BLOG

BLOG

KIR DÜĞÜNÜ YAPACAKLARA TAVSİYELER


 

Son dönemlerin en çok tercih edilen düğün konseptlerinden biri olan kır düğünü, ilkbahar ve yaz mevsimlerinin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Özellikle doğayı seven çiftlerin tercih ettiği kır düğünleri, açık havada çiçeklerin ve yeşilliklerin arasında muhteşem süslemeler eşliğinde yapılıyor. Peki, kır düğünü yapmak isteyen çiftlerin nelere dikkat etmesi gerekir? Merak ettiğiniz tüm soruların cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.

Hava Durumu

Kır düğünü yapacak kişilerin en büyük korkularından biri de şüphesiz ki hava durumudur. Aniden yağmur yağması ya da havanın soğuk olması durumunda kır düğünü, hem çift hem de davetliler için kabusa dönüşecektir. Böyle bir talihsizlik ile karşılaşma şansınızı azaltmak için hava durumunu önceden öğrenmeli ve mekan sahibine tercih ettiğiniz ayın genel hava durumunu sormalısınız.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Düğün Günü Yapmanız Gerekenler

Mekan Seçimi

Kır düğünü için vazgeçilmez mekanlar, çiçeklerle ve ağaçlarla dolu bahçelerdir. Sadece düz bir bahçe yerine dilerseniz havuzun da olduğu bir yerde düğününüzü yapabilirsiniz. Düğünden önce gerek internetten araştırma yaparak gerekse de tecrübeli kişilerin önerilerinden yola çıkarak süslemeler hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Masa ve sandalye süslemelerini kır düğününe yakışır renklerde yapmalısınız. Yeni sezonun renkleri arasında; beyaz-pembe, beyaz-sarı, beyaz-mor gibi renkler yer alıyor. Sadelikten yana iseniz bembeyaz masa ve sandalyeler de yaptırabilirsiniz. Dilerseniz sadece gelin-damat masasını farklı bir renk yaparak dikkatleri o yöne çekebilirsiniz.

 

Kır Düğünü için Gelinlik

Gelinliğinizi hem daha rahat hem de abartıdan uzak modeller arasından seçmelisiniz. Basacağınız zeminin toprak ya da çim olduğunu unutmadan rahatça dans edebileceğiniz ve hareket edebileceğiniz bir gelinlik tercihinde bulunmalısınız. Prenses modeller yerine A kesim ya da balık tasarımları inceleyebilirsiniz. Dilerseniz kısa gelinlik modellerini de seçenekler arasına ekleyebilirsiniz.

 

Kır Düğünü için Ayakkabı Seçimi

Şüphesiz ki kır düğünü için önem verilmesi gereken en önemli konulardan biri de ayakkabıdır. Hem gelinliğin altında şık duracak hem de dans ederken ya da yürürken toprağa batmayacak bir tasarıma sahip olan ayakkabılar tercih edilmelidir. Düz zeminin aksine daha yorucu olan toprak zemin, ayakların kısa sürede ağrımasına neden olacaktır. Bu nedenle, bu gibi sorunlar ile karşılaşmamak için düz, topuksuz, kalın topuklu veya dolgu topuk modelleri arasından seçim yapmalısınız. Ayakkabınızın gelinliğin altından çok fazla görünmeyeceğini düşünerek rahatlığınıza öncelik vermelisiniz.

 

Saç ve Makyaj Seçimi

Koyu gözlerin, iddialı dudakların olduğu bir konsept yerine daha hafif bir göz makyajını ve sadece parlatıcı ile desteklenen dudakları tercih edebilirsiniz. Gelinliğinizi sade seçtiğinizi unutmamalı ve buna göre abartıdan uzak seçimler yapmalısınız. Şüphesiz ki saç modeli, gelinler için son derece büyük önem taşıyan bir durumdur. Saç modelinin nasıl olacağında düğün konsepti, gelinlik, makyaj, yüz hatları gibi pek çok unsur belirleyici olur. Saçlarınızda ise gelinliğinize uygun çiçekten yapılmış bir taç kullanabilirsiniz.

 

Gelin Çiçeği

Kır düğünü için gelin çiçeği seçecekseniz ayakkabınızın rengini, makyajınızı ve gelinliğinizi göz önünde bulundurarak tercih yapmalısınız. Dilerseniz ayakkabınız ile uyumlu renklere sahip bir model seçebilirsiniz. Ayrıca gelin çiçeği seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli şey, çiçeğin yapay seçilmemesidir. Doğa ile iç içe olacağınız bir ortamda yapay çiçek tercihinde bulunmanız konseptinize aykırı olabilir. Bulunduğunuz ortama uygun canlı çiçekler ile bütünlüğünüzü tamamlayabilirsiniz. Canlı çiçeklerin kısa sürede solduğunu unutmamalı ve gelin buketinizi düğün günü almalısınız. Aksi taktirde solmuş çiçekler güzelliğinize ve fotoğraflarınıza gölge düşürebilir. Gelin arabasında da aynı tür çiçekleri kullanarak genel bir bütünlük yakalayabilirsiniz.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: