BLOG

BLOG

YAZ TATİLİNDE KARADENİZ'İ TERCİH ETMENİZİ SAĞLAYACAK 8 NEDEN


Sayısız güzellikle dolu cennet vatanımızın en özel bölgelerinden biridir Karadeniz. Yaylaları, doğası, dereleri, yeşili ve daha nice özelliği, bu harika bölgeyi benzersiz kılar. Karadeniz manzaralarına, eşsiz tarihi kalıntılara ve tertemiz bir havaya tanık olmak; şehir hayatının stres ve yorgunluğunu atmak isteyenlere birebirdir! Aslında bu saydıklarımız yaz tatilinde Karadeniz'i tercih etmeniz için yeterli ama biz dahası da var diyerek sizi yazımızı okumaya davet edelim! İşte yaz tatilinde Karadeniz'i tercih etmenizi sağlayacak 8 neden...

amasra

 

1. Yeşilin her tonunu bulabileceğiniz köyleri

anzer

Karadeniz Bölgesi'nde yeşilin her tonunu bulabileceğiniz birçok köy ve kasaba bulunmaktadır. Trabzon, Rize, Artvin, Karabük, Gümüşhane... Bu illerin her biri, size daha önce benzerine rastlamadığınız güzellikte köyler görme şansı tanır. Üstelik oksijenin en temizini, havanın en serinini bu köylerde bulabilirsiniz.

 

2. Temiz havaya doyabileceğiniz yaylaları

Karadeniz'in yüksek kesimlerinde bulunan yaylalar, şehir hayatının stresinden arınmanız için muhteşem yerlerdir. Üstelik buralar, size tarifsiz bir yeşili tertemiz bir atmosfer ile birlikte sunar. Balı ile meşhur Anzer Yaylası, Karadeniz'in en ünlüsü Ayder Yaylası; kesinlikle görülmesi gereken yerlerdendir. Daha da güzeli, Karadeniz'de sizi doğayla buluşturacak sayısız yayla bulunmaktadır.

 

3. Yeşille maviyi buluşturan gölleri

uzungöl

Karadeniz bölgesinde birçok göl bulunmaktadır. Hiç şüphesiz Uzungöl, bunların başında gelir. Kartpostallarda sık sık karşınıza çıkan bu eşsiz yer, emin olun aslında çok daha etkileyicidir. Ağaçların, yeşilin, gölün ve bulutların muhteşem birleşimini seyretmek için Karadeniz'de uzun bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

 

4. Geçmişe götüren tarihi yapıları

Karadeniz Bölgesi, eski dönemlerden beri pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle bölgede birçok tarihi yapı ve kalıntı bulunmaktadır. Sümela Manastırı, en ünlü tarihi yapıların başında gelir. Eğer siz de tarihi yerler gezmekten keyif alıyorsanız, Sümela sizi geçmişe götürecek en özel yerlerden biri.

dere

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Sümela Manastırı'nın Tarihi

5. Adrenalin sevenlerin kalbini kazanacak su sporları ve yamaç paraşütü

Eşsiz doğasıyla bizlere sayısız güzellik görme fırsatı sunan Karadeniz, su sporları ve paraşüt sevdalılarının vazgeçilmez noktasıdır. Çünkü bölgede rafting yapılabilecek sayısız seçenek bulunur. Bölge ayrıca yamaç paraşütü için de son derece uygun yerler barındırmaktadır.

 

6. Sesiyle huzur veren şelaleleri

Karadeniz Bölgesi'nde benzersiz güzellikte şelaleler bulunmaktadır. Üstelik bu şelaleler, muhteşem manzaraların tam ortasında yer alır. Eğer siz de su sesinin sizi rahatlattığını düşünüyorsanız, Karadeniz sizin için oldukça ideal bir yer olabilir.

 

7. Bulutlarla buluşturan trekking turları

Karadeniz Bölgesi, trekking tutkunları için de oldukça ideal bir yerdir. Yüksek rakımlı bu bölge, sizi bulutlarla buluşturur; ciğerlerinizi oksijenle doldurur. Zaten bölgede birçok trekking rotası bulunmaktadır. Eğer siz de yeni yerler keşfetmek ve doğada zaman geçirmekten hoşlanıyorsanız, Karadeniz'de trekking yapmayı mutlaka denemelisiniz demektir.

 

8. Zaman kaybettirmeyen ulaşımı

Karadeniz Bölgesi'ni keyifli bir yaz tatili için ideal kılan şeylerden biri de illeri arasındaki mesafelerin kısa olmasıdır. Bu sayede kısa zaman içinde birçok şehir gezebilir; birbirinden harika yerler görebilirsiniz. Kendiniz için keyifli aktivitelerle dolu bir program yaptığınızda, tek seferde bu benzersiz bölgenin tamamını gezip görmeniz mümkündür.

Şimdiden iyi tatiller! :)

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: