BLOG

BLOG

KIŞ AYLARINDA EVLENECEKLERE MEKÂN SÜSLEME KONSEPT ÖNERİLERİ


Evlenecek çiftler, hayatlarının en özel günlerinden biri olan düğün günlerinde her şeyin kusursuz olmasını isterler. Tam da bu nedenle düğünleri için özellikle yaz mevsimini tercih ederler. Çünkü güneşli yaz günleri, çiftlere birçok farklı konsept seçeneği sunar. Peki ya kışın evlenecekler? Onların bu konuda seçenekleri yok mu? Elbette var! Yukarıda bahsettiğimiz yaygın görüşün aksine, son yıllarda çiftler düğün yapmak için yaz ayları kadar kış aylarını da tercih ediyorlar. Kış mevsiminin kendine has büyüsü, gerçekten düğünlere bambaşka bir atmosfer katıyor! Biz de bu nedenle, bu yazımızda kış aylarında evleneceklere özel mekân süsleme konsept önerilerinde bulunacağız. Eğer siz de bir kış düğünü yapmayı planlıyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

 

1. Dağ evi konsepti

Kış düğünleri için genelde kapalı mekânlar tercih edilir. Eğer sadece yakın arkadaşlarınız ve ailenizin eşlik edeceği sade bir düğün yapmayı planlıyorsanız, düğün mekânı olarak bir butik otel tercih edebilirsiniz. Bunun için bir kış oteli seçerek mekânın süslemelerini dağ evi konseptinde hazırlayabilirsiniz. Bir düşünsenize; sıcacık şömineden etrafa yayılan çıtırtılar eşliğinde en sevdiğiniz insanlarla birlikte bu özel günü geçiriyorsunuz… Gerçekten böylesi bir düğün hem sizin için hem de misafirleriniz için unutulmaz olacaktır!

 

2. Kış romantizmi

Kış mevsiminin zaten kendine has bir romantizmi vardır. Siz de bu muhteşem atmosferi, mekânın içerisinde kullanacağınız süslemelerle ikiye katlayabilirsiniz. Mekân süslemelerinde kullanılan odun parçaları, ortamla uyumlu romantik mumluklar gibi kışa özel aksesuarlar düğününüzü son derece romantik bir kış düğününe çevirerek yaz düğünlerini gölgede bırakabilir!

 

3. Doğadan süslemeler

​​​​​​doğadan süslemeler

Kış düğünlerinde kullanabileceğiniz bir diğer hoş önerimiz de doğal malzemelerle hazırlanmış mekân süslemeleri. Bu konuda sınırsız seçeneğe sahipsiniz ve seçeceğiniz malzemeler tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış! Mesela çam ağacı görüntüsüne sahip süsleri sandalyelerinize dolayabilir; masaları mumlarla ve kozalaklarla süsleyebilirsiniz.

 

4. İncinin zarafeti

Genelde kapalı mekânlarda organize edilen kış düğünleri konusunda mekân ışıklandırması son derece önemlidir. Loş bir ışıklandırma, ortamın romantik atmosferini harika bir şekilde tamamlayabilir. Bu tarz bir ışıklandırma ile aydınlattığınız düğün mekânınızın süslemelerinde ise incinin zarafetinden yararlanabilirsiniz. Emin olun, incinin zarif ışıltısı düğününüze çok yakışacaktır!

 

5. Balo konsepti

balo

Oteller, tarihî köşkler veya yalılar, görkemli kış düğünleri için son derece ideal mekânlardır. Eğer siz de böylesine gösterişli bir düğün yapmak istiyorsanız, düğün mekânı olarak böyle bir yeri veya bir balo salonunu tercih edebilirsiniz. Mekân süslemelerinde ise bordo, zümrüt yeşili gibi koyu renklerle birlikte altın detaylar kullanabilir ve düğününüzün kraliyet balosu tadında geçmesini sağlayabilirsiniz.

 

6. Kış bahçesi 

Cam duvarlı kış bahçeleri, açık alanda düğün yapmak isteyenler için son derece ideal olabilir. Böyle bir mekânda misafirleriniz kendilerini açık havada bir kır düğünündeymiş gibi hissedecektir. Şeffaf duvarlarıyla insanın içini açan kış bahçesine ise renkli çiçekler, şeffaf sandalyeler ve kar kristalleri süslemeleri çok yakışacaktır!

 

7. Kırmızı yılbaşı

Kırmızı yılbaşı

Kış mevsiminin keyfine keyif katan yılbaşı, kış düğünleri için de son derece ideal bir konsept önerisidir. Kırmızı yılbaşı çiçekleri, çam yaprakları ve kozalakların kullanıldığı sandalye süslemeleri düğününüze benzersiz bir hava katabilir. Kürkler, kareli battaniyeler kullanarak da düğününüze kış ruhunu yansıtabilirsiniz. 

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

İlkbahar Aylarında Düğün Yapacaklara Tavsiyeler 

Kır Düğünü Yapacaklara Tavsiyeler

Farklı Bir Düğün Hayal Edenler İçin 9 Öneri

Kış Düğünü Yapacaklara Tavsiyeler