BLOG

BLOG

Kış Aylarında Arkadaşlarınızla Birlikte Yapabileceğiniz Heyecan Dolu Sporlar


Spor her mevsim güzel olsa da kışın bembeyaz ve masalsı bir atmosferde daha heyecanlı hâle gelebiliyor. Son yıllarda giderek daha popüler olan kış sporları, her sporsevere hitap edebilecek alternatifler barındırıyor. Siz de bu alternatifler arasından arkadaşlarınızla yapabileceğiniz spor türlerine yönelmek istiyorsanız en doğru adrese geldiniz.

 

Kayak

Kayak

Kayak, kış sporları denildiği zaman hemen hemen herkesin aklına gelen ilk seçeneklerden biri. Çok sayıda alt türü bulunan bu spor, kış tatilinin de önemli bir parçası. Bembeyaz bir pistin üzerinde kayarken tepeden aşağıya doğru kendinizi bırakmanızla heyecan kat sayınız artmaya başlar. Slalom yaparken ve rampalardan atlarken vücudunuzda hissettiğiniz adrenalin de aynı şekilde. Ülkemiz genelinde popülerliğini giderek artıran kayak sporunu siz de deneyebilirsiniz. Dilerseniz arkadaşlarınızla yarışarak bu keyfi katlayabilirsiniz.

 

Kar Raftingi 

Kar raftingi, heyecanı ve eğlenceyi sonuna kadar hissedebileceğiniz bir diğer kış sporu. Özellikle rafting sevenlerin kış aylarının gelmesiyle tercih ettiği bu sporu grup hâlinde yapabilirsiniz. Bildiğimiz raftingin kar üzerinde yapılan bir versiyonu olan kar raftingi için özel üretim bir şişme bot kullanılıyor. Bu botlar dört ya da sekiz kişilik oluyor. Ekibinizle, tıpkı raftingde olduğu gibi, kar raftinginde de şişme botunuza hız kazandırmaya çalışıyorsunuz. Bu heyecan ve eğlence dolu anlarda engel olarak ise karşınıza dalgalar değil, suni tümsekler ve çukurlar çıkıyor. 

 

Snowboard

Snowboard, ekstrem kış sporları arasında yer alıyor. Dolayısıyla kış sporlarında aradığınız heyecanı snowboard yaparken bulabilirsiniz. Kayağı andıran snowboard için kayağın biraz daha havalı hâli diyebiliriz. Özel bir board kullanılarak yapılan bu spor, özel bir kayma tekniği ile yapılıyor. Snowboard da kendi içinde farklı stillere ayrılıyor. Bu stiller, sporu gerçekleştirmek için kullanacağınız boarda da yön veriyor. Hem bireysel hem grup hâlinde yapılabilen snowboard, yapması kadar izlemesi de heyecan veren bir kış sporu. 

 

Körling 

Körling; takımda hâlinde oynanan, eğlence ve heyecanın katlandığı bir kış sporu. Amerika'da epey yaygın olan körling, Türkiye'de de giderek daha fazla sporsevere ulaşmayı başarıyor. Buzdan bir pist üzerinde oynanan körlingde spor aleti olarak granitten yapılan, dairesel bir taş ve fırçaya benzer özel bir sopa kullanılıyor. Karmaşık bir yapısı olan bu sporda asıl amaç, iç içe halkalardan oluşan hedefin içinde granit taşı durdurmak. Yüksek dikkat isteyen oyunda stratejik hamleler öne çıkıyor. Körling, bu yönüyle "buz üstü satranç" olarak da anılıyor.

 

Buz Tırmanışı

Buz Tırmanışı

Buz tırmanışı, heyecandan daha fazlasını isteyenlere hitap ediyor. Genellikle yüksek doz adrenalin arzu edenlerin ilgilendiği bu spor, klasik dağ tırmanışının buzda yapılan versiyonu. Buz tırmanışı yapmak isteyenler, donmuş şelalelerden buzullara kadar farklı alanlara yöneliyor. Bu sporun ne kadar tehlikeli ve zor olduğundansa bahsetmeye gerek yok. Siz de arkadaşlarınızla heyecan dolu bir maceraya atılmak için buz tırmanışı yapmak istiyorsanız bir hayli dikkatli olmalısınız. 

 

Snowkiting

Snowkiting ya da Türkçeleştirilmiş ismiyle uçurtma kayağında buzun ya da karın üzerinde kayarak süzülmek için bir tür uçurtmadan yardım alınıyor. Keyifli ve adrenalin dolu bir spor türü olan snowkiting için önce eğitim almak, sonra yeteri kadar antrenman yapmış olmak gerekiyor. Aksi hâlde eğlenceli olduğu kadar tehlike de yaratabilen bu spor dalı yüzünden zarar görebilirsiniz. Kendinizi hazır hissettiğinizde arkadaşlarınızla eğlencenin dibine vurabilirsiniz.

 

Arkadaşlarıyla Kış Sporu Yaparak Eğlenmek İsteyenlerin Adresi: Adventure Park

ATV

Adventure Park; Türkiye'nin en özel sonbahar ve kış destinasyonları arasında gösterilen Sapanca'da, Elite World Grand Sapanca bünyesinde bulunuyor. Heyecan ve eğlence dolu anlar yaşamanıza olanak tanıyacak Adventure Park'ta hem adrenaline doyacağınız hem kendinizi doğanın kollarına bırakabileceğiniz aktiviteler yer alıyor. Dilerseniz ATV ile safari turu yapabilir ya da ormanda yürüyüş yaparken doğayı keşfedebilirsiniz. Yorulduğunuzda lüks odanıza çekilerek dinlenebilirsiniz.

Hem yetişkinlere hem çocuklara yönelik özel alanlar bulunan Adventure Park'ı ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilir, dilerseniz hızlı bir şekilde rezervasyon yaptırabilirsiniz.