BLOG

BLOG

EVİNİZDEN BİRKAÇ GÜNLÜĞÜNE UZAKLAŞIP KISA TATİL YAPABİLECEĞİNİZ 10 LOKASYON


İş hayatının stresinden ve günlük koşturmacadan birkaç günlüğüne uzaklaşmak kime iyi gelmez ki? Tatile ayıracak uzun bir zaman dilimine sahip değilseniz ve ilk resmi tatili bekleyecek sabrınız kalmadıysa yaşadığınız yerin yakınında ufak bir tatil kaçamağı yapabilirsiniz. Büyüklerimiz tebdili mekanda ferahlık vardır diye boşuna dememişler. Birkaç günlüğüne de olsa her şeyden uzaklaşmanızı sağlayacak 10 rotayı sizler için derledik.

 

1. Abant, Bolu

Abant

Tertemiz havası ve eşsiz doğasıyla Abant Gölü, İstanbul ve Ankara gibi iki büyük şehre oldukça yakın mesafede bulunuyor. Yeşilin binbir tonunu bulacağınız Abant Tabiat Parkı'nda göl kenarında yürüyüş yapabilir, balık tutabilir ve doğada kamp yaparak farklı bir konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz.

 

2. Bodrum, Muğla

Bodrum

Bembeyaz evleri, masmavi koyları ve sıcacık atmosferiyle Bodrum yılın neredeyse 12 ayında turizmin canlı kaldığı bir tatil beldesi. Muğla'nın en kalabalık ilçesi olan Bodrum, aynı zamanda Türkiye'nin en popüler tatil rotalarından birisi. Bodrum, hem hareketli hem de sakin bir tatil isteyenlere çok sayıda seçenek sunuyor. Yalıkavak, Gümüşlük, Bitez, Akyarlar gibi sahil beldelerinde denizin tadını çıkarabilir, lüks restoranlarda gurme lezzetleri tadabilir, gece hayatının coşkusuna kapılabilirsiniz. Bodrum Kalesi'ni ve Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

 

3. Kazdağları, Balıkesir

Kazdağları

Dünya'nın en çok oksijen üreten 2. dağı olan Kazdağları, Balıkesir'in Edremit ilçesinde konumlanıyor. Yeşilin her tonuna ev sahipliği yapan bu cennetten köşe ,ruha ve bedene şifa veriyor. Truva Savaşı'nın başlamasına neden olan güzellik yarışmasının yapıldığı yer olarak tarih sahnesinde yerini alıyor. Şehirden uzaklaşıp kanyonlar, vadiler, uçsuz bucaksız ormanlarla doğanın içinde zaman geçirmek isteyenler için Kazdağları harika bir rota.

 

4. Barbaros Köyü, Urla, İzmir

Barbaros köyü

İzmir'in şirin tatil beldesi Urla'ya bağlı Barbaros Köyü her yıl mayıs ayında Korkuluk Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. İzmir'e 30 dakika uzaklıkta olan Barbaros Köyü'ne İzmir-Çeşme Otoyolu'yla ulaşmak mümkün. Burada Korkuluk Festivali'ne katılabilir, Urla Bağ Yolu'nda bağ turuna çıkarak şarap tadımı yapabilirsiniz.

 

5. Eskişehir

Eskişehir

İstanbul ve Ankara'ya yakın bir noktada konumlanan Eskişehir kısa bir tatil kaçamağı için alternatif bir rota. Eskişehir'e hızlı trenle gelerek farklı bir yolculuk deneyimi yaşayabilirsiniz. Canlı bir öğrenci kenti olan Eskişehir'i bisikletle dolaşabilirsiniz. UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren tarihi Odunpazarı'nın sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz.

 

6. Marmaris, Muğla

Marmaris

Muğla'nın şirin tatil beldesi Marmaris; masmavi koyları ve yemyeşil ormanlarıyla Ege ve Akdeniz'in arasında konumlanıyor. Marmaris'te deniz, kum ve güneş üçlüsüne tarihi güzellikler de ekleniyor. Kleopatra Plajı, Selimiye, Bozburun gibi rotalarda yaz mevsiminin tadını çıkarabilirsiniz. Denizde yeteri kadar vakit geçirdikten sonra Marmaris Kalesi, Amos Antik Kenti ve Hafsa Sultan Kervansarayı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Marmaris tatiliniz boyunca Elite World Marmaris Hotel'de konaklayabilirsiniz. Elite World Marmaris'in misafirlerine sunduğu Fit Life Spa&Health Center'ın olanaklarından yararlanarak kendinize keyifli bir tatil armağan edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için Elite World Marmaris'in web sayfasına ulaşabilirsiniz.

 

7. Van

Van

Doğu Anadolu'nun Paris'i olarak atfedilen Van, M.Ö 5000'li yıllara kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip. Etrafını yüksek dağların çevrelediği Van, geçmişin izlerini süreceğiniz ve doğal güzelliklerine hayran kalacağınız bir şehir. Burada ülkemizin en büyük gölü olan Van Gölü'nün kıyısında yürüyüşe çıkabilir, Hristiyanların büyük bir önem verdiği Akdamar Kilisesi'ni ziyaret edebilir, kentin simgesi Van Kalesi'ni görebilirsiniz.

Bu tatilinizde Van'ın en konforlu oteli Elite World Van Hotel'de konaklayabilirsiniz. Elite World Van'ın spa, wellness gibi olanaklarından yararlanabilir, usta şeflerin elinden çıkan eşsiz lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için Elite World Van'ın web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

 

8. İstanbul

İstanbul

Türkiye'nin en kalabalık ve çok geniş bir kültür hazinesine sahip olan bu kadim şehrini keşfe doyamayacaksınız. Tamamen keşfedilmesine günlerin yetmeyeceği İstanbul için adeta bir turist cenneti dersek yanılmış olmayız. Asya ve Avrupa kıtasına yayılan, dillere destan Boğaziçi'ni barındıran İstanbul; tarih sahnesine tanıklık eden, uğruna savaşlar verilen bir şehir. Osmanlı'nın başkenti İstanbul'da tarihi yarımadayı keşfederek imparatorluk dönemine tanıklık edebilir, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi gibi kentin kalbinin attığı caddelerde gezebilir, Türkiye'nin en leziz yemeklerinin tadına varabilirsiniz.

İstanbul seyahatinizde kentin her iki yakasında bulunan Elite World Hotels & Resorts otellerinden birini seçebilirsiniz. Avrupa yakasında olmak isterseniz İstanbul'un kalbi Taksim'deki Elite World İstanbul Taksim'de, Anadolu yakasında bulunmak istiyorsanız Küçükyalı'daki

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı'da konaklayabilirsiniz. Otellerimize ilişkin ayrıntılı bilgi sahibi olmak için Elite World Grand İstanbul Küçükyalı ve Elite World İstanbul Taksim sayfalarını inceleyebilirsiniz.

 

9. Çeşme, İzmir

Çeşme

İzmir'in en popüler tatil beldesi Çeşme, şehir merkezine 40 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Yaz aylarında yurdun her noktasından binlerce turisti ağırlayan Çeşme'de kendinizi masmavi sulara bırakabilir, tarihi Çeşme Kalesi'ni ziyaret edebilir ve 24 saat uyumayan Alaçatı sokaklarında gece hayatının akışına kapılabilirsiniz.

 

10. Sapanca, Sakarya

Sapanca, doğal güzellikleri ve İstanbul'a yakın konumu sayesinde kısa süreli tatil planlarının odağında olmayı başarıyor. Etrafını ormanların sardığı bu göl 40 kilometrelik bir yüz ölçümüne sahip. Göl kenarında yürüyüşe çıkarak piknik yapabilir, tertemiz havayı içinize çekebilirsiniz.

Sapanca tatilinizde Elite World Grand Sapanca Convention & Wellness Resort'da konaklayabilirsiniz. Elite World Grand Sapanca'nın spa, wellness gibi olanaklarından yararlanarak kendinize huzur dolu bir tatil armağan edebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi almak ve rezervasyon yaptırmak için Elite World Grand Sapanca Convention & Wellness Resort web sayfasını inceleyebilirsiniz.