BLOG

BLOG

Kış Aylarında Düzenli Spor Yapmak İçin 8 Güçlü Motivasyon Kaynağı


Kış Aylarında Düzenli Spor Yapmak İçin 8 Güçlü Motivasyon Kaynağı

Yaz günlerinin sıcacık enerjisi, kendini kış mevsiminin huzurlu manzaralarına ve tertemiz havasına bıraktı bile! Ortaya çıkan bu tabloya kış aylarında spor yapmanın hastalığa davetiye çıkaracağı gibi yaygın, ancak bir o kadar da yanlış bir düşünce de eşlik ediyor. Oysa kış aylarında spor yaparak sağlıklı yaşam alışkanlıklarınızı devam ettirebilirsiniz. "İyi hoş da hiç içimden gelmiyor." diyorsanız kış aylarında düzenli spor yapmanın faydalarını keşfedebilirsiniz. İşte, kış aylarında düzenli spor yapmak için 8 güçlü motivasyon kaynağı!

 

Kış Aylarında Spor Yaparak Daha Fazla Kalori Yakabilirsiniz 

Havalar soğumaya başladıkça vücut, olabildiğinde çok kalori depolamaya başlar. Depolanan bu kaloriler, soğuk kış günlerinde vücudun kendini sıcak tutmasına yardımcı olur. Vücut tarafından yapılan bu metabolik hazırlık, kış aylarının getirdiği hareketsiz yaşam tarzıyla birleşince bedene kilo olarak geri dönüyor. Neyse ki bu alışkanlığı yıkmak için spor yapmanız durumunda daha çok kalori yakabilirsiniz. Bunun nedeni ise vücudun kendi ısısını korumak için daha fazla efor sarf etmesi ve depoladığı yağları yakmaya başlaması.

 

Kışın Spor Yaparak Yaz Aylarına Fit Girebilirsiniz

Kışın Spor Yaparak Yaz Aylarına Fit Girebilirsiniz

Yaza hazırlık yapmak ve spora başlamak için genellikle havaların ısınmaya başlaması beklenir. Bu yaygın yanılgının altında ise fazla kilolardan kurtulmanın ve fit bir görünüme kavuşmanın kısa zaman içinde gerçekleşeceği düşüncesi yatıyor. Elbette gerçekler pek öyle değil. Mucizevi bir şekilde kalori yakmak ve fit görünüme sahip olmak mümkün olmuyor. Yaz için böyle bir hedefiniz varsa spor yapmaya kış aylarında başlayarak amacınıza ulaşabilirsiniz.

 

Vücudunuzu Dinç Tutabilirsiniz

Kış mevsiminde spor yapmayı tercih etmek, vücudunuzu dinç tutmak için ideal bir fırsat olabilir. Özellikle soğuk havalar nedeniyle üşüseniz de spor yaparak kan akışını hızlandırabilirsiniz. Sporla ısınan vücut, daha fazla suya gereksinim duyar. Bu nedenle günlük 2-3 litre su tüketebilir, zararlı toksinlerin vücudunuzdan atılmasını sağlayabilirsiniz. Böylelikle vücudunuzun dinç kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

 

Kışın Spor Yapmak Mutluluğun Formülü Olabilir 

Kış aylarında spor yapmanın enerji dolu etkisiyle hiç tanıştınız mı? Kışın günlerin kısalması, güneş ışığından faydalanamamak gibi faktörlerden dolayı kendinizi mutsuz hissetmeniz mümkün. İşte tüm bu olumsuz etkileri kış aylarında spor yaparak ortadan kaldırabilirsiniz. Yapılan bilimsel araştırmalar, kış aylarında spora yönelmenin depresyon gibi psikolojik rahatsızlıkların etkisini azaltabildiğini gösteriyor.

 

D Vitamini Eksikliğinizi Giderebilirsiniz

D Vitamini Eksikliğinizi Giderebilirsiniz

Kış mevsimi boyunca güneş ışığından yararlanma olanağının azalması sebebiyle D vitamini eksikliği meydana gelebiliyor. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmamak veya D vitamini eksikliğinizi gidermek için kış sporlarına yönelebilirsiniz. Kış sporları genelde açık havada yapıldığından güneş ışığından daha fazla yararlanabilir, D vitamini dengenizi koruyabilirsiniz. 

 

Kaslarınızın Açılmasını Sağlayabilirsiniz

Kaslarınızın Açılmasını Sağlayabilirsiniz

Havaların soğumasıyla hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, kasların yumuşamasına ve atıl kalmasına neden olur. Bu yüzden eklem bölgelerinizde sorunlar meydana gelebilir. Böylesi olumsuz bir tablonun oluşmasına izin vermemek için düzenli olarak spor yapmak büyük bir önem taşıyor. Kış mevsimini spor yaparak değerlendirmeniz durumunda vücudunuzdaki kas gruplarınızı etkili şekilde hareket ettirebilirsiniz.

 

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirebilirsiniz

Yılın hangi dönemi olursa olsun, spor yapmak kan basıncınızı artırır. Dolayısıyla bağışıklık sistemi hücreleri vücudunuzda daha hızlı bir şekilde dolaşmaya başlar. Spor sonrasında yaklaşık dört saat boyunca hızlı dolaşım devam eder. Sporun bu faydalı yönünden yararlanmak için mevsim gözetmeden düzenli bir şekilde spor yapmanız gerekiyor. Bununla birlikte bilimsel araştırmalar, spor yapanların viral ve bakteriyel enfeksiyonları daha kolay şekilde atlatabileceğini gösteriyor.

 

Kalp ve Damar Sağlığınızı Koruyabilirsiniz 

Kışın aylarının soğuk günlerinde spora yönelmek kan basıncınızı artırdığından kalp ve damar sağlığı üzerinde de olumlu bir etki yaratıyor. Spor yaparak kan basıncınızı artırmak, kalbinize temiz kan pompalanması manasına geliyor. Böylelikle kalbiniz de vücudunuza temiz oksijen pompalayabiliyor. Bunun yanı sıra sıcak havalar damarları genişleterek damar duvarlarında olumsuz etkilerken soğuk havalar dengenin kurulmasına yardımcı oluyor. 

 

Kış Aylarında da Keyifle Spor Yapmak İçin Aradığınız Her Şey Fit Life SPA & Health Center'da 

fit life spa

Elite World Hotels & Resorts'un konforlu ve lüks dünyasının bir parçası olan Fit Life SPA & Health Center, kış aylarında da spor yapmak isteyenler için en doğru adreslerden biri. Fitness salonu, açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna gibi imkânları tek çatı altında sunan Fit Life SPA & Health Center'da egzersiz yaptıktan sonra Vitamin Bar'da sağlıklı içeceklerinizi yudumlayarak sporun keyifli yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

Siz de zaman kaybetmeden Fit Life Spa & Health Center'da spora başlamak veya ayrıntılı bilgi sahibi olmak için Elite World Hotels & Resorts'un web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: