BLOG

BLOG

BODRUM'UN GÜZEL KOMŞUSU KOS ADASI'NDA MUTLAKA YAPMANIZ GEREKEN 8 ŞEY


İstanköy olarak da bilinen Kos Adası, On İki Adaların en büyüklerinden biridir. Bodrum'a sadece 8 deniz mili uzaklığındadır ve bu yakınlık, özellikle Türk ziyaretçiler için bu şirin adayı vazgeçilmez kılar. Plajları, otelleri, restoranları, sıcakkanlı insanları ile herkesi büyüleyen Kos, sadece hafta sonu tatili için bile tercih edebileceğiniz rotalardan. Bu yüzden hazır mevsim yazken Kos Adası'na yolunuz düşerse, az sonra anlatacaklarımızı yapmadan dönmeyin deriz!

 

1.Tarihi geziler

Asklepion

Bodrum'un komşusu olan bu cennet ada, size gezecek birçok tarihi yer vaat ediyor. İşte yolunuz Kos'a düşerse mutlaka görmeniz gereken yerler:

Asklepion: Hipokrat'ın ölümünden sonra onun adına adanmış bir bölge olan Asklepion, Kos Adası merkezine 4 km mesafede bulunuyor. Ve içerisinde Apollon Sunağı, Roma Hamamı ve tarihi bir tapınak gibi harika kalıntılar barındırıyor. Bu yüzden Kos Adası'na gidip de Asklepion'u gezmemek ve burada birkaç fotoğraf çektirmemek olmaz; demedi demeyin!

Hipokrat Ağacı: Tıbbın babası olarak bilinen Hipokrat'ın tamı tamına 2400 yıl önce, burada öğrencilere ders anlattığına inanılıyor. Hipokrat Ağacı, her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Bu nedenle siz de bu özel yeri mutlaka rotanıza eklemelisiniz.

Yel Değirmenleri: Yunan adalarının tamamında karşınıza yel değirmenleri çıkabilir. Muhteşem güzellikteki Kos Limanı'na 25 km uzaklıkta yer alan yel değirmenleri de büyüleyici güzelliği sayesinde ziyaretçilerin en uğrak yerlerinden. Kendinizi Alaçatı sokaklarında hissetmek için, siz de mutlaka burayı ziyaret etmelisiniz.

Şövalyeler Kalesi: Kos Adası'nın en önemli gezilecek yerlerinden biri de eski adı Neratzia olan Şövalyeler Kalesi'dir. Eski kale yıkıntıları üzerine kurulan ve Kos Limanı'nın girişinde yer alan Şövalyeler Kalesi, aynı zamanda bölgedeki en önemli caddelerden biri olan Foinikes Caddesi üzerine yapılmıştır. Bu şahane yeri görmeden dönmeyin deriz.

 

2.Plaj gezileri

Yunan adasına gidip de muhteşem plajlarını görmeden dönmek olmaz elbette. Kos Adası'nı sarmalayan masmavi sular, ziyaretçilerine gerçekten harika bir tatil vaat ediyor. Burada mutlaka ziyaret etmeniz gereken plajlar kısaca şöyle sıralanabilir: Tigaki, Lambi, Therma, Kefalos, Marmari, Mastichari. Ama elbette siz gezerken başka koylar ve doğal plajlar da keşfedebilirsiniz.

 

3. Yeme-içme

Kos Adası'na kadar gidip de buranın kültürel lezzetlerinden tatmamak mümkün değil. Diğer Yunan adalarında olduğu gibi burada da deniz ürünleri, salatalar, mezeler ve ot yemekleri, en sık tercih edilenlerden. Bu lezzetli yemekleri tadabileceğiniz restoranların çoğu da Kos Limanı çevresi ve Tigaki bölgesinde bulunuyor. Ayrıca Yunanlıların ulusal içeceği Frappe’yi, bir de burada içmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emin olun, daha lezzetlisini tatmış olamazsınız!

 

4. Yunan gecesi

Yunan geceleri, eğlencesiyle başka ülkelere bile ilham olmuştur. Bu yüzden hazır o kadar yakınına gitmişken, bir Yunan gecesine katılmadan dönmemelisiniz. Gecenin ilerleyen saatlerinde çıkacak yerel folklor ekibinin dansı emin olun size unutulmaz bir gece yaşatacak.

 

5. Dalış

O masmavi sular, sadece yüzmek için mi sizce? Elbette değil. Tertemiz deniziyle, Kos Adası çevresi de birçok deniz canlısı barındırıyor. Dolayısıyla burada dalış yapmak, size tahmin ettiğinizden daha muhteşem bir deneyim yaşatabilir. Özellikle Psalidi ve Kardamena buradaki en sık dalış yapılan yerlerden ikisi. Bölgede bulunan onlarca dalış kulübü, size bu isteğiniz konusunda yardımcı olacak ve harika vakit geçirmenizi sağlayacak.

 

6. On İki Ada turu

Yunan adalarının tamamı, gerçekten görülmeye değer güzellikte. Bu yüzden hazır yolunuz Kos'a düşmüşken, diğer adaları da görmeden gelmeyin deriz. Kos Adası'ndan her gün kalkan tekneler, size 12 adanın tamamını gezdiriyor. Ve bu adalar arasında eminiz özellikle Simi, Rodos ve Patmos'a bayılacaksınız!

 

7. Alışveriş

Kos Adası'na yolunuz düştüğünde, buradan harika hatıralar edinerek ayrılabilirsiniz. Ayrıca sevdiklerinize hediye almak için de adaya özgü birçok eşya seçeneği bulunuyor. Kos Limanı, günün her saatinde cıvıl cıvıl ve hediyelik eşya bakımından oldukça zengin seçeneklerle dolu. Ayrıca adada üretilen şarap, Ouzo, el yapımı ürünler, peynirler, baharatlar ve otlar alışveriş seçeneklerinizden bazıları.

 

8. Diğer aktiviteler

Kos Adası'nda sörf, jeep safari, bisiklet gezisi, yürüyüş, şehir turu gibi birçok aktivite seçeneğiniz bulunuyor. Bu yüzden kalan vaktinizi bu eğlenceli aktivitelere zaman ayırarak geçirebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İstanbul'da Koşu için en Şahane 10 Parkur!

İlkbahar'da Yurtiçinde Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 10 Yer

Eşsiz Güzelliğiyle Ege Kıyılarımızda Arz-ı Endam Eden 10 Tatil Beldesi

İstanbul'un Gözbebeği Sultanahmet Camii'nin Tarihi