BLOG

BLOG

MARMARİS’TE GEZİLECEK VE GÖRÜLECEK YERLER


Muğla’nın güzide ilçelerinden Marmaris her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Marmaris’i üç kelimeyle anlatmak gerekirse “tarih, doğa ve eğlence” en doğru ifadeler olacaktır. Çünkü cennetten bir köşeyi andıran bu bölge buram buram tarih kokuyor. Yeşil ile mavinin en güzel buluşmasını size sunuyor. Gece hayatı ise tüm yılın stresinden bir anda arınmanızı sağlıyor.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Marmaris Denize Girilecek Plajlar

İlk Durak: Marmaris Kalesi ve Hafsa Sultan Kervansarayı

Mutlaka görmeniz gereken ilk yer Marmaris Kalesi ki ilçede gezerken kaleyi görmemeniz ve cazibesine kapılıp yakından görmek istememeniz mümkün değil. 1500’lü yıllarda inşa edilen bu kale Marmaris adının nereden geldiğini de açıklıyor. Rivayete göre Kanuni Sultan Süleyman bu kalenin mimarını astırıyor. İlçe de adını buradan alıyor. Hafsa Sultan Kervansarayı ise kalenin hemen yanında. Sultan Süleyman’ın annesi için yaptırdığı bir mekan…

 

Şimdi Adalara Açılma Zamanı!

Tatile ayırdığınız zamanı dolu dolu geçirebileceğiniz Marmaris’te tarihe kısa bir yolculuk yaptıktan sonra rotanızı Cennet Adası’na çevirebilirsiniz. Adaya tekneyle ulaşabilir ya da Yalancı Boğaz’dan yürüyerek gidebilirsiniz. Cennet Adası’nın adını nereden aldığını söylemeye gerek var mı? Bu adada doğa ve siz baş başasınız.

 

Dalış Deneyimi Yaşamaya Ne Dersiniz?

Baca Mağarası, Marmaris’te mutlaka görmeniz gereken bir diğer doğa harikası. Bu bölgede 50 metreye kadar dalış yapabilir, eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Baca Mağarası dünyanın en ender dalış alanlarından biri. Üstelik bu deneyime cesaret ettiğinize değecek bir manzara ile karşılaşıyorsunuz.

 

İçmeler’de Biraz Dinlenelim

Elbette tüm zamanınızı gezmeye ayırmayacaksınız. İçmeler plajı güneşin, kumsalın ve denizin tadını çıkarmanız için ideal bir seçim olabilir. Gayet uzun ve ince kumlu bir kumsal. Çok sayıda konaklama yeri mevcut. Kendinizi bir anda denizin muhteşem manzarasını seyre dalmış halde bulabilirsiniz.

 

Tarihe Bir Adım Daha Yakın

Yeterince dinlendiyseniz bu defa Amos Antik Kenti’ne doğru yol almaya başlayabilirsiniz. Aslında burası bir amfi tiyatro. Henüz kalıntılar tam olarak ortaya çıkarılmamış. İlçe merkezine sadece 25 km uzaklıkta, tarihe bir adım daha yaklaşmak isteyenleri ağırlıyor.

Marmaris Koylarıyla Ünlü

Bu bölgede zaman geçirip koylara uğramamak olmaz. Ne de olsa koylarıyla ünlü bir tatil bölgesindesiniz. En popüler olanı ise Abdi Reis Koyu. Tekne gezintisi yapanlar gününün büyük bölümünü bu koyda geçiriyor ve son derece memnun şekilde geri dönüyor. Alternatif durağınız Ayın Koyu da olabilir. Bördübet Koyu ise doğayı daha derinden hissedebileceğiniz bir koy.

 

Geceyi Eğlenceye Dönüştürme Vakti

Marmaris’te eğlence havanın kararmasıyla başlar ve sabahın ilk ışıklarına dek sürer. Uzun ve dar bir sokak boyunca sıralanmış olan eğlence mekanları Barlar Sokağı’nın her daim canlı kalmasını sağlıyor. Bar, club, disko… Ne arasanız bu sokakta. “Barlar Sokağı nerede?” diye sormanıza gerek yok. Müzik sesini takip edin!

 

Yeni Deneyimler Yaşamaktan Korkmayın

Kendi sınırlarınızı biraz zorlamak isterseniz, Marmaris harika bir tercih. Yapabilecekleriniz gerçekten sınırsız. Örneğin kano eğitimi alabilir ve farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Rüzgar sörfü eğitimleri de veriliyor. Jeep safari etkinliklerine katılabilir, gördüğünüz ve hayran kaldığınız o manzaranın içine girebilirsiniz. Rafting de seçenekleriniz arasında yer alıyor.