BLOG

BLOG

SPOR İLE SEYAHATİN BİRLEŞTİĞİ 10 ÖZEL YURT İÇİ DESTİNASYON


Türkiye; turizm kaynakları açısından oldukça zengin bir ülke, bu yüzden her mevsime ve her tarza uygun onlarca farklı seçenek sunabiliyor. Yaz tatili, kültür veya doğa turu gibi değişik başlıklar altında mükemmel alternatifler sunan ülkemiz; sporla ilgilenenler için de harika destinasyonlara ev sahipliği yapıyor. Doğudan batıya, güneyden kuzeye Türkiye'nin dört bir yanında sporla tatili birleştirebileceğiniz özel yerleri sizin için derledik. İşte birbirinden farklı spor türleri için cezbedici turizm merkezleri...

 

1. Alaçatı, İzmir

Alaçatı

"Rüzgar sörfü" dendiğinde Türkiye'de akla gelen ilk yerlerden biri olan Alaçatı, aynı zamanda en popüler turistik noktalar arasında yer alıyor. Ege Bölgesi'ne ait tüm otları ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz meşhur Ot Festivali'ne de ev sahipliği yapan Alaçatı, amatör ya da profesyonel fark etmeksizin, herkese uygun rüzgar sörfü merkezlerine sahip.

 

2. Gökova, Muğla

Gökova

Uçurtma sörfü için son yıllarda giderek daha fazla tercih edilen bir nokta haline gelen Gökova, bu sörf dalıyla ilgilenenler ve tanışmak isteyenler için uygun bir destinasyon. Uçurtma sörfüne dair eğitimler alabileceğiniz Ege ve Akdeniz'in kesişim noktası Gökova'da, sporla dolu ve oldukça keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

 

3. Kekova, Antalya

Hem muhteşem bir batık şehre yakından tanıklık etmek hem de kano yapmak isterseniz Kekova bunun için eşsiz bir lokasyon. Büyüleyici berrak suları ve 2. yüzyıldaki bir deprem nedeniyle sular altında kalmış antik kentiyle vaktin nasıl geçtiğini anlamayacağınız Kekova'da seyahatin ve sporun kusursuz uyumuna tanıklık edebilirsiniz.

 

4. Kaş, Antalya

Kaş

Spordan bağımsız Türkiye'nin en popüler tatil noktaları arasında yer alan Kaş, kendine özgü atmosferi dışında uluslararası çapta ün kazanmış dalış noktaları nedeniyle de yoğun olarak tercih ediliyor. Otantik evleri, nefes kesen doğası ve su altı aktiviteleriyle tam bir turizm cenneti olan ilçenin 2 km ilerisinde Meis Adası bulunuyor.

 

5. Ölüdeniz, Fethiye

Dillere destan bir doğanın ve denizin buluşma noktası olan Ölüdeniz, yamaç paraşütü konusunda ülkemizin en popüler noktası sayılıyor. Babadağ'dan yapacağınız ortalama 25 - 40 dakika süren atlayışlarla Ölüdeniz'in hayranlık uyandıran manzarasına tanıklık edebileceğiniz gibi kalan zamanlarda bolca deniz, kum, güneş keyfi de yapabilirsiniz.

 

6. Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya

Kapadokya peribacaları ve balon turlarıyla ünlü olsa da, bu görkemli lokasyonun eski ismi Katpatuka "Güzel Atların Ülkesi" anlamına geliyor. Bu yüzden Kapadokya'ya geldiğinizde balon turlarına katılmanın yanı sıra bölgenin muhteşem atlarıyla binicilik deneyimi de yaşayabilirsiniz. Üstelik bunun için profesyonel olmanıza da gerek yok.

 

7. Marmaris, Muğla

Marmaris

Türkiye'de kanyon yürüyüşleri için sıkça tercih edilen alanlardan biri olan Marmaris; trekking, tırmanış, yüzme gibi çok sayıda sportif faaliyete ev sahipliği yapıyor. Güneşi, kumu ve deniziyle her yıl çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Marmaris'e gelerek siz de spor etkinliklerine katılabilir ve kendinizi yeniden keşfedebilirsiniz.

 

8. Kazdağları, Çanakkale

Bol oksijeni ve Ege Denizi ile çevrelenmiş tepeleriyle ünlü Kazdağları, tahmin edilebileceği gibi pek çok spor dalını bir araya getiriyor. Kazdağları'nda safari, trekking, hiking gibi doğa sporlarını yapabileceğiniz alanların başında Şahinderesi Kanyonu ve Ayazma geliyor. Bu alanlarda gerçekleştireceğiniz yürüyüşler esnasında sık sık karşılaşacağınız şelaleler ise muhteşem doğanın içinde ayrı bir hayranlık uyandırıyor.

 

9. Likya Yolu, Antalya

Likya Yolu

Eğer uzun doğa yürüyüşlerini seviyorsanız Likya Yolu, Türkiye sınırları içinde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunuyor. Antalya'dan başlayıp Fethiye'ye kadar uzanan yaklaşık 500 kilometrelik bu efsanevi yol, sporu ve seyahati sevenler için kusursuz alanlar sunuyor. Ayrıca bu tarihi yolun uzunluğu sizi korkutmasın çünkü yol üzerinde kesintisiz yönlendirmeler, dinlenebileceğiniz ya da yemek yiyebileceğiniz işletmeler yer alıyor.

 

10. Ağrı Dağı, Ağrı

Ağrı Dağı

Ülkemizin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, bu özelliği nedeniyle dağcılık ve tırmanış sporlarıyla uğraşanların da en çok tercih ettiği noktalardan biri sayılıyor. Ağrı Dağı'na tırmanmak aynı zamanda Nuh'un Gemisi'ne tırmanmak anlamına geldiği için bu popüler turistik nokta, hem doğayı hem mitolojiyi bir araya getirmeyi başarıyor.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Sıcak Havalarda Yapılabilecek En Uygun Sporlar

Sporun İyi Hissettiren Sihirli Etkileri

Marmaris'in Güzelliklerinden İçmeler Hakkında Bilinmeyenler

Yaz Tatilinde Karadeniz'i Tercih Etmenizi Sağlayacak 8 Neden