BLOG

BLOG

5 ADIMDA DÜĞÜN FOTOĞRAFLARINIZ UNUTULMAZ OLSUN!


Düğün fotoğrafı

Eğlence organizasyonlarının artış gösterdiği son yıllarda, düğün fotoğraflarında da farklı çekimler ve pozlar dikkati çekiyor. Stüdyo çekimlerinin yerini alan düğün fotoğrafçılığı, aslında sanıldığı kadar da kolay bir iş değil.  Bu iş, alanında özgün ve deneyimli kişilerin elinden çıktığında güzel oluyor. O nedenle düğün öncesinde fotoğraf çekimi yapan kişilerle bir ön görüşme yapmak her zaman için fayda sağlıyor. Siz de en mutlu gününüzü anımsatan ve sembolize eden fotoğrafların kusursuz ve başarılı olmasını istiyorsanız öncelikle bir ön araştırma yaparak işe başlayabilirsiniz.

Yaşadığınız şehirdeki fotoğrafçıları tespit ederek onlarla iletişime geçebilirsiniz. Dilerseniz online ortamda da bir listeleme yapabilirsiniz. Çünkü artık düğün fotoğrafçılarının pek çoğu şehir şehir gezerek tüm çiftlerin mutluluğuna ortak olmaya çalışıyor. Bu nedenle internet üzerinden irtibat numarası ile iletişime geçeceğiniz fotoğrafçılardan da bilgi alabilirsiniz. Ayrıca düğün fotoğrafçısına birtakım sorular sormanız alacağınız hizmetin ne denli kaliteli ve başarılı olabileceğini sizlere bir nebze de olsa hissettirecektir. Bu bağlamda aşağıda yer alan hususları göz önünde bulundurarak sorular sorabilirsiniz.

 

1- Hangi Çekim Tarzı Kullanılacak?

Her fotoğrafçının kullandığı belirli bir çekim tarzı vardır. Kimisi hikâyeyi andıran geçişli çekimler yaparken, kimisi de çeşitli aksesuarlarla ve eşyalarla zenginleştirilmiş doğal çekimleri tercih eder.  Görüşme yaptığınız fotoğrafçı, sizin istediğiniz tarzda bir çekim yapmıyor olabilir. Bu nedenle bu soruyu, görüşme esnasında dile getirmeniz çekim konusunda karar vermenize yardımcı olacaktır.

 

2- İstenilen Yerde Daha Önce Çekim Yapıldı mı?

Bazı çiftler için diğer evlenmiş çiftlerde kullanılan aynı pozları kullanmak sorun yaratabilir. Yani örnek vermek gerekirse gelin adayı, çekim günü vereceği pozların ve arka plan doğallığının farklı ve özgün olmasını isteyebilir. Bu durumu tespit etmek için fotoğrafçıya tercih edilecek alanda daha önce çekim yapıp yapmadığını sorabilirsiniz.

 

3- Mekan Önerileriniz Neler?

Mekan önerisi

Düğün fotoğrafçıları için mekanda sınırlama yoktur. Çekim için ayırdığınız bütçeye ve ihtiyacınıza göre dilediğiniz ortamda çekim yaptırabilirsiniz. Ulaşım sorun yaratmadığı sürece ülkenin tüm güzel manzaralı bölgelerinde çekime gidebilirsiniz.  Burada önemli olan tek husus nasıl çekim istediğinize bağlıdır. Kış, deniz, kumsal veya sonbahar gibi farklı manzaralarda fotoğraflar istemeniz, çekim yapılacak mekan konusunda belirleyicidir.

 

4- Fotoğraflarda Nasıl Bir Düzenlemeye Gidiyorsunuz?

Çekim sonrası önemli olan asıl mesele, fotoğrafların düzenlenmesidir. Fotoğrafçının kullandığı fotoğraf makinesinin kalitesine ve gün ışığının varlığına bağlı olarak yapılacak düzenleme değişiklik gösterebilir. Kimisi yüzde belli bir düzenlemeye giderken kimisi renk dengesinde oynama yapabilir. Ancak önemli olan doğallıktan uzaklaşılmadan yapılan düzenlemedir. Yani tüm ayarlamalar ideal oranda yapılmalıdır. Zaten gün ışığı makyajınızı ve gülüşünüzü tüm bütünlüğüyle meydana çıkartacaktır.

 

5- Çekim Ne Kadar Sürecek?

Düğün fotoğrafı çektirmek istediğiniz gün çekimin ne kadar sürede biteceğini sorabilirsiniz. Tercih ettiğiniz mekan, yolculuk süresi, yaptırmak istediğiniz ek aile çekimleri gibi farklı durumlar, çekimin süresine etki edecektir. Örneğin; bulunduğunuz şehre uzak bir alanda çekime gittiğinizde zaten günün belirli bir süresi yolculuğa gidecektir. Dolayısıyla çekim süresi konusunda öncelikle siz kendinizi ayarlamalısınız. Zaten fotoğrafçı elinden geldiğince zaman ayarlaması konusunda size destek olmaya çalışacaktır. Ayrıca zaman konusunda sabırlı olmanız da sizin lehinizedir. Çabuk sıkılır ve bir an önce oldu bittiye getirirseniz, bu ruh haliniz yüzünüze yansıyacağı için fotoğraflarınız doğallığını kaybeder ve kötü bir görüntüye sebebiyet verebilir.

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Stressiz Düğün İçin 15 Öneri

Gelin Adayları için Hayat Kurtaran Öneriler

Evlilik Öncesi Sendromu Nedir?

Düğün Stresiyle Başa Çıkmanın 8 Yolu

Gelinlik Alışverişine Çıkarken Nelere Dikkat Etmelisin? Kiminle Gitmeli?