BLOG

BLOG

İSTANBUL TARİHİ YARIMADA YEME İÇME REHBERİ


İstanbul sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleri, olanakları ve dahası ile her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Bu olanakların ve güzelliklerin oluşumu, yüzlerce yıl içerisinde farklı medeniyetlerin katkısıyla gerçekleşmiştir. Bu kültürel yoğunluğun en fazla hissedildiği yerlerden bir tanesi ise İstanbul'un en eski yerleşimlerinden Tarihi Yarımada'dır. Boğaz, Marmara Denizi ve Haliç ile çevrili olan bu bölgedeki kültür, yeme içme hususunda da kendini göstermektedir. Tarihi Yarımada'da gezmek kadar yemek yemek de oldukça keyiflidir. Eğer siz de İstanbul Tarihi Yarımada'da nerede, ne yenir, merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin. 

 

Şehzade Kebap 

İddia ediyoruz daha önceden böyle bir şey yemediniz! Adeta Erzurum'un tüm milletlere bir armağanı olan cağ kebabını İstanbul'un göbeğinde yemeniz mümkün! Sirkeci'de yer alan Şehzade Cağ Kebap yiyenin vazgeçemediği ve asla unutmadığı lezzetlerden bir tanesi. Cağ kebabınızı yedikten sonra kadayıf dolması yemeyi de unutmayın!

Adres: Hoca Paşa, Hoca Paşa Sok., No: 6/4, Fatih/İstanbul

 

Baldır 

Baldır

Kaynak: https://www.yesempatik.com/baldir-sirkeci/

Sirkeci'de bulunan Baldır'daki etler 12 saatten uzun bir süre boyunca düşük sıcaklıkta pişiriliyor. Bir gün dinlenen etler zar, yağ ve benzeri parçalardan temizleniyor; özel soslar ve özel hazırlanmış ekmek ile servis ediliyor. Bu lezzeti kaçırmayın deriz! 

Adres: Hobyar, Aşir Efendi Cad., No: 15/A, Fatih/İstanbul

 

Sultanahmet Köftecisi Selim Usta 1920

İstanbul'da olan olmayan herkesin mutlaka tattığı, tatmak istediği ve tatmazsa büyük üzüntü duyacağı bir lezzet olan Sultanahmet Köftecisi Selim Usta, 1920 yılında temellerini atmış. %100 dana etinden köftelerin hazırlandığı mekânda baharat kullanılmıyor. Kuzu şiş, irmik helvası, köfte, piyaz gibi tatları da mutlaka denemek gerek!

Adres: Alemdar Mah., Divan Yolu Cad., No: 12, Fatih/İstanbul

 

Kral Kokoreç 

Eğer bu lezzeti tatmadıysanız hala geç kalmış sayılmazsınız! Bir klasik olan Kral Kokoreç, lezzet şenliği yaşamak isteyenlerin ortak mekânı. Baharatı, domatesi, biberi ve en önemlisi de kokoreci bol koyan mekânda ekmek arası ve porsiyon seçenekleri mevcut. Mekânın spesiyali olan dolmayı da denemeyi unutmayın!

Adres: Hobyar Mah., Büyük PTT Cad., No: 54, Fatih/İstanbul

 

Vefa Bozacısı 

Vefa Bozacısı

Hacı Sadık Bey'in İstanbul'da satılan bozaya yeni bir anlam kazandırması 1870 yılına, Arnavutluk Prizren'den buraya gelmesine dayanıyor. Bugünkü haliyle yani koyu kıvamlı, açık sarı renkli henüz yeni mayalanma kabarcıklarının oluştuğu andaki hafif ekşimsi tat, mekânın ilk imzası oluyor. 1876 yılına kadar seyyar bir şekilde satılan boza 1876 yılında mekâna geçiyor. Mekân 4 nesildir aile fertleriyle devam ediyor. Boza, Tarihi Yarımada'ya gelindiğinde mutlaka tadılması gerekenler arasında!

Adres: Vefa Cad., No: 66, Fatih/İstanbul

 

Hamdi Restaurant 

Şişli, Pera ve Eminönü'nde bulunan Hamdi Restaurant'ın geçmişi 1960'lı yıllara dayanıyor. Urfa Birecikli Hamdi Arpacı'nın Eminönü Yeni Camii'nin yanında açtığı ilk tezgâhı Hamdi Restaurant'ın hikayesini başlatıyor. Günümüzde burada Birecik kebabı, Urba kebabı, domatesli kebap, sebzeli kebap, fıstıklı kebap gibi oldukça önemli lezzetler bulunmakta. 

Adres: Tahmis Cad., Kalçın Sok., No: 11, Eminönü/İstanbul

 

Hafız Mustafa 1864 

Eğer tüm bunların üstüne şöyle lezzetli bir tatlı yemek istiyorum diyorsanız mekânınız tabii ki Hafız Mustafa 1864! İstanbul'da Taksim, Sultanahmet, Eminönü ve Sirkeci'de şubeleri bulunan Hafız Mustafa'da baklavalar, şekerlemeler, lokumlar, muhallebiler, pastalar ve içecekler bulunuyor. 

Adres: Hoca Paşa, Muradiye Cad., No: 51, Sirkeci/İstanbul

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: