BLOG

BLOG

İSTANBUL VE ÇEVRESİNDE DIŞ MEKAN DÜĞÜN FOTOĞRAFI ÇEKEBİLECEĞİNİZ 10 LOKASYON


 

Yeni evlenen çiftler için dış mekan çekimlerinin ayrı bir yeri var. Ne de olsa nikaha ya da düğüne dair tüm telaşlar geçiyor, yerine yalnızca hatıralar kalıyor. Özenle döşenen yeni bir evin duvarlarına en çok yakışan da elbette nezih ve ferah mekanlarda çekilen düğün fotoğrafları oluyor.

Dış mekan çekimi için mutlaka düğün gününü tercih etmek zorunda değilsiniz. Günlerce önceden çekim düzenleyip aynı zamanda saç ve makyaj provası yapanlar da var, gelinliği ikinci kez giymek için dış çekimi fırsat bilenler de... Önemli olan ilişkinizi en güzel yansıtan manzarayı arkanıza alabilmek. İstanbul ve çevresi için böyle bir mekan arayışındaysanız işte düğün fotoğraflarında en çok tercih edilen 10 lokasyon:

 

1. Şile

Gün batımında kumsal fotoğrafı hayal eden gelin ve damatların en yaygın tercihlerinden biri Şile. Kumların üzerine kocaman bir kalp çizmek yazısız bir kural gibi. Çekimde size eşlik edecek bir evcil hayvanınız varsa manzara daha da güzelleşiyor. Söz konusu deniz kenarı olunca, buram buram romantizm kokmak isteyebilirsiniz. Ancak düğünden sonra yapılan çekimlerde, eğlenceli bir su savaşını da ölümsüz hale getirebileceğinizi aklınızda bulundurun. Sahilde fotoğraf çekiminin ücretsiz olması ayrı bir avantaj.

 

2. Kilyos

Yeni bir hayata en doğal haliyle adım atmak isteyen gelin ve damatlar için bir diğer adres de Kilyos. "Trash the dress" adı verilen konsept çekimlerde, çiftler kumların üzerine yatarak aşklarını ilan edebiliyor. Dilerseniz gece saatlerine kadar sahilde kalabilir ve led ışıklar eşliğinde de şık pozlar verebilirsiniz.

 

3. Büyükada

Büyükada

Trafiğe kapalı yollar, sessiz sakin sokaklar ve çiçekler içinde evler... Büyükada bu özellikleriyle İstanbullular için benzersiz bir alternatif olmayı başarıyor. En mutlu anılarınızı aynı zamanda huzur içinde hatırlamanın en garantili yolu da, Büyükada'nın şahane begonvillerini arka plana dahil etmek. Çekim için kararınız Büyükada ise düğün günü dışında bir gün seçmek zorundasınız, bu kesin. İki kez gelinlik ya da damatlık giyecek olmak ise pek de büyük fedakarlık gibi düşünülmemeli. Ne kadar harcama yaptığınızı göz önüne alıp kostümün hakkını da ona göre vermelisiniz!

 

4. Kuzguncuk

İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Kuzguncuk semtindeki rengarenk evler, beyazlar içindeki ziyaretinizi bekliyor. Köşkler, yalılar, sinagoglar ve kiliseler ile Kuzguncuk'un tarihi atmosferi çok şık fotoğraflar sunuyor. Nostaljik görüntüler için Perihan Abla Sokağı'nı mutlaka çekim listenize dahil etmelisiniz.

 

5. Balat

Kuzguncuk'un tek bir rakibi varsa o da Balat olabilir. Fatih ilçesinde yer alan bu semt, renkli evleri ve dar sokakları ile dikkat çekiyor. Pek çok dizi ve film için de Balat'ın tercih edildiği düşünülürse seçiminiz estetik açıdan son derece isabetli sayılabilir. Renkli kapıları bir bir arkanıza alabilir, Fener Rum Erkek Lisesi'nden nostaljik kafelere kadar pek çok mekanı manzaraya dahil edebilirsiniz.

 

6. Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

Kalbi doğadan ve yeşillerden yana olanlar için Emirgan Korusu şık bir alternatif. Korunun alanı o kadar geniş ki, fotoğraf sanatçıları yanınızda spor ayakkabı bulundurmanızı tavsiye ediyor. İstanbul'u lalelerin sardığı bahar mevsiminde ise korudaki görsel zenginlik tam bir festivale dönüşüyor.

 

7. Yıldız Parkı

Ücretsiz girişiyle yüz güldüren Yıldız Parkı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde yer alıyor. Son derece geniş alana sahip olan bu parkın da yine en güzel zamanı bahar ayları. İlkbaharda çiçek açabileceğiniz gibi sonbaharda da sararan yapraklar arasında muhteşem yakın çekim fotoğraflar yakalayabilirsiniz.

 

8. Fenerbahçe Parkı

Anadolu Yakası'nda fotoğraf çekimi isteyenler için en çok tercih edilen mekanlardan biri Fenerbahçe Parkı. Kadıköy ilçesinde yer alan parkın alanı geniş, ulaşımı kolay ve girişi ücretsiz. Belediyeye ait otopark alanları da, düğün günü stresini ikiye katlamanızın önüne geçiyor.

 

9. Atatürk Arboretumu

Atatürk Arboretumu

İstanbul'a nefes aldıran yerlerden biri olan Atatürk Arboretumu, tam anlamıyla bir doğa harikası. Burada sarının, yeşilin ve kahverenginin tüm tonları var. Girişler ücretli ve randevuya tabii ancak düğün fotoğraflarınızı riske atmak istemiyorsanız burası doğru adres olabilir.

 

10. Rahmi Koç Müzesi

Renkli atmosferi ile düğün çekimlerinin en tatlı alternatiflerinden biri Rahmi Koç Müzesi. Müzenin özel gün çekimleri için çiftlere sunduğu özel paketler bulunuyor. En mutlu gününüzde, Moda Tramvayı ile bir hatıra fotoğrafı çekmek istemez misiniz? Elbette randevu almak şart. Hafta sonları müzenin yoğun olacağını göz önünde bulundurmalısınız. Hasköy'de yer alan müzeye kadar gelmişken, halkın arasına karışıp Hasköy İskelesi'ni de arka planınıza dahil edebilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Gelin Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Gelin Saç Aksesuarı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gelinlik Alışverişine Çıkarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?