BLOG

BLOG

Kış Fotoğrafları Çekebileceğiniz 7 Masalsı Destinasyon


Kış Fotoğrafları Çekebileceğiniz 7 Masalsı Destinasyon

Üzerinizde yaşadığımız kadim ve köklü topraklar, her mevsim apayrı bir güzellik vadediyor. Kış aylarında ise bu toprakların güzelliği, kelimenin tam anlamıyla katmerleniyor. Bembeyaz karlarla örtünen doğal güzellikler, göller, ağaçlar ve çok daha fazlası; eşine benzerine az rastlanır fotoğraf kareleri vadediyor. İşte birbirinden güzel kış fotoğrafları çekebileceğiniz harika destinasyonlar! 

 

Kapadokya 

Kapadokya

Kapadokya, yaklaşık 60 milyon yıl önce oluşan bir doğa mucizesi! Güllüdağ, Hasan Dağı ve Erciyes'in püskürttüğü kül ve lavların zaman içinde hem rüzgârın hem yağmurun etkisiyle şekillenerek oluşturduğu destansı bir bölge. Büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Kapadokya, üzerinde uçan balonların da etkisiyle masalsı atmosferini perçinliyor. Bölgenin en ünlü simgelerinin başında ise Peribacaları yer alıyor. Peribacaları'na mağara otelleri ve yeraltı şehirleri eşlik ediyor. Kapadokya ayrıca "Güzel Atlar Diyarı" olarak da biliniyor. Bunun sebebi ise bölgedeki yılkı atları. Kısacası Kapadokya, tüm güzellikleriyle kış aylarında kartpostal tadında fotoğraf kareleri yakalamanız için harika bir destinasyon.

 

Abant Gölü

Türkiye'de kış destinasyonu denildiği zaman akla ilk gelen noktalardan biri de Abant. Bolu kentinin sınırları içerisinde yer alan Abant, İstanbullular ve Bolu'ya yakın diğer kentlerde yaşayanlar tarafından hafta sonu kaçamakları için de tercih ediliyor. Kış aylarının belli bir dönümünde tamamen donan Abant Gölü, fotoğraf çekmeyi sevenlerin büyüleyici kareler yakalamasına aracılık ediyor. Donan göl dışında Abant'ın beyazla kaplanan genel atmosferinin de bir hayli etkileyici olduğunu söylemeden geçmeyelim.

 

Çıldır Gölü 

Kışın çetin yüzü ülkemizde etkisini göstermeye başladığı zaman Çıldır Gölü, bambaşka bir dünyaya dönüşüyor. Donan Çıldır Gölü'nün eşliğinde kızakla dört nala giden atlar ve buzu delerek avlanan balıklar, bu başka dünyanın en güçlü sembolleri olarak öne çıkıyor. Kelimenin tam anlamıyla bir masalı andıran aktiviteleri yakalamak size benzersiz fotoğraf kareleri sunuyor. Siz de Çıldır Gölü'nün uçsuz bucaksız bembeyaz atmosferini fotoğraflarınıza taşıyabilirsiniz. 

 

Akdamar 

Van şehrinde yer alan Akdamar, tam olarak Van Gölü'nün içindeki adada konumlanıyor. Ermeni mimarisinden esintiler sergileyen bölgenin en önemli örneklerinin başında, Akdamar Kilisesi geliyor. Hem Van Gölü'ne hem heybetli Artos Dağı'na karşı uzanan Akdamar, bembeyaz karlar altında benzersiz bir manzaraya sunuyor. Böylelikle Akdamar'ın benzersiz manzarası, kış aylarında fotoğraf karelerinizi süslemek için güçlü bir adaya dönüşüyor. 

 

Sarıkamış 

Sarıkamış

Kars Sarıkamış, kristal karların memleketi! Sarıkamış'a yağan bu bambaşka kar, âdeta yıldızlar yere inmiş gibi bir tablo oluşturuyor. Bembeyaz karlarla kaplandığı zaman masalsı bir atmosfere bürünen Sarıkamış, sizi içinde bulunduğunuz dünyadan söküp alıyor. Türkiye'de kış destinasyonu denildiğinde akla ilk gelen yerlerden olan Sarıkamış, kartpostal tadında görseller sunuyor. 

 

Yedigöller

Yedigöller, öne çıkan kış destinasyonları listemizde Bolu'da yer alan ikinci durağımız. Her mevsim bambaşka bir güzelliğe bürünen Yedigöller, kış aylarında da doğaüstü bir güzellik sergiliyor. Oksijen deposu ormanlarıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Yedigöller, aynı zamanda kış aylarında fotoğraf çekmek için son derece uygun bir destinasyon. 1965 yılından beri de Millî Park statüsünde olan Yedigöller'de fotoğraflarınızı renklendirecek çok sayıda kare yakalayabilirsiniz. Dilerseniz ahşap evlerde konaklayarak da doğayla kucaklaşma sürenizi uzatabilirsiniz. 

 

Sapanca 

Türkiye'deki kış destinasyonu listelerinin olmazsa olmazı tabii ki Sapanca Gölü. Yılın her mevsiminde ziyaret etmek ve fotoğraflamak için ideal bir adres olsa da kışın tamamen büyüleyici bir yapıda ziyaretçilerinin karşılarına çıkıyor. Karlar altında kalan Sapanca Gölü, ambiyansıyla fotoğraflarınızda kartpostal etkisi yaratabilir. 

 

Huzurlu Bir Kış Tatili İçin: Elite World Grand Sapanca

Doğanın kalbinde, fotoğraf çekmekten fazlasını yapmak ve huzur dolu bir konaklamanın keyfini çıkarmak için Elite World Grand Sapanca'da konaklayabilirsiniz. Sırtlarına yemyeşil ağaçları, karşısına da Sapanca Gölü'nü alarak mavi ve yeşilin buluştuğu özel bir lokasyonda bulunan Elite World Grand Sapanca, eşsiz bir doğa tatili sunuyor. Konfor dolu ve Sapanca Gölü manzaralı odalarını misafirlerine açan otel, unutulmaz bir kış tatili vadediyor. Otelde hemen yerinizi ayırtmak ya da daha fazla bilgi almak için Elite World Grand Sapanca'yı ziyaret edebilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: