BLOG

BLOG

GELİN SAÇ AKSESUARI SEÇERKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER


Gelin Saç Aksesuarı Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Hayalinizdeki düğünü gerçekleştirebilmenizin yolu; düğün mekânından konsepte, müziklerden yemek menüsüne kadar her bir detayda bütünlük oluşturmaktan geçiyor. Dolayısıyla ufak bir detay gibi görünse de düğün için tercih edeceğiniz saç ve aksesuar seçimi de son derece önemli! Bazı gelinler duvağın yanı sıra başka aksesuar kullanmak istemezken; bazıları duvakla uyumlu gelin taçları, abartılı çiçekler, kalın saç bantları gibi saç aksesuarları kullanmayı tercih edebiliyor. Peki, hepsi birbirinden güzel saç aksesuarları arasından bir seçim yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor? İşte gelinliğinizle uyumlu aksesuarlar seçmenize yardımcı olacak rehberimiz!

 

Düğün konseptinizi göz önünde bulundurun

Bir gelin adayı için gelinlik seçiminden sonraki en önemli karar, gelin saçı modelidir. Çünkü düğün gününüz, saçlarınızın güzelliğini sergilemek için oldukça doğru bir zamandır. Bu noktada düğün konseptiniz size ipucu verecek ilk nokta olmalıdır. Daha sonra saçınızın formu, gelinliğinizin modeli gibi konuları da göz önünde bulundurarak hangi aksesuarların sizi tam anlamıyla yansıtacağını düşünmeniz gerekir.

 

Aksesuar seçimine saçınızda değişiklik yaptıktan sonra karar verin

Pek çok gelin adayı, saç trendlerini yakalamak adına düğünden önce saç renginde ve modelinde değişiklik yapmak isteyebilir. Ancak saç aksesuarları, her renk saçta ve her farklı modelde başka görünecektir. Bu nedenle, saç aksesuarı seçerken düğüne kadar saçınızda herhangi bir değişiklik yapmayacağınızdan emin olmalı; böyle bir planınız varsa saçınızı değiştirdikten sonra aksesuar bakmaya başlamalısınız.

 

Önce gelin saçı modelinizi belirleyin

Saç aksesuarı seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da gelin saçı modeli olarak karşımıza çıkar. Aksesuarlar tamamen saç modeline göre seçileceği için, öncelikle gelin saçına karar vermek gerekir. Örgülü bir saç modeline farklı aksesuar, dağınık topuza farklı aksesuar yakışabilir. Gelinlik ve düğün konseptini göz önünde bulundurarak seçeceğiniz saç modelinin ardından aksesuarlar konusunda bir seçim yapabilirsiniz.

 

Düğün mekânının özelliklerini değerlendirin

Düğün mekânı da aksesuar seçimine yön verecek detaylar arasındadır. Örnek vermek gerekirse bir otel düğününde taşlı taç benzeri saç aksesuarları kullanabilecekken, bir kır düğününde çiçeklerle hazırlanmış bir taç veya tokanın kullanılması daha doğru olacaktır. Bu nedenle düğün mekânı da göz önünde bulundurularak bir saç aksesuarı seçimi yapılmalıdır.

 

Yüz şeklinize uygun bir seçim yapın

Saç aksesuarı seçerken dikkat edilmesi gerekenlerden biri de yüz şeklidir. Örneğin; yuvarlak bir yüz şekline sahip olan gelin adayları, yüzü uzun gösterecek yüksek tasarımlar tercih etmelidir. Her tasarım her yüze yakışmayabilir. Bu nedenle karar vermeden önce farklı saç aksesuarlarını denemeli, daha sonra karar vermelisiniz.

 

Farklı tarz ve renklerde saç aksesuarları deneyin

Yukarıda saydığımız tüm bu noktaları göz önünde bulundurarak size en uygun saç aksesuarını seçebilirsiniz. Bu noktada size verebileceğimiz bir diğer tavsiye de gelin saç aksesuarı konusunda çok fazla seçenek ve yaratıcı model olduğundan farklı tarz ve renklerdeki aksesuarları deneyerek seçim yapmanızdır. Karar vermeden önce detaylı araştırma yapmalı, bolca model görmeli ve denemelisiniz. Bu sayede sonrasında size en uygun seçimi rahatlıkla yapabilirsiniz.

 

Elite World Hotels & Resorts; şık mekânları ve eğlenceli konseptleri ile düğün gününüzde mutluluğu ve estetiği sizlere aynı tepside sunuyor. Düğün ve nikâh paketleri hakkında bilgi almak için:

Elite World Grand İstanbul Basın Ekspres Düğün

Elite World Grand İstanbul Küçükyalı Düğün

Elite World İstanbul Florya Düğün

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Gelin Bohçası Geleneği Hakkında Bilmeniz Gerekenler

2019 Yılında Evleneceklere Özel Gelin ve Damat Saçı Önerileri

Gelin Makyajını Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Gelin Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Gelinlik Alışverişine Çıkarken Nelere Dikkat Etmeliyiz