BLOG

BLOG

YAZ AYLARININ YURT İÇİ İZOLE VE SAKİN TATİL DESTİNASYONLARI


Uzun ve yoğun bir çalışma temposunun yorgunluğunu üzerinden atmak için dinlendirici bir yaz tatili herkesin hayallerini süsler. Koronavirüs salgınının etkilerinin devam ettiği şu günlerde kalabalık ortamlardan uzaklaşıp daha izole bir tatil yapmak önem arz ettiği için sakin lokasyonlar, yaz tatili sevdalılarının gözde mekanları haline gelmeye başladı. Eğer siz de kalabalıktan uzaklaşıp hayallerinizdeki gibi sakin ve huzur dolu bir tatil geçirmek istiyorsanız sizin için hazırladığımız, tek başına ya da ailenizle gidebileceğiniz, yurt içindeki izole ve sakin tatil lokasyonları listemize göz atmanızı öneririz.

 

1. Maviyle Yeşilin Dostluğuna Hayran Bıraktıran Yer: Uzungöl

Uzungöl

Karadeniz’in yemyeşil dağlarının arasında bulunan bu küçük kasaba, şehrin karmaşasından uzaklaşıp sakinlik arayanlar için biçilmiş kaftan! Ahşaptan yapılmış otantik bungalovlardan modern otellere kadar birçok konaklama imkanının bulunduğu Uzungöl yemyeşil doğası, eşsiz manzarasıyla doğa aşıklarının gözdesi olacak. Üstelik tatiliniz boyunca bol bol doğa yürüyüşü yapabilir, Karadeniz bölgesine ait yöresel yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Sümela Manastırı'nın Tarihçesi

2. Şifa Kaynağı: Yalova Termal Kaplıcaları

Yalova Termal Kaplıcaları

Şehir merkezinden çok fazla uzaklaşmak istemeyenler için İstanbul’dan arabayla bir iki saat uzaklıkta olan Yalova Termal Kaplıcaları en doğru tercihlerden biri olabilir. Ailece girebileceğiniz kaplıca tesislerinde yorgunluğunuzu atıp yeniden doğmuş gibi huzurlu hissedebilirsiniz. Ayrıca yürüyüşle sadece birkaç dakikada ulaşabileceğiniz Atatürk Köşkü ile hem kültürel hem de dinlendirici bir tatili aynı anda yaşayabilirsiniz.

 

3. Yeni Lezzetler Keşfetmeyi Sevenlerin İlk Durağı: Gaziantep

Gaziantep

Birbirinden lezzetli yöresel tatlara sahip mutfağıyla Gaziantep, yeni lezzetler keşfetmeyi sevenlerin ilk tercihi olmaya aday. Şehirde tek yapabileceğiz birbirinden leziz yiyeceklerin tadına bakmak değil elbette! Bir yandan yöresel yemeklerin keyfini çıkarırken diğer yandan da şehrin tarihi sokaklarında kaybolabilir, Zeugma Mozaik Müzesi gibi çeşitli müzeleri gezebilir veya antik kentleri ziyaret edebilirsiniz.

 

4. Doğanın Tam Ortasında Küçük Bir İlçe: Sapanca

Sapanca

Sakin doğasıyla yaz tatilinizi ailenizle huzur içinde geçirebileceğiniz en güzel lokasyonlardan biri Sapanca. Temiz havanın ve sessizliğin huzur verici ahengine kendinizi kaptırıp doğayla iç içeyken günün nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Doğadan ilham alınarak dekore edilen odalarıyla Elite World Grand Sapanca ise huzur dolu odaları ve SPA merkezi ile sizin ve aileniz için mükemmel bir konaklama adresi olacak. Siz de muhteşem doğa ve göl manzarasıyla tatilinizin her saniyesini çok daha özel kılan, hijyenik ve konforlu konaklama deneyimi ile benzersiz bir deneyim vadeden Elite World Grand Sapanca ile iletişime geçerek hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

 

5. Keşfedilecek Büyüleyici Bir Ada: Bozcaada

Bozcaada

“Ada havası bir başkadır” diyenlerdenseniz Çanakkale’nin her sokağının denize çıktığı mis kokulu güzel Bozcaada’sı aradığınız tatili size sunabilir. Bir yandan deniz havası alırken diğer yandan adanın mütevazı hayatında huzuru bulabilirsiniz.

 

6. Denizsiz Yapamam Diyenlere: Ölüdeniz

Ölüdeniz

"Denizsiz yapamam ama aktivitesiz bir tatil de istemiyorum." diyenlerdenseniz, Ölüdeniz yaz tatilinde gidilecek yerler listenizin üst sıralarında olması gereken lokasyonlardan biri. Nefes kesen Ölüdeniz manzarasına karşı yüzerken tüm yorgunluğunuzu atabilir ya da adrenalin seviyenizi arttıracak yamaç paraşütü gibi heyecan verici aktivitelerini deneyimleyebilirsiniz.

 

7. Dünyanın Saklı Güzelliklerinden: Pamukkale

Pamukkale

UNECO tarafından tarihi miras olarak kabul edilen dünyaca ünlü Pamukkale Travertenleri, yurt içinde turistik bir yaz tatili planlayanlar için güzel bir tercih olabilir. Tarihi güzellikleriyle tüm dünyadan turistleri kendisine çeken Pamukkale, yaz tatilini turistik geziye çevirmek isteyenlere önerebileceğimiz en doğru lokasyonlardan biri.

 

8. Doğu’nun Parisi: Van

Van

Yaz tatilinde yeni coğrafyalar keşfetmek isteyenlerden biriyseniz Van, sizin için güzel bir lokasyon olabilir. Şehri yaşayarak keşfetmek isterseniz dünyaca ünlü Van kedilerini anavatanlarında görebilir, tarihi hanlarından alışveriş yapabilir, Van Gölü’nü seyredebilir, Van Kalesi’ni gezebilir ya da Selçuklu Dönemi'nden kalma tarihi yapıları ziyaret edebilirsiniz. Elite World Van Hotel'de konaklayarak bu muhteşem gezinizi muhteşem bir otelle taçlandırabilirsiniz.

 

9. İstanbul’un İçinde Bir Cennet: Ağva

Ağva

Hayatın yoğun temposundan bunaldıysanız ve yaz tatilinizi uzun yol yaparak geçirmek istemiyorsanız size İstanbul içinde saklı bir cennet olan Ağva’yı önerebiliriz. Doğanın içinde ailenizle huzur dolu saatler geçirebileceğiniz bu küçük kasaba size doğanın huzurunu vadediyor.

 

10. Cunda Adası

Cunda Adası

"Yaz tatilinde dinlendiğimi her hücremde hissetmek istiyorum." diyenlerdenseniz Cunda Adası sizin için ideal bir yaz tatili lokasyonu olmaya aday! Gündüzleri denizin berrak sularında yüzerek vakit geçirirken akşam üzeri hareketlenen ara sokaklarında akşamlarınızı renklendirebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: