BLOG

BLOG

YAZ AYLARINA ÖZEL HEM HAFİF HEM LEZZETLİ 7 SERİNLETİCİ İÇECEK TARİFİ


Yaz aylarında sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte vücudumuzun su ihtiyacı artar, bu da beraberinde bir serinleme isteği getirir. Dolayısıyla yaz boyunca en iyi dostumuz soğuk su olur. Ama yine de canımız daha lezzetli, daha serin bir şeyler isteyebiliyor! Bu yazımızda; yaz aylarında keyifle tüketeceğiniz, serinletme garantili içecek tariflerine yer vereceğiz. Eminiz bu soğuk içecekler, bedeninizde sıcak kumlardan soğuk sulara atlama etkisi yaratacak! İşte yaz aylarına özel, hafif ve lezzetli 7 içecek tarifi…

 

1. Buzlu çay

Buzlu çay

Yaz aylarında en fazla tüketilen içeceklerden birisi, hiç şüphesiz soğuk çaydır. Çünkü hem çok pratik hem de az kalorili! İşte çay tutkunlarının sıcak havalarda çaya hasret kalmamasını sağlayacak, harika bir buzlu çay tarifi…

Malzemeler:

Yarım demlik siyah çay

Bir miktar şeker veya bal

1 tane limonun suyu

10 kalıp buz

Su

Hazırlanışı:

Öncelikle çayı demleyin ve biraz soğuduktan sonra bir sürahiye alın. İçine kalıp buzları atın. Buzlar eriyince limon suyunu ve bal veya şekeri ekleyin. Karışımınıza yeteri kadar su ekleyin ve birkaç saat buzdolabında bekletin. Ardından servis bardaklarına buz ekleyerek servis edebilirsiniz!

 

2. Naneli limonlu şerbet

Naneli limonlu şerbet

Bu tarifimiz de yaz günlerinde içinizi serinletecek türden. Üstelik içeriğindeki malzemeler ona sadece lezzet değil, sağlık da katıyor!

Malzemeler:

1 yemek kaşığı bal

4 adet limonun suyu

2 litre su

3 adet karanfil

10 dal taze nane

200 g toz şeker

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kabın içinde çalkalayın ve bu şekilde bir süre bekletin. Ardından suyu ekleyerek kaynatın. Soğuduktan sonra bir süre de buzdolabında bekleterek servis edebilirsiniz.

 

3. Pancarlı ayran

Pancarlı ayran

Yazın serinleten en sağlıklı içeceklerden biri olan ayranı bir de bu haliyle denemenizi tavsiye ederiz! İşte ezber bozacak bir ayran tarifi…

Malzemeler:

2 su bardağı yoğurt

2 küçük pancar 

4 su bardağı soğuk su

Nar taneleri 

Hazırlanışı:

Öncelikle pancarları haşlayın ve soğuduktan sonra blender ile püre haline getirin. Üzerine yoğurdu ekleyin ve karıştırın. Soğuk su ekleyerek ayranı hazırlayın. Üzerine nar taneleri ve buz ilavesi yaparak servis edebilirsiniz.

Ayrıca; bu yazımızı da okumayı unutmayın: Narın Faydaları

4. Soğuk kahve

Soğuk kahve

Kahve severler de yaz aylarında kahveye hasret kalmasın! Bu soğuk kahve tarifi sizi hem tok tutacak hem de serinletecek.

Malzemeler:

Buz kalıbı

Filtre kahve veya Türk kahvesi

Yarım su bardağı soğuk süt

Yarım çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

Kahvenizi normalde nasıl seviyorsanız, aynı şekilde bir buz kalıbını dolduracak miktarda hazırlayın. Ardından kalıplara yerleştirin ve buzlukta dondurun.  Yarım su bardağı soğuk süte yarım çay kaşığı tarçın ekleyin ve içerisine de istediğiniz yoğunluğa göre kahveli buz kalıplarınızdan atın. Soğuk kahveniz hazır! 

 

5. Ananaslı süt

Ananaslı süt

Faydaları saymakla bitmeyen ananas, bu yaz içeceğine hem sağlık hem de lezzet katıyor. Ananasın bağışıklık sistemini desteklemek, yüksek miktarda C vitamini içermek ve sindirime yardımcı olmak gibi faydaları olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Malzemeler:

1 halka ananas

1 su bardağı soğuk süt

Biraz Hindistan cevizi veya tarçın

Hazırlanışı:

Bu leziz içeceği anlık tüketmeniz gerekeceği için, 1 bardak şeklinde hazırlamanızı öneririz. Öncelikle halka ananası sütle birlikte, blender yardımıyla karıştırın. Ardından buzlu bardağa alın ve içerisine Hindistan cevizi veya tarçın ekleyin. Ananaslı sütünüz hazır!

 

6. Kavun suyu

Kavun suyu

Yazın vazgeçilmez meyvelerinden olan kavun, emin olun içecek formunda da çok lezzetli! Üstelik yüzde yüz serinletme garantili!

Malzemeler:

Soğuk kavun

1 yemek kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı bal

Buz kalıpları

Hazırlanışı:

Dolapta bekletilmiş soğuk kavunu dilimleyin ve 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı bal ile birlikte, bir blender yardımıyla karıştırın. Püre haline gelen kavunları buz kalıplarına yerleştirin. Donduktan sonra yarım su bardağı suyun içerisine 5 adet kavunlu buz atın. İçeceğiniz hazır, afiyet olsun!

 

7. Reyhan şerbeti

Reyhan şerbeti

Bu harika bitkinin sağlığımıza sayısız faydası bulunuyor; lezzeti ise tarifsiz!

Malzemeler:

1 demet reyhan

1 su bardağı toz şeker

3 adet limon

1,5 litre kaynamış su

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve karıştırın. Biraz soğumasını bekledikten sonra buzdolabına koyarak 1 gün boyunca bekletin. Ardından süzerek temiz bir sürahiye alabilir ve keyifle tüketebilirsiniz!

 

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir: