BLOG

BLOG

AÇIK HAVADA KALABALIĞA KARIŞMADAN EGZERSİZ MÜMKÜN MÜ? NE TÜR EGZERSİZLER YAPABİLİRİZ?


Bir süredir dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sebebiyle tüm sosyal faaliyetlerimize ara vermiş durumdayız. Neyse ki salgının kontrol altına alınması ile birlikte normalleşme sürecine giriliyor ve geçici olarak kapatılan alanlar kademeli bir şekilde yeniden açılıyor. Bunlardan biri de spor salonları! Koronavirüs önlemleri kapsamında uzmanlar el hijyeni, maske kullanımı gibi bazı durumların bir süre daha yeni normallerimiz olacağını belirtiyorlar. Dolayısıyla aslında halen bu virüsten korunmak ve virüse karşı bazı önlemler almak zorundayız. Salgınla mücadelede bağışıklık sistemi sağlığımızı desteklememiz ve bunun için de spor yapmamız çok önemli. Eğer siz de normalleşme süreci ile birlikte egzersizlerinizi artık açık havada yapmak istiyorsanız bu yazımız sizin için faydalı olabilir. Sosyal mesafe kuralına uyarak kalabalıktan uzak açık alanlarda siz de egzersiz yapabilir, genel sağlığınızı destekleyebilir ve açık havada spor yapmanın faydalarından yararlanabilirsiniz. İşte açık havada kalabalığa karışmadan yapabileceğiniz egzersizlerden bazıları!

 

Yürüyüş ve koşu

Yürüyüş ve koşu

Yürüyüş ve koşu hem çok maliyetsiz hem de oldukça faydalı egzersizlerdir. Her iki spor türü de dayanıklılık ve kas gelişimini destekler. Yürüyüş veya koşu yaparken rahat giysiler ve rahat bir spor ayakkabı dışında hiçbir ekipmana ihtiyacınız yoktur. Bu keyifli egzersiz türlerini siz de İstanbul'un kalabalıktan noktalarında gerçekleştirebilirsiniz. Veya günün erken saatlerini tercih ederek daha az insanla temasta kalabilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Anadolu Yakası Yürüyüş Mekanları

Bisiklet

Bisiklet sürmek de açık havada yapabileceğiniz egzersizler arasındadır. Bisiklet hem çok keyifli hem de oldukça sağlıklı bir aktivitedir. Bisiklet sürerken bacak, kalça, karın kaslarınız etkili şekilde aktif olur. Ayrıca bu spor türü ile ciddi şekilde yağ yakmanız da mümkündür. Siz de bisiklet süreceğiniz zemine uygun bir bisiklet edinerek bu sporu kalabalığa karışmadan, İstanbul'un sakin bisiklet rotalarında gerçekleştirebilirsiniz.

 

Trekking

trekking

Keyifli açık hava sporlarından biri olan trekking de doğanın içinde, kalabalığa karışmadan yapabileceğiniz aktivitelerdendir. Doğa yürüyüşü yaparken doğru ekipmanlara sahip olmanız gerekir. Zemine uygun bir spor ayakkabı; içinde su, yiyecek, ilkyardım kiti gibi malzemelerin bulunduğu bir çanta bu ekipmanlara örnek olarak verilebilir. Bunlara sahip olduktan sonra size sadece İstanbul ve çevresindeki benzersiz trekking rotalarını araştırmak ve hangisinde yürüyeceğinize karar vermek kalır! 

 

Pilates

Pilates

21. yüzyılın en faydalı ve dikkat çeken egzersizlerinden olan pilates kapalı alanlarda olduğu gibi açık havada da yapılabilir. Bunun için birkaç yardımcı ekipman ve bir adet mat edinmeniz yeterlidir. Sonrasında bu etkili egzersiz türünü bahçenizde veya kalabalıktan uzak, sessiz bir alanda keyifle yapabilirsiniz.

 

Paten

Açık havada kalabalığa karışmadan yapabileceğiniz bir diğer egzersiz türü de patendir. Paten hem kolayca öğrenebilen hem de oldukça etkili bir spordur. Kendinize bir paten edinerek siz de İstanbul'un sakin sahil şeritleri ve paten parkurlarında bu keyifli egzersizi deneyebilirsiniz.

 

Fitness

Açık havada spor yaparken ekipman desteğine ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz egzersizlerden biri de fitness'tır. Fitness için rahat bir spor ayakkabı ve sessiz, huzurlu bir park / bahçe bulmanız yeterlidir. Etkili bir şekilde spor yapmak için vücut ağırlığı ile yapılan fitness hareketlerini öğrenebilir ve açık havada spor yapmanın faydalarından yararlanabilirsiniz.

 

Yoga

Yoga

Her yerde yapabileceğiniz bir egzersiz türü olan yogayı açık havada da rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bu sağlıklı egzersiz kas- kemik sağlığını ve esnekliği geliştirir. Ayrıca zihinsel farkındalığı arttırarak stresten arınmanıza yardımcı olur. Üstelik yoga yaparken tek başınıza olmanız en güzelidir. Bu yüzden siz de günün erken saatlerinde açık havada sakin bir alan bularak bu keyifli egzersizi yapabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: