BLOG

BLOG

EŞSİZ GÜZELLİĞİYLE EGE KIYILARIMIZDA ARZ-I ENDAM EDEN 10 TATİL BELDESİ


Ege kıyılarında eşsiz güzelliğe sahip ve bu nedenle de yaz aylarında turist akınına uğrayan birçok tatil beldesi bulunuyor. Öyle ki Marmaris, Bodrum, Kuşadası; yaz tatili dendiğinde ilk akla gelen yerlerden. Muhteşem plajlara ve tertemiz sahillere sahip bu yerler; sadece doğal güzellikleri ile değil, günümüze ulaşan tarihi kalıntılarla da dikkat çekiyor. Çünkü bu kıyılar, yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu yazımızda, eşsiz güzelliğiyle Ege kıyılarımızda arz-ı endam eden tatil beldelerini sizlerle paylaşacağız. Sanıyoruz bu beldeleri bir arada görmek, tatil planı yaparken bir hayli işinize yarayacaktır. İşte Ege'nin incisi o yerler!

 

1. İzmir

izmir

Bir Ege şehri olan İzmir, tarihi ve turistik şehirler için oldukça ayrıcalıklı bir yere sahip. Çünkü İzmir'de gezilip görülmesi gereken birçok güzellik bulunuyor. Tertemiz denizi, doğası, sıcakkanlı insanları ve tabii ki sahip olduğu tarihi güzellikler, İzmir'i ziyaret etmek için en büyük nedenlerden.

 

2. Alaçatı

Alaçatı

İzmir- Çeşme'nin bir beldesi olan Alaçatı'yı ayrı bir başlık altında incelemek istedik. Çünkü burası, son yıllarda en fazla tercih edilen yerlerden. Temiz denizi, bitmeyen rüzgârı ile sörf yapmak için oldukça ideal bir nokta olan Alaçatı, eğlenceli gece hayatıyla da tercih sebebi.

 

3. Dikili

İzmir'in kuzeyinde bulunan Dikili, Ege'nin turistik noktalarından biri. Ancak aynı zamanda en sakin tatil yerlerinden biri olduğunu da söylemeden geçemeyeceğiz. Bölgenin çok önemli bir tarihi geçmişi olduğu için özellikle kültürel gezilerden hoşlananlar için Dikili, son derece uygun bir tatil rotası.

 

4. Bodrum

Bodrum

Uzun yıllardır en bilinen tatil rotası olan Bodrum için söylenebilecek fazla bir şey yok. Bu güzel şehirde eğlenmek isteyen de dinlenmek isteyen de kendi beklentilerine cevap olabilecek bir yer bulabiliyor. Sanıyoruz, Bodrum'u çekici kılan da bu özelliği zaten.

 

5. Datça

Datça, henüz Bodrum kadar revaçta olan bir belde olmasa da denizi ve doğasıyla daha çok rağbet göreceğe benziyor. Çünkü gerçekten benzersiz koylara sahip. Daha önce görmediğiniz kadar temiz denizlere, burada girmeniz mümkün. Üstelik, huzurla dinlenmek için de çok ideal.
 

6. Ayvalık

Balıkesir'de bulunan Ayvalık şehri, en çok Sarımsaklı Plajı ile meşhur. Denizinin şöhreti ise soğukluğundan geliyor. Ayvalık, buz gibi deniz ve bol güneş isteyenler için son derece ideal bir yer. Üstelik, bölgede gezilip görülebilecek birçok güzellik bulunuyor.

 

7. Cunda Adası

Cunda Adası

Ayvalık'a bağlı güzelliklerin en ünlüsü ise Cunda Adası. Ada, Ege'nin en hareketli yerlerinden birisi. Bölgede bulunan eski kilise ve manastırlar, tarihi evler, dar taş sokaklar, temiz plajlar Cunda'da mutlaka görülmesi gereken yerler.

 

8. Didim

Upuzun kumsalıyla meşhur olan Didim, Ege'nin mutlaka görülmesi gereken kıyılarındandır. En ünlü plajı olan Altınkum, tertemiz bir suya ve incecik bir kuma sahiptir. Yazları her daim rüzgârlı havası ve tarihi güzellikleri ise gözleri Didim'e çeken özelliklerindendir.

 

9. Kuşadası

Aydın'a bağlı bir tatil beldesi olan Kuşadası, sahip olduğu doğal güzellikler nedeniyle en popüler tatil beldeleri arasındaki yerini uzun yıllardır korumaktadır. Bölgede gezecek ve görecek pek çok yer bulunmaktadır. Ayrıca, oldukça eğlenceli bir gece hayatı vardır.

 

10. Marmaris

Marmaris

Bir diğer Ege incisi ise hiç şüphesiz Marmaris'tir. Marmaris, doğa ve denizle iç içe geçmiş muhteşem bir konuma sahiptir. Tertemiz koyları, şelaleleri ve tarihi yerleri; burayı çekici kılan özelliklerden birkaçıdır. Tatilini gerçekten temiz bir deniz ve doğa ile baş başa geçirmek isteyenler, Marmaris'i gözleri kapalı bir şekilde tercih edebilirler!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: