BLOG

BLOG

YAZ AYLARINDA SAKİN VE DOĞA İÇİNDE TATİL YAPMAK İSTEYENLERE ÖZEL BİR ALTERNATİF: SAPANCA


Havaların ısınmasıyla birlikte kış boyunca hayal edilen yaz tatili planları hayata geçmeye başladı. Bir süredir etkisi altında olduğumuz koronavirüs salgını, bu planları bir süreliğine ertelese de salgının kontrol alınması sebebiyle artık kontrollü sosyal hayata geçerek güvenli tatil planlarını gerçeğe dönüştürebiliyoruz. Elbette risk halen devam ettiği için tatil planlarımız için doğa içinde, açık alana sahip ve güvenli konaklama tesislerini tercih ediyoruz. Ve tabii ki kalabalıktan uzak, izole lokasyonlar ilk tercihimiz. Bu yüzden bu yazımızda sizler için böyle bir öneriye yer verdik. İşte yaz aylarında sakin ve doğa içinde tatil yapmak isteyenlere özel bir alternatif: Sapanca!

 

Neden Sapanca?

sapanca

Sakarya sınırları içerisinde yer alan Sapanca, yemyeşil doğası ve İstanbul'a yakınlığı sebebiyle gerek hafta sonu kaçamakları gerekse uzun tatiller için sıkça tercih ediliyor. Bu güzel lokasyon, size şehirden fazla uzaklaşmadan doğaya karışma imkanı tanıyor. Üstelik Sapanca'da yapabileceğiniz pek çok aktivite seçeneği mevcut. Şu an gündemimiz olan salgını düşününce de Sapanca gerek temiz havası gerekse bölgedeki izole konaklama tesisleri ile güvenli bir tatil seçeneği olarak karşımıza çıkıyor.
 

Sapanca'da ne yapmalı?

Sapanca'da pek çok köy ve yayla bulunmakta. Bu nedenle bu bölgelerde ziyaretçiler için oldukça keyifli ve otantik kahvaltı mekanları bulunuyor. Siz de Sapanca'da güne harika bir köy kahvaltısı ile başlayabilirsiniz. Ardından Sapanca'ya güzellik katan Sapanca Gölü çevresinde bisiklet turu yaparak yediklerinizi eritebilir ve benzersiz manzaralara tanık olabilirsiniz.

Bisiklet sürmek istemeyenlere ise önerimiz gölde kano turu! Türkiye Kürek Milli Takımı'nın antrenmanlarını yaptığı bu keyifli gölde siz de tesislerden kano kiralayarak güzel zaman geçirebilirsiniz. 

Sapanca'nın yaylalarında, ormanlarında piknik veya doğa yürüyüşleri yapabilir; eğlenceye de zaman ayırmak için paintball oynayabilir veya ATV turuna katılabilirsiniz.

Sapanca'da yapılabilecek aktiviteler elbette bunlarla sınırlı değil. Kültürel ve tarihi gezilerden hoşlanıyorsanız Sapanca'nın tarihi güzelliklerini de mutlaka görmenizi tavsiye ederiz. Bir Mimar Sinan eseri olan Rüstempaşa Camii, Osmanlı'dan günümüze kalan eserlerden bir tanesi olan Vecihi Kapısı, Hasan Fehmi Paşa Camii, Kırkpınar, Camii Cedid, Rahime Sultan Camii bu tarihi güzelliklerden sadece bazıları. 

 

Sapanca'da nereleri gezmeli?

maşukiye

Sapanca'da yapılacak aktivitelerin yanı sıra gezilip görülmesi gereken de pek çok güzellik bulunuyor. Örneğin Maşukiye! Sapanca merkeze 20 km uzaklıkta bulunan Maşukiye, ülkemizdeki en geniş ağaç ve bitki çeşitliliğine sahip bölge olarak biliniyor. siz de burada kahvaltı ve alabalık tesislerinde leziz yemekler yiyebilir ve yürüyüş yaparak meyve bahçelerini gezebilirsiniz.

Bir diğer önerimiz ise elbette Sapanca Gölü! 16 km uzunluğundaki Sapanca Gölü'nün çevresi ormanlarla çevrilidir. Çevresinde pek çok tesis bulunur. Siz de göl çevresinde yürüyüş yapabilir ve bu tesislerde çay- kahve molası verebilirsiniz. 

Sapanca gezilecek yerlerden bir diğeri Kırkpınar'dır. Kırkpınar da sahili ve yemyeşil doğası ile dikkat çekmektedir. Siz de temiz ve bakımlı evlerle dolu Kırkpınar sokaklarını keşfedebilir, hoş mekanlarda zaman geçirebilirsiniz.

Ayrıca yukarıda da bahsettiğimiz gibi Sapanca'nın tarihi mekanlarını ziyaret edebilirsiniz. Derbent, Aygır Deresi, İstanbuldere ve Katırözü, Sağucak, Sultanpınar, Çiçekli, Hamzapınar, Dikmen, Soğucak yaylaları da Sapanca'da mutlaka gezilmesi diğer yerlerdir.

 

Bize de bekleriz!

elite world sapanca

Sapanca’da doğanın tam ortasında yer alan Elite World Grand Sapanca, dünyada ve ülkemizde en çok tercih edilen çevreye duyarlı yapı sertifikasına sahiptir. Elite World Grand Sapanca'nın modern bir anlayışla dekore edilen konforlu odalarında hem eğlenceli hem de dinlendirici bir konaklama deneyimi yaşamak için size en uygun odayı seçin ve anın keyfini yaşayın! Otelimiz hakkında bilgi sahibi olmak için sitemizi ziyaret edin: Elite World Grand Sapanca

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: