BLOG

BLOG

HER MEVSİMİ AYRI GÜZEL BOZCAADA REHBERİ


Ege'nin kuzeyinde, Çanakkale'ye bağlı küçük bir ada olan Bozcaada, sayısız güzelliği nedeniyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Çünkü bu şirin ada her ne kadar küçük olsa da uçsuz bucaksız bağlara, rüya gibi kumsallara, tertemiz bir denize, lezzetli şaraplar ve yemeklerle dolu bir mutfağa sahip. Lafı daha fazla uzatmadan Bozcaada hakkında aklınıza gelebilecek soruları yanıtlamaya başlayalım. İşte her mevsimi ayrı güzel Bozcaada rehberi...

 

Bozcaada'ya nasıl gidilir?

bozcaada iskele

Bozcaada'ya özel arabanızla, hızlı feribotla, otobüsle veya uçakla rahatlıkla gidebilirsiniz. Ama hangi ulaşım türünü seçerseniz seçin, sonunda adaya geçmek için mutlaka Bozcaada feribotuna binmeniz gerekiyor. Bu nedenle ulaşım aracına karar verdikten sonra feribot saatlerine bakmanızda fayda var.

 

Bozcaada'da nerede kalmalı?

Bozcaada'da konaklamak için bağ evleri, butik oteller, pansiyonlar ve kamp alanları olmak üzere çeşitli seçenekleriniz bulunuyor. Ancak bayram tatilleri, resmî tatiller gibi yoğun talep gören dönemlerde gitmeyi planlıyorsanız mutlaka aylar önceden yerinizi ayırmanız gerekiyor. Aksi takdirde adada yer bulmanız imkânsız olabilir.

 

Bozcaada'da gezilecek yerler

Bakmayın adanın küçük olduğunu söylememize; aslında görecek ve gezecek birçok yer bulunuyor. Bozcaada Kalesi, Rum Mahallesi, Bozcaada Müzesi, şarap fabrikaları, Polente Feneri ve rüzgâr gülleri, Ayazma Manastırı, Meryem Ana Kilisesi, Bozcaada plajları adada mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

 

Bozcaada'da gece hayatı

Bu şirin adaya gece hayatı gibi bir beklenti ile gidiyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Çünkü Bozcaada'da son derece sakin ve huzurlu bir ada yaşamı mevcut. Ancak yine de Rum sokaklarında bulunan keyifli meyhanelerde dostlarınızla vakit geçirebilir; meşhur Çınaraltı Cafe'de kahvenizi, çayınızı yudumlayabilirsiniz.

 

Bozcaada'da ne yemeli?

bozcaada yemek rehberi

Bozcaada'da, Ege'de bulunmasından ötürü zeytinyağlı bir yemek kültürü hakimdir. Ayrıca adada Rum etkileri de görüldüğü için farklı lezzetler deneyimleyebilirsiniz. Ama yine de Bozcaada'nın neyi meşhurdur, merak ediyorsanız; damla sakızlı kurabiyesinden, leziz şaraplarından, çeşit çeşit reçellerinden tatmadan dönmeyin deriz.

 

Bozcaada'da alışveriş

Bozcaada tatiliniz sırasında reçel, şarap, damla sakızlı kurabiye gibi lezzetlerin dışında çeşitli hediyelik eşyalar da satın alabilirsiniz. Bunun için Cumhuriyet Meydanı’nda hediyelik eşyalar ve el yapımı ürünler satan stantları gezebilir; sevdiklerinize unutulmaz anılar hediye edebilirsiniz.

 

Bozcaada'da yapılacak aktiviteler

Elbette Bozcaada'da yapılacak tek aktivite muhteşem plajlarında vakit geçirmek değil. Öncelikle tatilinizi Eylül ayının ilk haftasında organize ederek Bozcaada Bağbozumu Festivali'ne katılabilirsiniz. Benzer şekilde temmuz ayının son haftası gerçekleştirilen Bozcaada Caz Festivali'ne katılmayı da düşünebilirsiniz. Ayrıca tatiliniz sırasında bisiklet kiralayarak adanın güzel sokaklarında dolaşabilir; sualtı dünyasını keşfetmek için dalış yapabilir veya daha sportif bir aktivite olan rüzgâr sörfünü deneyimleyebilirsiniz.

 

Bunları yapmadan dönmeyin!

  • Ayazma Plajı'nın Maldivler'i aratmayan denizine girmeden,
  • Polente'de gün batımını seyretmeden,
  • Rum mahallesi sokaklarını keşfetmeden,
  • Meşhur bağ evlerini görmeden,
  • Bozcaada meyhanelerinde vakit geçirmeden...

Size şimdiden iyi tatiller!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: