BLOG

BLOG

VAN GÖLÜ EKSPRESİ İLE ANKARA'DAN TATVAN'A; ORADAN DA VAN'A KAHVALTIYA!


van gölü ekspresi

Son zamanlarda hepimiz Doğu Ekspresi ile yolculuk yapmanın ne kadar keyifli olduğunu sık sık duyuyoruz veya gidenlerin çektiği fotoğraflardan görüyoruz. İşte Doğu Ekspresi'nin ününün ardından şimdi de karşımızda Van Gölü Ekspresi var! Tren ile yolculuk yapmanın keyfine bir de muhteşem manzaraları ekleyin; üstelik bütün bunlar birçok seyahate kıyasla size daha ucuza mal olsun! İşte Van Gölü Ekspresi, yolcularına tam olarak bunları ve tabii ki daha fazlasını vadediyor. Bu yazımızda Van Gölü Ekspresi ile ilgili bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik. Biletleri almak imkânsız hale gelmeden, bu bilgilere bir göz atmanızda fayda var!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın:  Akdamar Adası Ve Az Bilinen Hikayesi

Van Gölü Ekspresi nedir?

Salı ve pazar günü olmak üzere iki ayrı günde, saat 11.00'de Ankara'dan yola çıkan Van Gölü Ekspresi 25 saat süren yolculuğun ardından Bitlis- Tatvan'a varıyor. Yolculuk boyunca tahmin edeceğiniz üzere, inanılmaz manzaralar sizi bekliyor. Bu keyifli trende pulman, örtülü kuşetli, yataklı ve yemekli olmak üzere tercih edebileceğiniz dört farklı vagon seçeneği bulunuyor. Biletleri ise TCDD'nin internet sitesinden veya direkt gar gişelerinden satın alabiliyorsunuz. Bilet fiyatları 47 liradan başlıyor ve vagon seçeneğine göre 90 liraya kadar yükseliyor.

 

Van Gölü Ekspresi rotası

Ankara'da başlayacak bu keyifli yolculukta toplam 60 istasyon sizi bekliyor olacak: Irmak, Yahşihan, Kırıkkale, Balışıh, Çerikli, Sekili, Yerköy, Caferli, Şefaatli, Sarıkent, Karasenir, Kanlıca, Yenifakılı, Himmetdede, Boğazköprü, Kayseri, Sarıoğlan, Karaözü, Yeniçubuk, İhsanlı, Şarkışla, Hanlı, Gözmen, Bedirli, Kalın, Yapı, Sivas, Taşlıdere, Bostankaya, Yenikangal, Çetinkaya, Demiriz, Akçamağara, Akgedik, Hekimhan, Malatya, Battalgazi, Fırat, Kuşsarayı, Pınarlı, Baskil, Şefkat, Yolçatı, Elazığ, Yurt, Çağlar, Muratbağı, Palu, Beyhan, Ekerek, Suveren, Genç, Turna, Nurik, Solhan, Kale, Muş, Sıcaksu, Rahova ve Tatvan.

van gölü treni

Feribotla Van Gölü keyfi

Van Gölü Ekspresi'ni diğer rotalardan ayıran çok önemli bir fark var! Tatvan'a vardıktan sonra feribotla Van Gölü'nü geçebiliyor; Van'ın muhteşem güzelliklerine daha yakından tanık olabiliyorsunuz! Tren ile varacağınız son nokta olan Tatvan'dan belirli saatlere göre değil yük dolunca kalkan, yük vagonu taşıyan feribotlar; size inanılmaz bir deneyim vadediyor.
 

Peki, Van'da neler yapmalı?

Van Gölü üzerinde yapacağınız eşsiz feribot yolculuğunun ardından Van'ın güzelliklerini deneyimlemeye başlayacaksınız. Eğer yine trenle dönmek istiyorsanız sabah saat 07.00'de Tatvan'dan hareket eden Van Gölü Ekspresi'ne binmeniz gerekiyor. Ancak Van'a kadar gelmişken bu özel şehirdeki görülmesi gereken güzellikleri görmek isterseniz; yolculuğunuzun dönüş kısmını otobüs veya uçak ile tamamlayabilirsiniz.

vanda yapılacaklar

Olmazsa olmaz: Van kahvaltısı!

Van'da yapılması gereken ilk şey, tabii ki kahvaltı olacaktır. Çünkü bu güzel şehrin en meşhur özelliklerinden biri de sayısız lezzet barındıran kahvaltılara sahip olmasıdır. Bu nedenle Van kahvaltısını, bir de yerinde denemenizi öneririz.

 

Rafting, yamaç paraşütü, dalış, kayak...

Daha ne olsun ki? Van, sahip olduğu doğal güzelliklerle ziyaretçilerine tüm bu aktiviteleri yapma şansı tanıyor. Eğer siz de bu tarz adrenalin dolu aktivitelerden hoşlanıyorsanız gittiğiniz mevsime bağlı olarak bunlardan birini seçebilir; tatilinizi daha anlamlı bir hale getirebilirsiniz.

 

Van Kalesi, Hoşap Kalesi ve daha niceleri!

Van'da gezebileceğiniz birçok tarihi güzellik bulunuyor. Bunlardan ikisi ise Van ve Hoşap Kaleleri.

 

Muradiye Şelalesi, Edremit ve Gevaş kıyıları...

Van'ın tarihi güzelliklerini gezdikten sonra, elbette doğal güzelliklerini görmeniz gerekiyor. Emin olun; Muradiye Şelalesi, Edremit ve Gevaş kıyıları; size harika manzaralar sunacak!


Biraz da kültürel etkinlik: Van Müzesi

Van'ın eşsiz tarihini yakından görmek için, Van Müzesi'ni gezmeyi kesinlikle unutmayın.

 

Ve tabii ki alışveriş!

Van geziniz sırasında kendiniz ve sevdikleriniz için, Van'ın meşhur kilimleri ve gümüş işlemeli el sanatlarından satın alabilir; otlu peynir gibi yöresel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

 

Tarihi Şehirde Konaklama

İşte bu keyifli gezi deneyimini yaşarken konaklayabileceğiniz Elite World Van Hotel, neoklasik mimarisi ve kaliteli hizmet anlayışı ile tatil keyfinizi tamamlıyor.

Bilgi ve rezervasyon için 0432 484 11 11 numaralı telefonu arayabilir veya aşağıdaki link üzerinden inceleme yapabilirsiniz.

https://www.eliteworldhotels.com.tr/oteller/elite-world-van

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: