BLOG

BLOG

GERİ DÖNMEK İSTEMEYECEĞİNİZ 10 MUHTEŞEM BALAYI DESTİNASYONU!


Bahar ve yaz ayları, düğünlerin en fazla olduğu iki mevsim. Dolayısıyla evlenecek çiftler, daha şimdiden balayı planlarını yapmaya başladılar. Peki, en romantik ve en keyifli balayı nerede yapılır? Biliyoruz; hayat arkadaşınızla gittiğiniz her yer dünyanın en güzel yeri. Ancak emin olun; listemizdeki balayı destinasyonları, birlikte muhteşem vakit geçirmenizi sağlayacak! İşte, geri dönmek istemeyeceğiniz 10 muhteşem balayı destinasyonu!

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Balayı Bavulu Listesi

1. Phuket Adası- Tayland

Phuket Adası

Hem denizin tadını çıkarmak hem de kültür öğeleriyle dolu bir balayı yapmak istiyorsanız, Phuket Adası tam size göre. Yıl boyunca sıcak bir iklime sahip olan bu doğa harikası yer, özellikle balayı çiftleri tarafından sıkça tercih ediliyor. Phuket'te hayat arkadaşınızla muhteşem manzaralara tanık olabilir, sayısız su sporu yapabilir, bolca romantik vakit geçirebilirsiniz.

 

2. Venedik- İtalya

Venedik

Denizin ortasına konumlanan muhteşem yapılardan oluşan Venedik, boşuna "aşıklar şehri" olarak bilinmiyor. Gerçekten de çok romantik bir atmosfere sahip. Üstelik, İstanbul'dan yolculuk da 2 saat gibi kısa bir sürede gerçekleşiyor. Bu nedenle eğer hem romantik hem de bol gezmeli bir balayı geçirmek istiyorsanız, tercihinizi Venedik'ten yana kullanabilirsiniz.

 

3. Santorini Adası- Yunanistan

santorini

En fazla rağbet gören Yunan adalarından biri olan Santorini, ülkemize olan yakınlığı nedeniyle balayı çiftleri tarafından sıkça tercih ediliyor. Ayrıca Santorini; mavi kubbeli ada evleri, muhteşem manzaralara sahip butik otelleri ile balayı çiftlerine romantik bir tatil vadediyor. Ulaşım da son derece basit! Bu nedenle, balayınız için ülkenizden fazla uzaklaşmadığınız romantik bir tatil hayal ediyorsanız; Santorini tam da size göre!

 

4. Amsterdam- Hollanda

Amsterdam

Romantizm ve eğlence dolu bir balayı için, Amsterdam rahatlıkla tercih edilebilir. Bu küçük şehir, kanallarla bölünmüş tarihi sokaklardan oluşuyor. Siz de hayat arkadaşınızla Amsterdam'da keyifli bisiklet turları yapabilir, tarihi müzeleri gezebilir ve birlikte romantik dakikalar geçirebilirsiniz.

 

5. Paris- Fransa

Romantizm dendiğinde akla ilk gelen Avrupa şehri, hiç şüphesiz Paris'tir. Eğer siz de tarihi ve kültürel gezilerden hoşlanan bir çiftseniz, balayınızı Paris'te planlayabilirsiniz. Çünkü Paris, sayısız tarihi güzelliğe sahip! Ayrıca, alışveriş için de pek çok alternatif barındırıyor. Bu nedenle, gezmenin ve romantizmin tadını çıkarmak için Paris ideal bir balayı destinasyonu olabilir.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Fransa Gezilecek Yerler

6. Maldivler

Sanıyoruz Maldivler; sadee balayı çiftlerinin değil, herkesin tatil hayallerini süslüyordur. Hint Okyanusu'na serpilen 1200 adadan oluşan bu tropikal cennet; beyaz kum plajları, okyanusa uzanan ağaçları, egzotik bungalovları ile balayı çiftlerine çok ama çok romantik bir balayı vadediyor. Siz de doğayla iç içe romantik bir tatil yapmak istiyorsanız, Maldivler sizin için ideal bir seçim olabilir.

 

7. Barselona- İspanya

Barselona

Barselona hem tarih ve sanat kokan hem de gece ve gündüz son derece hareketli bir şehir. Bu nedenle, eğer siz de kültür ve eğlenceyi bir arada yaşayabileceğiniz bir balayı geçirmek istiyorsanız; seçiminizi Barselona'dan yana kullanabilirsiniz. Bu hareketli şehirde gezmeye ve eğlenmeye doyacak; romantizm dolu bir balayı geçirebileceksiniz.

 

8. İsviçre

Bu yeşil ülke, balayı çiftlerine romantik ve farklı seçenekler sunar. İsviçre'de bulunan göllerin kenarlarında oteller, dağ evleri gibi farklı konaklama seçenekleri bulunur. Siz de bunlardan herhangi birinde konaklayarak göllerdeki tekne gezilerine katılabilir, yemyeşil dağlarda keyifli yürüyüşler yapabilir ve karla kaplı Alp'lerde muhteşem manzaralara tanık olabilirsiniz.

 

9. Martinik Adası- Karayipler

Karayipler’de bulunan Martinik, oldukça keyifli tropik bir adadır. Kuzey kısmında bulunan siyah kumsalları ile ziyaretçilerine ilginç manzaralar sunar. Hem doğa ve denizle iç içe hem de romantik bir balayı geçirmek istiyorsanız Martinik sizin için harika bir deneyim fırsatı olabilir. Çünkü bu hoş ada sadece doğal güzellikleri ile değil, zengin tarihi ile de keşfedilmesi gereken yerlerdendir.

 

10. Lofoten- Norveç

Bu şirin Norveç kasabası, dünyanın en güzel manzaralarına sahiptir. Eğer doğal güzelliklerle dolu ancak eğlenceden uzak, sakinliğe yakın bir balayı geçirmek istiyorsanız burası tam size göre olabilir. Lofoten; sahip olduğu muhteşem manzaraları, kırmızı evleri ve sakinliği ile sizi kendine hayran bırakacak!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: