler bulunduruyor.

 

Stresten Uzak, Doğanın Kalbinde: Elite World Grand Sapanca

Sapanca, kuşkusuz, Türkiye'nin en önemli sonbahar destinasyonlarından biri. Zengin bitki örtüsü ve harika göl manzarasıyla huzur dolu bir atmosfer vadeden Sapanca'da âdeta doğanın kalbine sığınma fırsatı yakalayabilirsiniz. 

Tabiatın kollarında yaşayacağınız deneyimi konfor dolu bir konaklama ile birleştirerek tatilinizi benzersiz bir noktaya taşıyabilirsiniz. Size bu ayrıcalığı sağlayan Elite World Grand Sapanca, orman ve gölet manzaralı odalarıyla sonbaharı doyasıya yaşatıyor. Aynı zamanda Adventure Parkı ile tabiatla iç içe bir tatil geçirmenizi sağlıyor. Günün yorgunluğunu atabilmeniz için de Fit Life SPA & Wellness merkezini kullanımınıza sunuyor. Siz de doğanın kalbinde huzur dolu bir tatil fırsatı yakalamak için Elite World Grand Sapanca'yı ziyaret edebilir, dilerseniz rezervasyonunuzu hemen oluşturabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: