BLOG

BLOG

EVDE UYGULAYABİLECEĞİNİZ 8 PRATİK CİLT BAKIM YÖNTEMİ


Işıl ışıl ve pürüzsüz görünen bir cilt, herkesin hayalidir. Böyle bir cilde sahip olmak insana kendisini gerçekten mutlu hissettirir. Ancak iş hayatı, sağlıksız beslenme, günlük koşturmacalar derken cilt bakımına zaman ayırmak giderek daha zor bir hal alabilir. Bu yazımızda evde uygulayabileceğiniz ve son derece pratik olan cilt bakım tüyolarını sizlerle paylaşacağız. Siz de bu basit yöntemlerle hayal ettiğiniz cilde kavuşabilirsiniz. İşte en pratik cilt bakım önerileri!

 

1. Yüz temizleme

yüz temizleme

Cilt bakımındaki en önemli adım cildin ve yüzün iyice temizlenmesidir. Temiz ve nemli bir cilt için yüzünüzü bol bol yıkamanız gerekir. Bunun için yüz temizleme jellerinden cilt tipinize uygun olan bir tanesini tercih edebilirsiniz. Temizleme sütleri de benzer şekilde yüz temizliği için kullanılabilir.

 

2. Tonik uygulama

Tonik uygulama

Yüz temizleme işleminin ardından tonik uygulaması yapılmalıdır. Bu sayede cilt gözenekleri temizlenir ve siyah nokta, sivilce oluşumu engellenebilir. Bunun için cilt tipinize uygun bir tonik veya kimyasal içermeyen gül suyu kullanabilirsiniz. Gül suyunu veya toniğinizi pamuğa dökün ve yüzünüzü silin. 10 dakika beklettikten sonra yüzünüzü durulayın.

 

3. Nemlendirici krem

Cildin temizlenmesi kadar nemlendirilmesi de önemlidir. Bunun için cilt tipinize uygun bir nemlendirici krem edinin. Ve cildinizi güzelce temizleyip arındırdıktan sonra cildinize uygulayın. Bu sayede cildinizin nefes aldığını ve beslendiğini hissedebilirsiniz.

 

4. Buhar banyosu

Siyah nokta ve sivilce oluşumu, hava kirliliği ve cildin aşırı yağlı olması sonucunda gözeneklerin tıkanması ile tetiklenebilir. Eğer evde siyah nokta temizliği yapmak isterseniz buhar banyosu yapabilirsiniz. Bunun için bir tencereye 3-4 parmak su koyup kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra yüzünüzü 10 dakika kadar belirli bir mesafeden buhara tutun. Cildiniz yumuşayıp gözenekleriniz açıldıktan sonra siyah noktaları hafifçe sıkarak temizleyebilirsiniz.

 

5. Peeling

Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için cildinizi ölü hücrelerden arındırmanız çok önemlidir. Bunun için peeling uygulamasını deneyebilirsiniz. Cildinize uygun bir peelingi dairesel hareketlerle cildinize uygulayın. Ardından ılık suya batırılmış bir havluyla yüzünüzü silin ve su ile durulayın.

 

6. Bal maskesi

Bal maskesi yüz temizliği için kullanılan pratik yöntemlerden biridir. Bunun için bir miktar balı yüzünüze sürün ve yarım saat bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz. Cildinizin daha pürüzsüz olacağını göreceksiniz.

 

7. Elma sirkesi maskesi

Elma sirkesini cilt temizliğinde tonik olarak kullanabilirsiniz. Özellikle cildiniz yağlıysa yağ oranını dengelemek ve cildinizi beslemek için son derece idealdir. Bunun için elma sirkesi ile maden suyunu karıştırın ve cildinize pamuk ile uygulayın. Yarım saat sonra cildinizi su ile durulayın.


8. Yoğurt maskesi

yoğurt maskesi

Yoğurt, cilde ferahlık, nem ve canlılık katan doğal bir besindir. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayarak siz de erken yaşlanma ve kırışıklıkları önleyebilirsiniz. Bunun için 1 çay bardağı yoğurt ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Cildinize sürerek yarım saat bekletin. Ardından soğuk su ile durulayın.


Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Yaz Aylarında Almamız Gereken Vitaminler

Avokadonun Belki Sizin de Bilmediğiniz 6 Faydası

Hindistan Cevizi Yağının Bilmeniz Gereken 11 Faydası

Yazın Bolca Tüketmeniz Gereken Vücudunuzun Su İhtiyacını Karşılayan 10 Sağlıklı Yiyecek